Σχετικά με τα δημοσιεύματα του Kozan.gr για παραποίηση αδειών αυτοκινήτων σε δανειοδότηση εργαζομένων στην ΔΕΗ το συνδικάτο ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» καταγγέλλει αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές που αμαυρώνουν την εικόνα όλων των εργαζομένων στην επιχείρηση, απαξιώνει το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος και εκμαυλίζει τις συνειδήσεις των εργαζομένων.

Άλλωστε το συνδικάτο μας τα είχε καταγγείλει και στο παρελθόν (με γενικότερες καταγγελίες βέβαια επειδή δεν υπήρχαν τα στοιχεία αυτά που βγαίνουν σήμερα) γιατί έπεσε πολλές φορές θύμα τέτοιων φαινομένων εξαγοράς συνειδήσεων των εργαζομένων χάνοντας πολλά μέλη. Το Συνδικάτο μας δηλώνει κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν μπήκε σε αυτήν τη διαδικασία, εκδούλευσης δανειοδοτήσεων και μάλιστα παράνομα.

Και εξηγούμαστε:

Η ΔΕΗ δίνει έντοκα δάνεια στους εργαζόμενους για οικονομική διευκόλυνση όπως προβλέπει ο νόμος και ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις και υπηρεσίες. Επειδή όμως οι όροι για να πάρει δάνειο κάποιος εργαζόμενος είναι σε πολλές περιπτώσεις σφικτοί, βρίσκονται αετονύχηδες συνδικαλιστές και συνδικάτα του εργοδοτικού συνδικαλισμού που αναλαμβάνουν να παρακάμψουν την νόμιμη διαδικασία. Φυσικά δεν θα τα κατάφερναν μόνοι τους αν δεν είχαν την συνδρομή κάποιων δικών τους ανθρώπων μέσα στα γραφεία και στις κατάλληλες διευθύνσεις, ίσως και «υψηλά ιστάμενους», που σήμερα δηλώνουν άγνοια και «πέφτουν από τα σύννεφα»!!!

Το αντίτιμο για αυτήν την εκδούλευση είναι η εγγραφή του εργαζόμενου που δανειοδοτείται ως μέλος στο σωματείου που του κάνει την εκδούλευση και έκτοτε γίνεται μόνιμος ψηφοφόρος του Συνδικαλιστή που του έκανε την εκδούλευση.

Πατώντας πάνω στις ανάγκες των εργαζομένων εξαγοράζουν συνειδήσεις και διασφαλίζουν την κυριαρχία τους στο συνδικαλιστικό κίνημα στη επιχείρηση.

Αυτό που το γνωρίζουν όλοι είναι ότι εργοδοτικά-κυβερνητικά συνδικάτα στη ΔΕΗ έγιναν μεγάλα και συνεχίζουν την κυριαρχία του, όχι γιατί έχουν έντονη συνδικαλιστική δράση αλλά γιατί: Λειτούργησαν ως ρουσφετολογικός μηχανισμός σε άμεση διαπλοκή με την κεντρική αλλά και την τοπική ηγεσία της ΔΕΗ

  1. Έχοντας άμεση παρέμβαση στην ανάθεση καθηκόντων από το Γενικό διευθυντή μέχρι τον εργοδηγό και τον αρχιτεχνίτη

  2. Κάνοντας μεταθέσεις -μετατάξεις

  3. Δίνοντας δάνεια μαϊμού καθώς και μαϊμού αιμοδοτικές παλιότερα που πλέον έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης

Το συνδικάτο μας το πλήρωσε ακριβά με διαγραφή μελών του που ζητούσαν να δανειοδοτηθούν «δια της συνδικαλιστικής οδού». Πολλοί συνάδελφοι μάλιστα απορούσαν λέγοντάς μας πως αυτό κάνουν και τα μεγάλα συνδικάτα. Εμείς (και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι) αρνηθήκαμε εξ αρχής να μπούμε σε αυτό το παιχνίδι γιατί εκτός της πολιτικής του διάστασης, μας προκαλεί αηδία αυτός ο εξευτελισμός του συνδικαλιστικού κινήματος. Απορίας άξιον είναι πως αυτό δεν το αντιλήφθησαν οι αδιάφθοροι συνδικαλιστές, οι αγωνιστικές και οι ταξικές παρατάξεις που λειτουργούν σ αυτά τα συνδικάτα; Εκτός αν κι αυτό λειτουργεί στα πλαίσια της «αναλογικότητας».

Γι αυτό έστω και τώρα ζητάμε:

  • Τον ενδελεχή έλεγχο των δανειοδοτήσεων και την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που εμπλέκονται σε αυτές τις διαδρομές και ενέκριναν παράνομα δάνεια.

  • Την πλήρη τήρηση των διαδικασιών όπως να μην παρακάμπτονται οι κατά τόπους γραμματείες στους χώρους εργασίας του κάθε εργαζόμενου ώστε να είναι και υπεύθυνες για τις πράξεις τους.

  • Για παραποιήσεις δικαιολογητικών και αποδείξεων να οδηγούνται οι υπεύθυνοι στην δικαιοσύνη όπως προβλέπει ο νόμος.

  • Τα δάνεια να δίνονται με όρους των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων και όχι με ψιλά γράμματα που τους αποκλείουν.

  • Να παραμείνουν τα δάνεια ως κατάκτηση των εργαζομένων και να γίνει μάλιστα επέκταση και σε άλλους συναδέλφους, για άλλους λόγους π.χ για ξόφληση οφειλών σε δημόσιο και τράπεζες.

  • Από τους εργαζόμενους ζητάμε να σταματήσουν αυτά τα αλισβερίσια με τον Εργοδοτικό- Κυβερνητικό Συνδικαλισμό και να καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα γιατί το τίμημα που πληρώνουμε όλοι είναι δυσβάσταχτο γιατί αυτά τα συνδικάτα είναι που έβαλαν πλάτη για να περάσει αυτή αντεργατική –αντιλαϊκή λαίλαπα που σαρώνει τα πάντα τα τελευταία χρόνια. Να εγκαταλείψουν μαζικά τα εργοδοτικά Συνδικάτα και να συσπειρωθούν σ αυτά που αγωνίζονται για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.

.

Ατομικός δρόμος σωτηρίας δεν υπάρχει.

Όλοι μαζί διεκδικούμαι τα δικαιώματά μας με αγώνα και αξιοπρέπεια.

Εγκαταλείπουμε μαζικά τα Εργοδοτικά Συνδικάτα

Κοζάνη 9-2-2017

Το γραφείο τύπου