Από την ηλεκτροπαραγωγή μπαίνει στις… τηλεοπτικές παραγωγές ο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

19 Νοεμβρίου 2018
08:52

Μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από τα τηλεοπτικά στούντιο αντιπαραθέσεις για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ, την πορεία της ιδιωτικοποίησής της, τις επενδύσεις της κ.ο.κ.

Πλέον, φαίνεται ότι δεν είναι μακριά η μέρα που θα μπορούμε να βλέπουμε από τις οθόνες μας και παραγωγές που έχουν γίνει από στούντιο μέσα από τους χώρους της ΔΕΗ – και μάλιστα μέσα από τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, με το βαρύ συμβολισμό που έχουν οι ηλεκτροπαραγωγικές υποδομές στην Πτολεμαΐδα για τη Δυτική Μακεδονία αλλά και την ίδια τη ΔΕΗ!

Αυτό τουλάχιστον συζήτησαν την προηγούμενη βδομάδα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης και ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Επικοινωνιών κ. Κρέτσος στο γραφείο του τελευταίου, παρουσία του βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουμουλίδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το σχέδιο δημιουργίας στούντιο και εγκαταστάσεων επεξεργασίας οπτικοακουστικών παραγωγών, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, με την σύμπραξη της ΔΕΗ, της τοπικής διοίκησης και ιδιωτών επενδυτών.

Μάλιστα, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη διατύπωσαν την εκτίμηση ότι οι εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας μπορούν να προσελκύσουν ενδιαφέρον από διεθνείς εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικών έργων.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης φέρεται να εξέφρασε την διάθεση της ΔΕΗ να συνδράμει για το εν λόγω έργο, συμμετέχοντας στο εγχείρημα με τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας αλλά και άλλες εκτάσεις της ΔΕΗ για τα γυρίσματα των παραγωγών.

Από μεριάς του, ο υφυπουργός κ. Κρέτσος τόνισε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την δημιουργία και λειτουργία των εν λόγω εγκαταστάσεων, καθώς και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση του έργου. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών, που εκτιμάται ότι θα συνδράμει στην υλοποίηση ανάλογων επενδύσεων.

energypress.gr – της Γιάννας Παπαδημητρίου

5 σχόλια

  • Καμία πρόταση για επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή μπορεί να διατυπώσει κανείς; Για να γίνουμε Χόλυγουντ με την φορολογία στο 29% πολύς καιρός χρειάζεται ακόμη. Η ΔΕΗ δεν έχει αντικείμενο να συνδράμει στους κρατικοδίαιτους πολιτιστικούς οργανισμούς αλλά να επενδύσει σε νέες υποδομές ώστε να διατηρηθούν και οι θέσεις εργασίας αλλά και να διασφαλιστεί η ενεργειακή αυτάρκεια της περιοχής και της χώρας. Όσοι θέλουν να κάνουν Χόλυγουντ την περιοχή ώστε να επωφεληθούν από τις κρατικές επιχορηγήσεις για το ανέβασμα παραστάσεων ας επενδύσουν μόνοι τους αν τολμούν μ αυτή την φορολογία.

  • Αυτό το πράγμα που όλοι κοιτάζουν να κάνουν κηδείες με ξένα κόλλυβα, ο ένας βάζει τη ΔΕΗ μπροστά για να κάνει τζαμπα τηλεοπτικές παραγωγές, οι άλλοι ταζουν απαλλωτριομενες εκτάσεις για καλλιέργεια σε αγροτες, το αστείο είναι ότι όλα αυτά γίνονται στη χώρα που άλλος βγήκε περιφεριαρχης ταζοντας φθηνότερο ρεύμα. Η ΔΕΗ έχει γίνει τσιφλίκι. Άμα δείτε εσείς ανάπτυξη μετά την αποεπενδυση γραφτε μου.

    • Υπάρχει και η άλλη ανάγνωση. Η ΔΕΗ έχει δει τσιφλίκι την περιοχή μας, την έχει καταστρέψει αναγκαστικά και τέτοιες κινήσεις και σκέψεις δείχνουν ότι τουλάχιστον το αναγνωρίζει και συμβάλλει στην αποκατάσταση με διάφορους τρόπους. Στη ΔΕΗ χρωστάμε πολλά και μας χρωστάει περισσότερα. Και ανάπτυξη δεν σημαίνει μόνο οχτάμηνα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.