kozan.gr: Ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης Παύλος για την αναθεώρηση του συντάγματος και το άρθρο 3, που αφορά τα περί εκκλησίας και ότι θα προταχθεί ότι το έθνος μας είναι ανεξίθρησκο: «Έτσι το θέλει ο κ. Αλιβιζάτος, ο συνταγματολόγος και μια μικρή παρέα που έχουν λύσσα χρόνια τώρα. Σαν ποιμαίνουσα εκκλησία δεν φοβόμαστε. Μην μας απειλούν. Μην μας κουνάν το δάχτυλο» (Βίντεο)

21 Νοεμβρίου 2018
13:00

 

Για την αναθεώρηση του συντάγματος και το άρθρο 3 που αφορά τα περί εκκλησίας και ότι θα προταχθεί ότι το έθνος μας είναι ανεξίθρησκο,  μίλησε, σήμερα Τετάρτη 21/11, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, κ. Παύλος λίγο μετά τον εορτασμό των ενόπλων δυνάμεων, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης. «Έτσι το θέλει ο κ. Αλιβιζάτος, ο συνταγματολόγος και μια μικρή παρέα που έχουν λύσσα χρόνια τώρα». Ο κ. Μητροπολίτης πρόσθεσε επίσης: «Σαν ποιμένουσα εκκλησία δεν φοβόμαστε. Μην μας απειλούν. Μην μας κουνάν το δάχτυλο», ενώ αναφερόμενος στην εκκλησία, είπε: “Πολέμησαν στην Ρωσία 90 χρόνια στα γκούλαγκ στις εξορίες, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία και όπου αλλαχού η αθεΐα και ο τρισκατάρατος Μαρξισμός και όμως η εκκλησία και πάλι ανέστη και προχωράει”.

20 σχόλια

  • «Με τέσσερες συνεχόμενες αναρτήσεις προσπάθησα να Σας αποδείξω, ότι η τοποθέτησή Σας πάνω στο φλέγον θέμα, εάν και κατά πόσον ο Θεός, ως Παιδαγωγός, ενίοτε γίνεται και Τιμωρός, ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ! Μέχρι σήμερα, έστω και με κάποια ιδιωτική – προσωπική επικοινωνία, ανέμενα κάποια ανταπόκριση εκ μέρους Σας, αλλά-δυστυχώς- χωρίς αποτέλεσμα! Ουδείς έξ Υμών, όπως αποδεικνύεται, έχει μετανοήσει για την εις βάρος μου καταγγελία του, όπως π.χ. ότι λέγω ‘’καρικατούρες’’, ή το ακόμη χειρότερο, ότι εκφράζω ‘’τις απόψεις του Σατανά, του Αντιχρίστου’’!!!!»

    «Σας συγχωρώ από τα βάθη της αμαρτωλής ψυχής μου! Να γνωρίζετε όμως ότι άλλος περισσότερο και άλλος ολιγότερο εξ Υμών διαστρέφετε το περιεχόμενο της Πίστεώς μας. Με την σημερινή ανάρτησή μου σταματώ πια την προσπάθεια να Σας πείσω!

    Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, μερικοί δε νεώτεροι εξ Υμών να μάθετε, ότι στούς μεγαλυτέρους μας πρέπει να εκφραζόμεθα με κάποια ευγένεια, με κάποια ταπείνωση, με κάποια ανοχή!».

    «Με ακούτε Σεβασμιώτατε Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμε ‘’για τίς καρικατούρες’’ μου και Σείς, Σεβασμιώτατε Ιωαννίνων κ. Μάξιμε, για την ‘’αμνησία’’ μου; Σας μνημονεύω ονομαστικώς όχι από μνησικακίαν, αλλά για να Σας αποδείξω, ότι δεν πάσχω ακόμη από αμνησίαν! Με την Χάριν του Κυρίου συμπληρώνονται σήμερα σαράντα χρόνια της ταπεινής μου διακονίας ως Μητροπολίτου της ιστορικής ταύτης Μητροπόλεως. Ευγνωμονώ τόν Κύριόν μου».

  • ….η αθεΐα και ο τρισκατάρατος Μαρξισμός…….

    H αληθινή αριστερή διανόηση στην Ευρώπη (π.χ. ο Αντόνιο Γκράμσι), όπως και η φιλελεύθερη διανόηση στον κόσμο ολόκληρο (όπως ο Αλέξανδρος ντε Τόκεβιλ ή ο Ντέηβιντ Θόροου) έχουν ήδη απορρίψει τα αντικληρικαλιστικά στερεότυπα, χωρίς να γίνουν «θρησκόληπτοι» ή «σκοταδιστές».
    Ομοίως, σημαντικές προσωπικότητες της Αριστεράς στην Ελλάδα, όπως ο Νίκος Ζαχαριάδης ή ο Πορφυρογέννης, έχουν καταδείξει τον φιλελεύθερο χαρακτήρα της Ορθοδοξίας κι έχουν αφήσει σημαντικές παρακαταθήκες μη δογματικής αριστερής σκέψης τουλάχιστον στο θέμα αυτό.
    Πλην, μεγάλο μέρος των επιγόνων τους παραμένουν «αιχμάλωτοι» των στερεοτύπων, που δεν παράγουν ιδεολογία απελευθέρωσης, αλλά εξαρτημένα ανακλαστικά. Και τα αντικληρικαλιστικά στερεότυπα.

    • Αν κλείσεις τα μάτια σου και τον ακούς θα νομίσεις ότι μιλάει κομματάρχης της Αρχαίας Δεξιάς, Κάτι σαν Τραγκας αλλά με “Θρησκευτικό” στόμφο
      Έτυχε να εκκλησιαστώ πρόσφατα στον Αι Νικολα μιλούσε 45 λεπτά και μόνο κήρυγμα χριστιανικό δεν έκανε

      • Είδαμε και την αριστερά της αγάπης και της δημοκρατίας, που περιποιείται καταλλήλως όποιον διαμαρτύρεται, με ξύλο και χημικά!!!!

  • Ευθύνη του κράτους είναι το πώς θα πληρώνονται οι ιερείς. Κι αν ο Τσίπρας ήθελε να ληφθεί η απόφαση κοινή συναινέσει, αυτή ήταν η πρώτη επιλογή. Τώρα που το φανατικό παπαδαριό απορρίπτει τη συμφωνία με τον Ιερώνυμο, θα πρέπει να προχωρήσει μονομερώς.

    Η κυβέρνηση εξελέγη. Η κυβέρνηση αποφασίζει για το πώς θα πληρώνονται οι κληρικοί. Να τους πετάξει έξω από το Δημόσιο τώρα και να αναθέσει στην Εκκλησία της Ελλάδος την αμοιβή τους. Η κοινωνία θέλει μπροστά. Η κοινωνία θέλει την πυγμή ενός ηγέτη που αλλάζει τη χώρα.

    • Αν και είμαι σίγουρος ότι δεν σου φταίει ο μισθός των κληρικών, μάθε ότι με τους μισθούς που δίνει το κράτος ξοφλάει το χρέος του προς την Εκκλησία. Δεν μπορεί καμμιά κυβέρνηση να σταματήσει τους μισθούς. Θα φάει τα μούτρα της στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.
      Βέβαια εσένα σε ενοχλεί ότι υπάρχουν πιστοί άνθρωποι. Τι να κάνομε, ο Ελληνικός λαός δεν θέλει να αποχριστιανιστεί. Αυτό δεν το αντέχεις.

    • Γιατί τέτοια επιθετικότητα; δεν είστε χριστιανός; μόνο ένα ανυπόφορο αίσθημα ενοχής ως αντίδραση προστασίας μπορεί να εξηγήσει την επιθετικότητά σας.

  • Ευτυχώς που τα προηγούμενα χρόνια μας κυβερνούσαν άνθρωποι που πίστευαν κ όχι άθεοι και έτσι το ευχαριστηθήκαμε που μας πτώχευσαν και μας λεηλάτησαν πάντα με το σταυρό στο χέρι. ΕΛΕΟΣ!!!!

    • Η πορεία του Τσίπρα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα ή στο εγγύς μέλλον, τελειώνει. Είτε υποστεί στρατηγική συντριβή, είτε επιβιώσει πολιτικώς για λίγο με πολλαπλά κατάγματα, η διάδοχη κατάσταση δεν θα είναι καλύτερη. Διότι ο Τσίπρας ομογενοποίησε την Αριστερά με τη Δεξιά στον ίδιο αντιλαϊκό, αμοραλιστικό και ολιγόφρονα παρονομαστή.

    • Νομίζεις ότι πίστευαν στο Θεό, αλλού πιστεύουν και προσκυνούν όλοι, και είναι γραμμένο σε όλα τα χαρτονομίσματα που τυπώνουν.

  • εφόσον θέλετε να κάνετε πολιτική εκμεταλλευόμενοι την πίστη του κοσμάκη, να την κάνετε χωρίς να πληρώνεστε από το κράτος. Ο Δημόσιος υπάλληλος δεν ασκεί τα καθήκοντά του κάνοντας πολιτική. Τέρμα, μέχρι εδώ τα λάχανα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.