kozan.gr: Πτολεμαΐδα: Ξεκίνησε, σήμερα Τρίτη, ο δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος για 100 ανασφάλιστες γυναίκες του δήμου Εορδαίας (Bίντεο)

25 Σεπτεμβρίου 2018
11:06

Στο προαύλιο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πτολεμαΐδας, βρίσκεται από σήμερα το πρωί, η  Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και Δήμους της χώρας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα γίνει δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε 100 ανασφάλιστες γυναίκες από 40-70 ετών. H κινητή μονάδα θα βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο,  σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, όπου μπορούν να προσέρχονται οι εγγεγραμμένες γυναίκες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.  Δείτε το βίντεο που μας έστειλε ο Γ. Κατσανίκος:

 

3 σχόλια

  • «Ξεκίνησε, σήμερα Τρίτη, ο δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος για 100 ανασφάλιστες γυναίκες του δήμου Εορδαίας»

    Από όσα κατάλαβα από τον τίτλο του άρθρου, οι ανασφάλιστες γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση στις σταθερές δομές του συστήματος υγείας, για προληπτικές εξετάσεις. Μήπως θα έπρεπε να νομοθετηθεί, η συγκεκριμένη πρόνοια για τους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας; Πριν λίγα χρόνια δίναμε δις σε υπερκοστολογήσεις φαρμάκων, κάνοντας πλούσιες τις φαρμακευτικές εταιρείες. Την έννοια της οικονομίας, τη θυμόμαστε στην πρόληψη, ακόμα και εάν η θεραπεία έχει μεγαλύτερο κόστος οικονομικό και ανθρώπινο.

  • Οι ανασφάλιστες γυναίκες έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας (στις δομές εκείνες που παρέχουν την δυνατότητα μαστογραφικού ελέγχου). Ο τίτλος είναι παραπλανητικός.

    ν.4368/2016 και την ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016

    • Ναι μεν, αλλά οι ανασφάλιστες δεν μπορούν να γράψουν συνταγή σε ιδιώτη γιατρό, να πάνε σε ιδιωτικό ακτινολογικό κέντρο και να κάνουν την εξέτασή τους πληρώνοντας μια συμμετοχή, όπως κάνουν όλες οι ασφαλισμένες. Περιμένουν πολλούς μήνες για το ραντεβού στις δημόσιες δομές υγείας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.