Ο Σ. Γκανάτσιος απαντά αποκλειστικά στο kozan.gr, με αφορμή τις ανησυχίες που εκφράζουν μέλη της επιτροπής του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας για την εξεύρεση μορφών συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, σχετικά με το θέμα της συνένωσης: “To ποιοι θα συμμετέχουν στη διοίκηση, για εμάς, δεν είναι το πρωτεύον, για κάποιους άλλους μπορεί και να είναι” (Βίντεο)

25 Οκτωβρίου 2018
11:58

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, στις 22/10, με ανοιχτή επιστολή, που παρουσιάζουμε παρακάτω, το μέλος της Επιτροπής για την εξεύρεση μορφών συνεργασίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κα. Παρασκευή Μητλιάγκα (Καθηγήτρια ΤΕΙ ΔΜ), ζητεί να πληροφορηθεί αν οι διορθώσεις που πρότεινε η ίδια, όσο και τα υπόλοιπα μέλη – εκπρόσωποι του ΤΕΙ (στην ίδια επιτροπή), σχετικά με την πρόταση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για τη συνένωση των δύο ιδρυμάτων, τέθηκαν υπόψη. Επιπροσθέτως, η κα Μητλιάγκα ζητεί ενημέρωση, από τον Πρύτανη, για τις ενέργειες στις οποίες προέβη ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς το εγχείρημα της συνένωσης των δύο Aνώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. O Πρύτανης του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, Στέργιος Γκανάτσιος, μίλησε σήμερα, Πέμπτη 25/10, αποκλειστικά, στο kozan.gr, σημειώνοντας, πως επίσημα, μεταξύ των δύο ιδρυμάτων, δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση, παρά μόνο στο ποιοι θα συμμετέχουν στη νέα διοίκηση, θέμα, που, όμως,  όπως επισήμανε, ο ίδιος, το θεωρεί δευτερεύον, λέγοντας χαρακτηριστικά, αφήνοντας και σχετική αιχμή: “Για εμάς δεν είναι, για κάποιους άλλους μπορεί και να είναι”.

Η ανοιχτή επιστολή της κας Μητλιάγκα

“Αξιότιμε κε Πρύτανη του ΤΕΙ ΔΜ
Με την επίσκεψη του Γ.Γ. κου Αγγελόπουλου στο Ίδρυμα μας, τον περασμένο Σεπτέμβρη, ενημερωθήκαμε ότι η διαδικασία συνένωσης των δυο Ιδρυμάτων, ΤΕΙ και Πανεπιστημίου
Δυτικής Μακεδονίας, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβρη του παρόντος έτους κι ότι υπάρχει σχέδιο προς επεξεργασία.

Σαν μέλος της ορισμένης, από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επιτροπής για την εξεύρεση μορφών συνεργασίας του Ιδρύματος μας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, γνωρίζω ότι στον Υπουργό έχει κατατεθεί πρόταση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία εγώ τουλάχιστον εξέφρασα τις ανησυχίες μου και αντιρρήσεις, τις οποίες και συζητήσαμε τα τρία μέλη –εκπρόσωποι του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και προτείναμε διορθώσεις επί του κειμένου-σχεδίου αυτού.

Δεν ενημερωθήκαμε μέχρι σήμερα από εσάς εάν αυτή η πρόταση έχει υποβληθεί στον Υπουργό Π.Ε.Θ. εκ μέρους των μελών της Επιτροπής του ΤΕΙ ΔΜ. Έκτοτε (μέσα Ιούνη) δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες εσείς προβήκατε ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς το εγχείρημα της συνένωσης των δύο Aνώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας μας.

Πιστεύοντας ότι μιλώ εκ μέρους πολλών μελών της κοινότητας του ΤΕΙ ΔΜ που αγωνιούν για την πορεία και το μέλλον του Ιδρύματος μας, παρακαλώ πολύ όπως μας ενημερώσετε επίσημα εάν έχετε καταθέσει πρόταση και αν ναι ποια είναι αυτή η πρόταση.

Με τιμή

Μέλος της Επιτροπής για την εξεύρεση μορφών συνεργασίας
των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας”

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.