Θέμης Μουμουλίδης: “Είναι φανερό πως κάποιοι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο προκειμένου να μην προχωρήσει η ενοποίηση Πανεπιστημίου – ΤΕΙ στη Δυτική Μακεδονία»

2 Νοεμβρίου 2018
15:46

Έντονο προβληματισμό και θλίψη δημιουργούν πλέον όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην προοπτική συνένωσης Πανεπιστημίου – ΤΕΙ στη Δυτική Μακεδονία.

Τις καταγγελίες για «παρεμβάσεις…βουλευτή, βουλευτών… αλλά και αυτοδιοικητικών…», διαδέχονται αποκαλύψεις που σοκάρουν.

Όπως αποκαλύπτεται ο υπουργός Παιδείας γίνεται αποδέκτης δύο διαφορετικών πορισμάτων , από την ίδια επιτροπή, ενώ την ίδια στιγμή στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, επιρρίπτονται δημόσια ευθύνες στην Κυβέρνηση για καθυστέρηση και έλλειψη διαλόγου, για ένα πόρισμα που αποδεικνύεται πως τελικά είναι δύο, με σημαντικές αλλαγές και με τμήματα που αλλάζουν πόλη μέσα στη νύχτα, διχάζοντας πόλεις και κοινωνία!

Ένας Ιάγος παραμονεύει στη ζωή μας.

Για περισσότερο από ένα χρόνο προσπάθησα να αναδείξω το θέμα της αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο επιχειρεί την συγκρότηση ενός δίκαιου και βιώσιμου σχεδίου ενοποίησης των δύο Ιδρυμάτων, που κάποιοι θεώρησαν πως είναι αποκλειστική υπόθεση της ακαδημαϊκής κοινότητας, με την κοινωνία να παραμένει θεατής των εξελίξεων.

Ωστόσο παρά τις ενστάσεις και τα ερωτηματικά για τις μεθοδεύσεις, δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών, αλλά συναίνεσης έστω και την τελευταία στιγμή προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μετάβαση στο νέο σχήμα.

Παρά το γεγονός που αποδεικνύεται πλέον περίτρανα, πως κάποιοι σκόπιμα καθυστερούσαν προκειμένου να μην προχωρήσει η συνένωση, οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι, ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και να ανοίξει , με την έγκριση των δύο ιδρυμάτων, ο δρόμος για τη νομοθέτηση του νέου ιδρύματος, προκειμένου να προλάβουμε τα μηχανογραφικά της επόμενης χρονιάς.

Όσο για τις καταγγελίες του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, η απάντηση δίνεται δημόσια και καθημερινά.

Λάθος πληροφορημένοι, σε παρατεταμένο προεκλογικό οίστρο, έτοιμοι για κάθε μορφής μικροκοματική καταγγελία, που στο βάθος κρύβει πάντα την απόλυτη αλήθεια που δεν είναι άλλη από την προγραμματική θέση της Ν.Δ. για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Να καταστήσει την επιστημονική γνώση, από δημόσιο αγαθό, προνόμιο των εχόντων.

Ο Υπουργός Παιδείας καλείται να αναλάβει επειγόντως πρωτοβουλίες, προκειμένου να ξεπεραστεί η διαφαινόμενη κρίση με σκοπό να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση που θα αποδειχτεί ολέθρια για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας.

Το μέλλον της περιοχής δεν χαρίζεται σε καμμιά καριέρα(πολιτική, ή ακαδημαϊκή…] και σε καμιά μικροπολιτική σκοπιμότητα.

 

18 σχόλια

  • Βουλευτα μου καλά κανεις και θέλεις να γίνει αυτή η συνένωση . Φαίνεται ομως οτι δεν εισαι ενημερωμένος. Για όλες τις παραμέτρους αυτήν της της συνένωσης . Για τα επαγγελματικά δικαιώματα ειδικά των μηχανικών ΤΕ που στις περισσότερες σχολές ΔΕΝ υπάρχουν ποια ειναι η θέση σου ;;;
    Τι θα γίνει μετα την ένωση; Ξέρεις τι γίνεται τωρα;;;! Έκανες κατι για να μην υπάρχει αυτο το προβλημα ;

      • Αυτός που έκλεισε τα εργοστάσια της ΔΕΗ στην περιοχή θέλει να στραγγαλίσει και το πανεπιστήμιο , δεν θα σας περάσει κ. Μουμουλίδη ..

    • κ. Μουμουλίδη ο μόνος που καθυστερεί από τον Ιούλιο , ενώ έχει τις προτάσεις στο γραφείο του για 21 τμήματα , αρχικά ΚΑΤ στη συνέχεια 25 είναι ο Υπουργός παιδείας. Αν τώρα φαντάζεται ο ίδιος ; Και εσείς ; Πανεπιστήμιο 14 τμημάτων να βγείτε να το πείτε κσι να σταθείτε απέναντι στην κοινωνία λέγοντας το. Αν όπως λέτε επιθυμείτε να προχωρησσι το πανεπιστήμιο μπορείτε να πατά στου υπουργείο και να ζητήσετε τον υπουργό , έστω και μετά από 4 μήνες να φέρει την πρόταση του .

    • 25 τμήματα βρε …. και μεταφορά της σχολής επαγγελμάτων υγείας στην κοζάνη ΕΥΓΕ

      ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

  • Είπε: δεν θα πάρω αυτοκίνητο Έκανε: πήρε.
    Είπε: δεν θα πάρω αστυνομικό Έκανε: πήρε.
    Είπε: θα παραιτηθώ από τα αυτοδιοικητικά αν εκλεγώ βουλευτής Έκανε: Το αντίθετο.
    Είπε: Θα ασχοληθώ μόνο με την αυτοδιοίκηση (τέλος 2014) Έκανε: Αυτό που ήθελε πραγματικά, κατέβηκε για βουλευτής.
    Είπε (όταν μπήκε 2ος στη λίστα, ενώ ήταν 5ος με σταυρό): θα βάλω μόνο για μία θητεία Έκανε: το αντίθετο και πάλι.

    Συνεπής αριστερός……………….

    • «Για περισσότερο από ένα χρόνο προσπάθησα να αναδείξω το θέμα της αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.», κ. Μουμουλίδη πριν ενάμισι χρόνο, σε συνάντηση μαζί τους , δεσμευθήκαμε στους Ε.ΔΙ.Π , ότι θα φέρετε τροπολογία για το θέμα τους στην Βουλή , ακόμη δεν έχετε φέρει τίποτα , ελπίζω να μην ‘εργάζεστε’ για τη συνένωση του Πανεπιστημίου με τον ίδιο ζήλο ..

    • Λίγοι μήνες; Για τί ακριβώς; Για να βγάλεις τον αυτοδημιουργητο και όχι διορισμένο αρχηγό της ΝΔουλας, τον Κούλη;;; Χαχαχχα ρεεεε τα ακούτε αυτά που λέτε; Αφήστε κανέναν άλλο να τα λέει αυτά!! Λίγη ντροπή.

      • βουλευτες διορισμενοι κ ουχι ψηφισμενοι. δεν θα βρισκουν ουτε την ψηφο τους στις επομενες εκλογες. ουτε ενας των συριζανελ δεν θα εκλεγει

  • «… ο “κορμός” των δύο προτάσεων με 25 τμήματα αντί τουλάχιστον τα μισά, φέρεται να έκανε “μπαρούτι” τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.
    Αυτός είναι και ο λόγος που από τον Ιούλιο δεν υπάρχει καμία προσωπική επικοινωνία του υπουργού Παιδείας με τους Πρυτάνεις των δύο Ιδρυμάτων..»

    Η πολιτική για τη Δυτική Μακεδονία είναι αυτή
    του κλεισίματος Τμημάτων και της απαξίωσης.
    Δείτε για παράδειγμα τι έγινε και με τη ΔΕΗ ή με
    τη φούσκα του Καλλιτεχνικού Σχολείου.

  • Αποφασίσατε να αποδεχθείτε την πρόταση των 25 τμημάτων;
    Γιατί αν είναι έτσι εγώ δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα!
    Αν όμως συνεχίζετε με τη θέση των 10 τμημάτων, εγώ σαν πολίτης, αντιλαμβάνομαι ότι θέλετε να ξεπουλήσετε τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιοχής και απλώς ψάχνετε το “εξιλαστήριο θύμα”

  • Σε κάθε περίπτωση η περιοχή υπολείπεται, για άλλη μια φορά των εξελίξεων κι αυτό αποκτά τραγική διάσταση για το μέλλον που δεν απέχει πια πολύ από το παρόν. Ο Μουμουλίδης, σωστά ή λάθος ανέδειξε πάντως το θέμα της απραξίας ή της μεθοδευμένης αδράνειας ώστε να μη χαθούν οι “καρέκλες” το αιώνιο πρόβλημα στη χώρα. Πέρα απο ευχολόγια και διαπιστώσεις και σενάρια η Πολιτεία πρέπει να θεσπίσει όρους και διαδικασίες επί των συγχωνεύσεων και κυρίως επι των επαγγελματικών δικαιωμάτων των σχολών, επιτέλους.Ούτε στην Αφρική δεν επικρατεί αυτό το μπαχαλο παντού!!

    • Τι ανέδειξε ο κ. Μουμουλίδης ;; Όταν δημοσίευσε το esos.gr την πρόταση του ΤΕΙ , φάνηκε η αδράνεια του υπουργείου που από τον Ιούλιο δεν φέρνει την πρόταση , για την οποία έχει δεσμευθεί κιόλας , έτσι απαντά σήμερα προσπαθώντας να δικαιολογήσει την κυβέρνηση . Βέβαια κ Μουμουλίδη αν ασχολήθητε με το Πανεπιστήμιο όπως κσι με τη ΔΕΗ , αφήστε το !!

  • Ε μη τον κατηγορειτε για ολα τον άνθρωπο του προέδρου..! Δεν είδατε ποςο προχώρησε την ανάπτυξη της λίμνης Πολυφύτου και τα αρωματικά φυτά στα αποκατεστημενα εδάφη της ΔΕΗ .!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.