Ο δήμαρχος Βοΐου μιλά αποκλειστικά στο kozan.gr, σε μια συνέντευξη με ενδιαφέρουσες απαντήσεις για την οικονομική κατάσταση του δήμου, τους σταθμούς διοδίων που δρομολογούνται, τα έργα που έγιναν, για τους συμβούλους που αποτελούν “ξένο σώμα” στην παράταξή του, για τον Λ. Γκερεχτέ, για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος κ.α.

26 Νοεμβρίου 2018
12:21

Ο δήμαρχος Βοΐου μιλά αποκλειστικά στο kozan.gr, σε μια συνέντευξη με ενδιαφέρουσες απαντήσεις για την οικονομική κατάσταση του δήμου, τους σταθμούς διοδίων που δρομολογούνται, τα έργα που έγιναν, για τους συμβούλους που αποτελούν “ξένο σώμα” στην παράταξή του, για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος κ.α..

1. Κερδίσατε τις εκλογές πριν από περίπου τεσσεράμισι χρόνια. Βαδίζοντας προς το τέλος της αυτοδιοικητικής σας θητεία, το πρόσημο είναι θετικό; Eίστε ευχαριστημένος με τις επιδόσεις σας; Πετύχατε πράγματα κι αν μπορείτε πείτε μας ενδεικτικά μερικά από αυτά που βελτιώσατε ή δημιουργήσατε, σε σχέση με την κατάσταση που παραλάβατε.

Το πρόσημο είναι θετικό. Πιστεύω ότι κάναμε πολλά πράγματα για τους πολίτες του Δήμου μας και υπάρχει το περιθώριο και για άλλα. Ενδεικτικά μπορώ να σας αναφέρω για το πρόβλημα της ύδρευσης που είχε η Σιάτιστα πάνω από 20 χρόνια και καταφέραμε με διάλογο με την τοπική κοινωνία πάνω απ΄όλα και σωστές κινήσεις να μπορεί αυτή την στιγμή η Σιάτιστα να έχει νερό χωρίς πρόβλημα από το Δαφνερό.

  • Την κατασκευή αντλιοστασίου ανύψωσης αποχετευτικού δικτύου στην Νεάπολη
  • Αθλητικές υποδομές σε όλο τον Δήμο με δημιουργία γηπέδων ποδοσφαίρου 5χ5 και τένις όπως και την επιδιόρθωση όλων σχεδόν των γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ.
  • Επισκευή τμημάτων επαρχιακού δικτύου σε όλο το Βόιο που ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και με την βοήθεια της περιφέρειας δόθηκε οριστική λύση
  • Υδροδοτήσεις κτηνοτροφικών μονάδων
  • Βιολογικός καθαρισμός
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ 446.222,18
ΥΔΡΕΥΣΗ ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΑΣ 373.736,51
ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΖΩΝΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ 615.665,03
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΑΡΟΧΟΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ 206.436,95
ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ Δ.Ε. ΑΣΚΙΟΥ 232.224,17
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΪΟΥ 188.436,00
Γνωρίζω τη φύση μέσα από την Κοιλάδα του Μεσσιανού νερού, Μπούρινος: Ευαισθησία στο περιβάλλον (εργασία & προμήθεια) 63.980,98
Ίδρυση Κέντρου Τουριστικής πληροφόρησης στο Μπούρινο (έργο & προμήθεια) 34.141,66
Αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης σχολικών μονάδων στη ΔΕ Σιάτιστας του Δήμου Βοίου 290.000,00
Κατασκευή γηπέδου τένις στη Σιάτιστα 42.000,00
Βελτίωση οδού με τσιμεντόστρωση από επαρχιακή οδό έως λόφο Καπιτσίνη 191.544,72

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Τ.Δ. ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ» με ποσό συμβασης 275.642,76€.

Έχουν συνταχθεί 58 τεχνικές περιγραφές συνολικού προϋπολογισμού 275.417,08€ στα πλαίσια του Τεχνικού Προγράμματος. Από αυτές τις τεχνικές περιγραφές έχουν εκτελεστεί τα αντίστοιχα έργα, ανά κατηγορία έργου ως εξής:

Αγροτική και Εσωτερική οδοποιία : 37 έργα συνολικού Π/Υ 175.709,26€

Αναπλάσεις: 6 έργα συνολικού Π/Υ 30.341,56€

Κτιριακά έργα: 5 έργα συνολικού Π/Υ 30.795,06€

Έργα αποχέτευσης/ύδρευσης: 6 έργα συνολικού Π/Υ 20.222,95€

Έργα αθλητισμού: 4 έργα συνολικού Π/Υ 18.348,25€

Από τα ανωτέρω έργα: 8 έργα εκτελέστηκαν στη Δ.Ε. Σιάτιστας, 16 έργα εκτελέστηκαν στη Δ.Ε. Ασκίου, 9 έργα εκτελέστηκαν στη Δ.Ε. Νεάπολης, 20 έργα εκτελέστηκαν στη Δ.Ε. Τσοτυλίου και 5 έργα εκτελέστηκαν στη Δ.Ε. Πενταλόφου

Έχουν συνταχθεί 30 τεχνικές περιγραφές συνολικού προϋπολογισμού 118.586,04€ στα πλαίσια του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2017. Από αυτές τις τεχνικές περιγραφές έχουν εκτελεστεί τα αντίστοιχα έργα, ανά κατηγορία έργου ως εξής:

Αγροτική και Εσωτερική οδοποιία : 16 έργα συνολικού Π/Υ 64.082,24€

Αναπλάσεις: 5 έργα συνολικού Π/Υ 19.640,72€

Κτιριακά έργα: 3 έργα συνολικού Π/Υ 6.746,98€

Έργα αποχέτευσης/ύδρευσης: 2 έργα συνολικού Π/Υ 4.458,77€

Έργα αθλητισμού: 4 έργα συνολικού Π/Υ 23.657,33€

Από τα ανωτέρω έργα: 5 έργα εκτελέστηκαν στη Δ.Ε. Σιάτιστας, 3 έργα εκτελέστηκαν στη Δ.Ε. Ασκίου, 12 έργα εκτελέστηκαν στη Δ.Ε. Νεάπολης, 8 έργα εκτελέστηκαν στη Δ.Ε. Τσοτυλίου και 2 έργα εκτελέστηκαν στη Δ.Ε. Πενταλόφου.

 

 

2. Ποια είναι η οικονομική κατάσταση του Δήμου Βοΐου σήμερα; Σε τι βαθμό (καλό, ικανοποιητικό, μέτριο) εισπράττονται οι οφειλές προς το δήμο και πληρώνονται οι υποχρεώσεις;

Οι δυσκολίες που έχουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις με την οικονομική κρίση που μαστίζει όλη την κοινωνία είναι φανερή ακόμη και στην καθημερινότητα αλλά με τον διακανονισμό που έχουμε προτείνει βλέπουμε ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται και σιγά σιγά εξομαλύνεται η οικονομική κατάσταση του Δήμου. Οι υποχρεώσεις πληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι προμηθευτές είναι απόλυτα ικανοποιημένοι και μπορείτε να το δείτε στην καθημερινότητα. Παλιά υπήρχε δυσπιστία για συνεργασία με τον Δήμο αλλά τώρα ξεπεράστηκε και πηγαίνουμε πολύ καλά.

 

3. Είχατε λάβει απόφαση δημοτικού συμβουλίου να επανασυσταθεί η δημοτική αστυνομία και να δημιουργηθεί καταφύγιο για αδέσποτα ζώα. Σε ποιο στάδιο εξέλιξης – υλοποίησης βρίσκονται αυτά τα δύο ζητήματα;

Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας πέρασε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο και περιμένουμε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας. Η διαχείριση των αδέσποτων τείνει να εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα για τους οικισμούς των ημιορεινών περιοχών, αφού ορισμένοι ιδιοκτήτες κατοικιδίων από μεγαλύτερα αστικά κέντρα εγκαταλείπουν τα ζώα τους κοντά σε αυτούς οικισμούς.

Οι ενέργειες ως προς το ζήτημα των αδέσποτων ζώων είναι κατ αρχήν ότι προβήκαμε στη μαζική στείρωση 45 αδέσποτων σκυλιών σε συνεργασία με εξειδικευμένη ομάδα από την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ).

Οι στειρώσεις έγιναν στην Σιάτιστα με αδέσποτα που μαζεύτηκαν από Σιάτιστα – Γαλατινή και Εράτυρα ενώ περιμένουμε την ημερομηνία που είναι διαθέσιμοι οι κτηνίατροι για να γίνει η δράση και στο Άνω Βόιο, Τσοτύλι – Νεάπολη και χωριά. Ήδη από την πρώτη στιγμή έχει συσταθεί επιτροπή από το Δημοτικό Συμβούλιο με μέλη φιλοζωικών οργανώσεων και υπεύθυνο Αντιδήμαρχο για την επίλυση των ζητημάτων.

4.Πρόσφατα λάβατε διαβεβαιώσεις, τόσο από τον Περιφερειάρχη, όσο και από τους κυβερνητικούς βουλευτές της περιοχής, ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Πόρτη στη Νεάπολη. Συνεχίζετε να έχετε ανησυχία για το συγκεκριμένο θέμα ή πιστεύετε ότι έχει κλείσει οριστικά αυτό το ενδεχόμενο;

Πάντα υπάρχει η ανησυχία γιατί δεν είναι αποκλειστικά θέμα της Δημοτικής αρχής,το στρατόπεδο Πόρτη στην Νεάπολη ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κάναμε την διαδικασία να επιστρέψει στον Δήμο γιατί παραχωρήθηκε παλιά από την κοινότητα Νεάπολης για να δημιουργηθεί το στρατόπεδο. Την δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας προσφύγων γιατί δεν υπάρχει η υποδομή των εγκαταστάσεων,το στρατόπεδο είναι μέσα στον οικισμό και πολλά ακόμη τα οποία τα έχουμε αναλύσει πολλές φορές.

5. Σε λίγους μήνες θα βρούμε μπροστά μας το θέμα της δημιουργίας ενός μετωπικού σταθμού διοδίων στη Σιάτιστα και δύο πλευρικών σε Αν. Σιάτιστα και Καλαμιά Κοζάνης. Πώς το αντιμετωπίζετε ή πως θα το αντιμετωπίσετε, το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να μη βρεθείτε τελευταία στιγμή με την πλάτη στον τοίχο. Θα εμποδίσετε με κινητοποιήσεις (και τι είδους, μέχρι που θα φτάσετε;) την κατασκευή των σταθμών ή θα διαπραγματευτείτε μόνο τους όρους των αναλογικών διοδίων;

Με ομόφωνο ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου ζήτησε την ανάκληση της απόφασης του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την λειτουργία των παραπάνω νέων διοδίων, που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, κατά μήκος της Εγνατίας οδού. Στην τοποθέτησή μου στο περιφερειακό συμβούλιο μετέφερα στο σώμα την σφοδρή διαφωνία του δημοτικού συμβουλίου, στην εγκατάσταση νέων διοδίων, που “θα είναι εις βάρος των πολιτών του δήμου, θα πλήξουν σοβαρά την τοπική οικονομία”, ενώ θα επηρεάσουν δραματικά την ζωή δημοτών που μετακινούνται καθημερινά σε άλλες περιοχές για την καθημερινή τους εργασία. “Ο Δήμος μας περικυκλώνεται από σταθμούς διοδίων και έτσι καταδικάζεται στην απομόνωση.

Σήμερα, αποτελεί πρόκληση για τον Δήμο μας που έχει ανεργία, φτώχεια,προβλήματα της γούνας να χρυσοπληρώνει τους δρόμους και να του φορτώνουν και από πάνω και άλλα διόδια.

Στην ΠΕ Κοζάνης υπάρχουν ήδη διόδια στον Πολύμυλο και δεν γίνεται σε απόσταση 30-40 km. να μπει και δεύτερος σταθμός. Ζητούμενο τώρα είναι να αποτραπεί η εγκατάστασή τους και για το λόγο αυτό θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις και με την συμπαράσταση της Περιφέρειας η οποία είπε και αυτή ένα ΟΧΙ στο ψήφισμα της για την κατασκευή ενός μετωπικού και δύο πλευρικών διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας οδού στον κόμβο της Σιάτιστας και της Καλαμιάς. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να μην γίνει η εγκατάσταση και πιστεύω θα το αποτρέψουμε αλλά αν δεν τα καταφέρουμε θα επιδιώξουμε να διαπραγματευτούμε τους όρους να υπάρχει ένα σύστημα αναλογικής χρέωσης που είναι υποχρεωμένος να φέρει ο ανάδοχος.

6. Ποια είναι η κατάσταση της παράταξή σας σήμερα; Λειτουργεί; Διότι, έχουμε ακούσει ότι ένας μεγάλος αριθμός μελών της παράταξής σας δεν θα είναι υποψήφιοι μαζί σας; Καταρχάς ισχύει κάτι τέτοιο κι αν ναι γιατί συνέβη αυτό;

Εμείς ξεκινήσαμε ενωμένα με όλους τους συμβούλους να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον Δήμο μας, έγιναν πολλά έργα και δώσαμε πολλές λύσεις. Δυστυχώς στην πορεία διαπιστώσαμε ότι τα κοινά ενδιαφέροντά μας για το καλό των δημοτών μας παρέκκλιναν από την αρχική μας πορεία και κάποιοι σύμβουλοι θέλησαν να διαφοροποιηθούν από αυτό οπότε εξέφρασαν την άρνηση τους να κατεβούν υποψήφιοι ξανά μαζί μου. Στην χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, η ελευθερία του λόγου είναι από τα σημαντικότερα δικαιώματα του ανθρώπου, δημιουργεί προ΄΄υποθέσεις για την ανάπτυξη της κοινωνίας και ως εκ τούτου ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα λόγια και τις πράξεις του.Στεναχωριέμαι βέβαια για όλο αυτό που έγινε αλλά δεν μπορώ με το ζόρι να κρατήσω κάποιον δίπλα μου ,αλλά και δεν μπορώ να παραβώ και κάποιες αξίες που έχω στην ζωή μου και στον όρκο που έδωσα σαν Δήμαρχος Βοΐου. Να τονίσω εδώ ότι κάποιοι από αυτούς τους Συμβούλους είναι ακόμη σε θέση ευθύνης, σε νομικά πρόσωπα,επιτροπές και επιχειρήσεις του Δήμου και δεν έχουν παραιτηθεί οπότε ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Σε λίγες μέρες θα ξανακάνουμε μία συνάντηση και εκεί θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

7. Επειδή έχουν ακουσθεί πολλά. Η συνεργασία σας με τον Λάζαρο Γκερεχτέ, ποια ήταν; Ήταν καλός Αντιδήμαρχος, ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του, αφήνει έργο και γιατί τελικά επήλθε πολιτικό διαζύγιο;

Από την αρχή που ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας για την διεκδίκηση του Δήμου πλαισιωθήκαμε από άτομα ικανά και άξια σε όλες τις θέσεις και ο Λάζαρος ήταν ένα απ αυτούς. Για μένα όλοι ήταν ίσοι και άξιοι συνεργάτες αλλά έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές σε θέσεις ευθύνης γιατί έβλεπα ότι δεν δουλεύαμε όπως αρχικά είχαμε σχεδιάσει. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει κάποιος να μένει όλη την πενταετία σαν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και να μην δίνεται η δυνατότητα και σε κάποιον άλλον να αναλάβει και να αποδειχτεί εξίσου καλός. Στον αγώνα αυτόν που δώσαμε άλλος βοήθησε πολύ,άλλος λιγότερο, άλλος μπορεί να μην μπήκε υποψήφιος αλλά έδωσε την μάχη του,κανένας δεν περίσσεψε. Ο Λάζαρος δεν αντικαταστάθηκε την πρώτη διετία αλλά μετά από 3,5 χρόνια όντως πιο ευνοημένος από τους υπόλοιπους Αυτό δεν του άρεσε,εξέφρασε τις αντιρρήσεις του αλλά δεν παραιτήθηκε ούτε από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής,ούτε από μέλος άλλων επιτροπών αλλά και δεν ανεξαρτητοποιήθηκε .Από τα ΜΜΕ ενημερώθηκα ότι θα τεθεί απέναντι στην νυν Δημοτική Αρχή και θα διεκδικήσει την Δημαρχία στο Βόιο. Εδώ να τονίσω ότι δεν υπήρξε κάποια προεκλογική συμφωνία όπως διαδίδεται γιατί είναι κάτι που προσβάλλει και τους δυο μας αλλά και τους δημότες που μας εμπιστεύτηκαν. Έκρινα ότι πρέπει να αντικατασταθεί και οι δημότες θα κρίνουν και τους δυο μας με την ψήφο τους.

8. Το τελευταίο 7μηνο της θητείας σας, που θα επικεντρωθείτε, σε τι έργα – δράσεις; Yπάρχει κάποιος συγκεκριμένος σχεδιασμός;

Φυσικά και υπάρχει σχεδιασμός από την αρχή της θητείας μας, είναι κάποια έργα ζωτικής σημασίας για τους δημότες μας που τελειώνουν, είναι κάποια άλλα που έχουν ήδη ξεκινήσει με χρονοδιάγραμμα να έχουν υλοποιηθεί στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους και άλλα που τελείωσαν και ήδη φαίνεται η χρησιμότητα τους στους δημότες μας.

9. Ποια θεωρείτε ότι ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που κληθήκατε να αντιμετωπίσετε ως δήμαρχος και γιατί;

Όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν μπορούν να αντιμετωπιστούν εκτός από τον ανθρώπινο πόνο που τον προκαλεί ο χαμός ενός νέου παιδιού. Εκεί ανθρώπινα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα,δεν μπορείς να πεις κάτι για να απαλύνεις τον πόνο του συνεργάτη και δικού σου ανθρώπου, εκεί δεν είσαι πια Δήμαρχος, είσαι άνθρωπος με αισθήματα και συναισθήματα. Δύσκολες στιγμές που τις βιώνει ο καθένα με τον δικό του τρόπο.Τα κτήρια, τα τσιμέντα, μια λάθος διαγράμμιση, μια λάθος εκτίμηση για κάποιο θέμα Δημότη που αδίκησες, όλα διορθώνονται.

10. Σήμερα που γίνεται η συνέντευξη γνωρίζουμε ότι θα είστε εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Βοΐου. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι κι αν ναι ποιος θα είναι ο βασικότερος λόγος για να πάρετε μια άλλη απόφαση;

Πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει κάτι και θα είμαι υποψήφιος και την επόμενη τετραετία. Ήδη έχουν γίνει οι επαφές και με νέα άτομα που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό αλλά και με αρκετά παλιά και έμπειρα στελέχη. Βασικό μας μέλημα όμως την συγκεκριμένη στιγμή που γίνεται αυτή η συνέντευξη είναι να συνεχίσουμε τα έργα που υπάρχουν σε εκκρεμότητα και να κάνουμε για τους Δημότες μας κάποια πράγματα που έχουμε στον σχεδιασμό, δίνοντας λύση σε προβλήματα που υπάρχουν. Δεν μπορούμε να τους παραμελήσουμε επειδή διεξάγονται εκλογές σε 7 μήνες.

11. Στην περίπτωση (αν υπάρξει) που δεν είστε υποψήφιος δήμαρχος θα συνεχίσετε, πολιτικά, κάπου αλλού ή θα αποσυρθείτε από παντού;

Είμαι Δήμαρχος Βοΐου και θέλω να συνεχίσω να είμαι και την επόμενη τετραετία αν νομίζει ο λαός του Βοΐου ότι μπορώ να ανταποκριθώ. Όλα τα υπόλοιπα που λέγονται είναι εκ του πονηρού. Δεν σκέφτομαι την κάθοδό μου στην Περιφέρεια σαν Περιφερειακός Σύμβουλος, ούτε σα Βουλευτής. Πιστεύω ότι αυτός ο κύκλος έχει κλείσει για μένα.

kozan.gr

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.