kozan.gr: Με μονάδα βιομάζας λύνει το πρόβλημα της τηλεθέρμανσης ο δήμος Αμυνταίου, ανεξαρτήτως οποιασδήποτε εξέλιξης προκύψει με τον ΑΗΣ Αμυνταίου – Υπεγράφη, το βράδυ της Τρίτης 2/10, στο Αμύνταιο, η σύμβαση μεταξύ της Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α. και της αναδόχου εταιρείας για την κατασκευή μονάδας βιομάζας (Bίντεο 9′)

2 Οκτωβρίου 2018
20:45

Υπεγράφη την Τρίτη 2/10, λίγο μετά τις στις 19.00,  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου, η σύμβαση της Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α. (Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου) με την ανάδοχο εταιρεία (Ηλέκτωρ Α.Ε.) για την προμήθεια κι εγκατάσταση δύο λεβήτων παραγωγής θερμικής ενέργειας, μέσω καύσεως βιομάζας, συνολικής ισχύος 30 ΜW. Η ανάγκη δημιουργίας της μονάδας βιομάζας, προέκυψε από την πρόβλεψη για απόσυρση των δυο (2) μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου στις αρχές του 2019 το αργότερο, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει εν τέλει με την παράταση των ωρών λειτουργίας στους Σταθμούς του ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ και ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ,. Από 01.01.2016 οι δύο (2) μονάδες έχουν περιέλθει σε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας 17.500 ωρών. Η υποδομή της Τηλεθέρμανσης Αμύνταιου δεν διαθέτει εφεδρικά συστήματα τροφοδότησης και η πρόωρη απόσυρση των συμπαραγωγικών μονάδων του Αμυνταίου συνεπάγεται την πλήρη αδυναμία τροφοδότησης, δηλαδή τη μη λειτουργικότητα του δικτύου της τηλεθέρμανσης. Ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων περιλαμβάνει την ενσωμάτωση στην Τ/Θ Αμυνταίου δύο (2) μονάδων (λεβήτων) καύσεως βιομάζας ισχύος 15 MW έκαστη, με διαθέσιμο χώρο και για μια τρίτη, ίδιας θερμικής ισχύος. Οι λέβητες θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν και μικτή καύση βιομάζας με μικρή ποσότητα λιγνίτη, αν αυτό απαιτηθεί. Ως το Φεβρουάριο του 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των δύο λεβήτων.

kozan.gr

9 σχόλια

  • Ο ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ κλείνει τις επόμενες μέρες. Άρα θα πρέπει οι Αμυνταιότες θα πρέπει να ζεσταθούν φετος και του χρόνου με κάτι άλλο εκτός τηλεθέρμανσης.

  • Κι οι Δήμοι Κοζάνης Και εορδαιας πρέπει να ετοιμάζονται απο τωρα για καθε ενδεχόμενο . Ιδιαίτερα ο δήμαρχος Κοζάνης που ειναι οικολόγος και τάσσεται ανοιχτά κατα των λιγνιτικών μονάδων και καλα κανει.!

  • Δήμαρχε το 2012 και 13 ο τότε δήμαρχος Μάκης Ιωσηφίδης έκανε τα συνέδρια για τη χρήση βιομάζας και απεξάρτησης της τηλεθέρμανσης από τη ΔΕΗ θυμάμαι μας λέγατε ότι λέει μπουρδολογίες και κοροϊδεύει τον κόσμο ότι είναι εφικτό και δυνατό στα 11 χωριά του δήμου Αμυνταίου να γινει τηλεθέρμανση με χρήση βιομάζας και λιγνίτη θυμάμαι στο χωριό μου Κύριε Θεοδωρίδη και ιδιαίτερα ο κ Ρακόπουλος χλευάζεται αυτή την προσπάθεια Όταν έλεγε ο τότε δήμαρχος Μάκης Ιωσηφίδης ότι είναι εφικτό να υλοποιηθεί αυτό το έργο που ειναι αναπτυξιακό και μάλιστα προσθέτει ότι θα βοηθήσει και τον πρωτογενή τομέα με θερμοκήπια αρκα και εσεις γελούσατε και σήμερα έρχεστε και μας λέτε ότι θα το υλοποιήσει και ότι είναι πρωτοποριακό και αναπτυξιακό αλλά. Αλλα υπάρχει κίνδυνος το χωριό μου ο Φιλώτας να μην έχει φέτος τηλεθέρμανση και πολλά σπίτια δεν έχουν εναλλακτική λύση Τουλάχιστον ένα συγγνώμη Να πείτε και να βοηθήσετε αυτά τα σπίτια που δεν έχουν υποδομές για να ζεσταθούν με έναν τρόπο που εσείς θα επιλέξετε Εύχομαι το έργο να γίνει το συντομότερο για το καλό των κατοίκων των περιοχών Αμυνταίου λεβαίας και Φιλωτα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.