Β. Kωνσταντόπουλος, στο kozan.gr, με αιχμή προς τη δημοτική αρχή: «Εύχομαι ο Ύψιστος να βοηθήσει να μην πέσουν πολλά χιόνια!»

22 Νοεμβρίου 2018
11:45
Κανένα σχόλιο

 

«Εύχομαι ο Ύψιστος να βοηθήσει να μην πέσουν πολλά χιόνια!» δηλώνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σερβίων Βελβεντού, Βασίλης Κωνσταντόπουλος, αναφερόμενος στην ετοιμότητα που έχει ο δήμος για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και των ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ επισημαίνει πως «πραγματικά βλέπω να βγαίνει δύσκολα ο χειμώνας».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο kozan.gr, ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε και στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, θέμα για το οποίο εξέφρασε την απαισιοδοξία του, υπογραμμίζοντας πως «Είναι τραγικό να μιλά κανείς το 2018 συνεχώς για αυξήσεις, εξαιτίας της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να εισπράξει έσοδα».

Κλείνοντας, σχολιάζοντας τους συνυποψηφίους του στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σερβίων Βελβεντού, τόνισε πως « Οι υποψηφιότητες που προκύπτουν είναι όλες σεβαστές. (…)Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου μας».

Διαβάστε αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Ν.Χ.: Βαδίζουμε προς τη χειμερινή περίοδο. Ο δήμος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις χιονοπτώσεις και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Έχετε ενημέρωση για την διαθεσιμότητα των οχημάτων και την κατάσταση τους; Σε τι κατάσταση, αν γνωρίζετε, βρίσκονται τα εκχιονιστικά του δήμου; Υπάρχουν τα χρήματα για να μισθωθούν άλλα μηχανήματα αν χρειαστεί; Τι ενημέρωση έχετε;

Κοιτάξτε υπάρχουν δύο θέματα. Τα μηχανήματα του δήμου, δηλαδή γκρέιντερ και εκχιονιστικά που σε μεγάλο βαθμό βοηθούν το δήμο στους αποχιονισμούς και βεβαίως τα αποχιονιστικά τρακτέρ που μπαίνουν σε κάθε Τοπική Κοινότητα. Δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος. Γνωρίζω πολύ καλά, καθώς συμμετέχω στα Δημοτικά Συμβούλια αλλά και σε όλες τις επιτροπές, ότι τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα.

Δυστυχώς ήδη ο δήμος χρωστάει οφειλόμενα στους αναδόχους για τους αποχιονισμούς από την περίοδο 2014-2015, μέχρι τώρα δεν έχουν πληρωθεί και μάλιστα έχουν νομιμοποιηθεί πρόσφατα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου . Γύρω στις 50 χιλιάδες ευρώ χρωστάει ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού σε κατόχους τρακτέρ οι οποίοι ασχολούνται με τους αποχιονισμούς των χωριών. Επομένως θα υπάρχει τρομερή δυσκολία να βρεθούν άνθρωποι στις Τοπικές Κοινότητες για να κάνουν τους αποχιονισμούς. Σχετικά με τα δύο γκρέιντερ του δήμου, το ένα από όσο γνωρίζω είναι χαλασμένο από το 201-2015, και το δεύτερο ενώ έχει επισκευαστεί το βλέπουμε σταθμευμένο χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους.

Συνεπώς τα οχήματα του δήμου είναι σε ακινησία. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αν είχε συνεργαστεί ο δήμος με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ίσως να έλυνε κάποια προβλήματα. Αλλά η Δημοτική Αρχή είναι σε σύγκρουση και με την περιφέρεια, οπότε πραγματικά βλέπω να βγαίνει δύσκολα ο χειμώνας εάν έχουμε πολλές χιονοπτώσεις. Εύχομαι ο Ύψιστος να βοηθήσει να μην πέσουν πολλά χιόνια!

Ν.Χ.: Ποια θα είναι η θέση της παράταξής για τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού; Σας έχει γνωστοποιηθεί η πρόταση της Δημοτικής Αρχής;

Κοιτάξτε πιστεύω ότι η Δημοτική Αρχή εξαιτίας της στέρησης των εσόδων που είχε από τους λογαριασμούς ύδρευσης, πήγε σε μια τρομακτική αύξηση η οποία έφτασε το 180%, με 200% στο Λιβαδερό και 100% στα Σέρβια. Αυτές οι αυξήσεις είναι τρομακτικές για μια χρονιά. Σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς θεωρούμε πως δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιες αυξήσεις. Καταρχάς θα πρέπει να γίνει ένα συμμάζεμα των εξόδων ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας, και δεύτερον να δει κανείς το ύψος των αυξήσεων. Εμείς με τους υπολογισμούς μας βρήκαμε πως οι αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας δεν πρέπει να ξεπερνούν το 15%. Παράλληλα θα μπορούσε να υπάρξει μια μικρή αύξηση στην ύδρευση, ακριβώς γιατί το ρεύμα που καταναλώνεται αφορά και τα αντλιοστάσια της ύδρευσης.

Μιλάμε λοιπόν για ένα σύνθετο θέμα. Πρέπει να γίνει μία συστηματική μελέτη γι’ αυτό. Ο δήμος δεν έκανε την μελέτη όπως έπρεπε, γι’ αυτό και καταψηφίσαμε, προσφύγαμε και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, προσβάλλαμε την απόφαση, αλλά δυστυχώς δεν ευτύχισε. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι το ανώτερο διοικητικό όργανο και είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την απόφασή του. Ακούω τελευταία ότι θα έρθει και άλλη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για επιπλέον αυξήσεις 100% στα ανταποδοτικά τέλη. Είναι τραγικό να μιλά κανείς το 2018 συνεχώς για αυξήσεις, εξαιτίας της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να εισπράξει έσοδα. Και σε αυτό το θέμα δεν είμαι αισιόδοξος. Εμείς δεσμευόμαστε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσουμε αυτά τα τέλη. Θα επανέλθουμε στα τέλη που είχαμε το 2014 με μια μικρή αύξηση και μέσα από μια ολοκληρωμένη μελέτη, συμμάζεμα των δαπανών, να καταλήξουμε σε κάποιες μικρές αυξήσεις που θα είναι αποδεκτές και από τους πολίτες.

Ν.Χ.: Πως αξιολογείτε τους συνυποψήφιους σας στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές;

Β.Κ.: Είναι θετικό ότι πολίτες ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα κοινά. Προφανώς είναι θετικό για την ίδια την κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιείται κομμάτι της κοινωνίας και άρα υπάρχει μια αισιοδοξία για το μέλλον. Αλλά οι απαιτήσεις του δήμου είναι μεγάλες. Οι υποψηφιότητες που προκύπτουν είναι όλες σεβαστές. Δεν ξέρω βέβαια αν όλοι όσοι έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να κατέβουν στις εκλογές θα είναι εν τέλει υποψήφιοι, αλλά όπως και να έχει εμείς θα συνεργαστούμε με όλους όσους συμμετέχουν στις εκλογές και εκλεγούν. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου μας.

Νατάσα Χατζηγεωργίου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.