Φωτογραφίες από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, 9-11 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

13 Νοεμβρίου 2018
11:23

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιήθηκε από 9 έως 11 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Δήμοι και στελέχη απ’ όλη την Περιφέρεια ανέδειξαν τη Δυτική Μακεδονία ως έναν μοναδικό εναλλακτικό τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές και πρόβαλαν τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας στους επισκέπτες της Έκθεσης.

Παράλληλα στελέχη της Περιφέρειας και επιχειρηματίες του τουριστικού μας τομέα πραγματοποίησαν δεκάδες B2B συναντήσεις με ξένους tour operetors παρουσιάζοντας το τουριστικό προφίλ της περιοχής με στόχο το άνοιγμα των αγορών του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Philoxenia με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε η διαπεριφερειακή εκδήλωση με θέμα “Δρόμοι του Κρασιού” με στόχο την ανάπτυξη του Οινοτουρισμού μέσα από τη συνεργασία των Περιφερειών.

Η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε το Οινοτουριστικό προϊόν της περιοχής, μια πολύ δυναμική μορφή τουρισμού που συμβάλει στους στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει η Περιφέρεια και το οποίο περιλαμβάνει το Δρόμο του Κρασιού των Λιμνών, τα ανεξάρτητα επισκέψιμα οινοποιία και τα κελάρια της περιοχής.

 

11 σχόλια

  • Φάγαμε, ήπιαμε, βγήκαμε και φωτογραφίες, όλα καλά, και ο λογαριασμός στους πολίτες της πρωταθλήτριας στην ανεργία Δυτικής Μακεδονίας!

    • Η πινακίδα είναι λάθος. Κύριε Καρυπίδη, μπερδεύετε τους τουρίστες. Γράφετε, “Δυτική Μακεδονία” και οι τουρίστες μπερδεύονται και πηγαίνουν στα Σκόπια. Ξεχάσατε τόσο γρήγορα που χειροκροτούσατε στη φιέστα των Πρεσπών τη συμφωνία για την αναγνώριση “Μακεδονικής Εθνότητας” στους γείτονες;

  • Προχθές στο λεωφορείο των ΚΤΕΛ που έκανε στάση στη μπάρα σιάτιστας ανέβηκαν 9 αλλοδαποί. Τουρίστες θα είναι, σκέφτηκα. Τελικά περιμέναμε στη στάση, ήρθε η αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι είχαν πλαστά έγγραφα που τους παρουσίαζαν ως σύριους, ενώ ήταν στην πραγματικότητα ιρακινοί που προσπαθούσαν να περάσουν στην Αλβανία και από εκεί στην Ευρώπη.

    • Η τουριστική ανάπτυξη δεν έρχεται μόνο με συμμετοχές σε εκθέσεις. Προυποθέτει υποδομές, συντονισμένη περιφερειακή στρατηγική και σύγχρονο marketing. Πάνω απ’όλα όμως προυποθέτει ανοιχτά μυαλά κάτι που δυστυχώς λείπει σε μεγάλο βαθμό στην περιφέρεια της επιλεκτικής εργασίας (κι όχι ανεργίας) όπως είναι η Δυτική Μακεδονία..

  • Νομoς της παγκόσμιας αγοράς είναι ότι για προσελκύσεις τουρίστες θα πρέπει να έχεις εύκολη και οικονομική πρόσβαση. Το τρένο είναι η πλέον οικουμενικό μέσο μεταφοράς και η εύκολη πρόσβαση είναι στο κέντρο τις πόλης όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλης . Όσο αφορά την Κοζάνη το έργο που έχει να υπερηφανεύεται ! η περιφέρεια είναι η καταστροφή των υποδομών για να μην μπορέσει να ξανά έρθει το τρένο στην Κοζάνη. Ένας περιφερειάρχης μαζί με τον παρατρεχάμενο του που σαν έργο έχουν να επιδείξουν την καταστροφή ( γέφυρες ΟΣΕ) την πώληση ( ΔΕΗ ) και το ξεπούλημα (Μακεδονία)

  • Ένα περίπτερο που δεν είχε να επιδείξει τίποτα το ουσιαστικό και βιωματικό από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Φυλλάδια με εικόνες άντε λίγο λίμνη, και λίγο φανούς και αυτή είναι η Κοζάνη. Καμία πρωτοτυπία, κανένα διαδραστικό στοιχείο…. μιζέρια και προχειρότητα. Φτάνει κύριοι, δεν το κατέχετε…..

  • Όταν η περιφέρεια είναι σε τόσο ικανά χέρια , του ανθρώπου που έπρεπε να παραποίει την αλήθεια και να φουσκώνει την ιστορία για να έχει τηλεοπτικό κοινό και τον άσχετο με οικονομικά και γενικότερα με ότι έχει να κάνει με σπουδές ( γιατί οι σπουδές – το πτυχίο συνήθως γίνεται με αξιοκρατία και κάποιοι μπορούν να πάνε μπροστά μόνο με μέσον ) Αυτά τα ικανά χέρια μόνο επιτυχίες θα έχουν για την περιφέρεια μας . Είναι μόνο τέσσερα χρόνια στην εξουσία και έχει μειωθεί στο ελάχιστο η ενεργεία στην περιοχή μας και αυτό είναι το βασικότερο

    • Αυτό κατάλαβες εσύ? Αν δεν πήγες άποψη δεν έχεις, οπότε μην τρολάρεις και άσε εμάς που πήγαμε να εκφράσουμε άποψη….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.