Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή σύμβασης με το ΑΠΘ για τη χωρική και χρονική μεταβολή της ρύπανσης των υπόγειων νερών στη λεκάνη Σαριγκιόλ

26 Νοεμβρίου 2018
13:39

Η σύμβαση του έργου «Προσδιορισμός χωρικής και χρονικής μεταβολής της ρύπανσης των υπόγειων νερών στη λεκάνη Σαριγκιόλ με εξασθενές χρώμιο», υπογράφτηκε μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Κοζάνης, του Δήμου Κοζάνης, της ΔΕΥΑΚ και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι να διαπιστωθεί η χωρική και χρονική μεταβολή της ρύπανσης των υπόγειων νερών στη λεκάνη Σαριγκιόλ με εξασθενές χρώμιο ή και άλλα βαρέα μέταλλα και η αλληλεπίδραση μεταξύ της στερεής και υγρής φάσης στην περιοχή της λεκάνης Σαριγκιόλ.

Η υλοποίηση του αντικειμένου της σύμβασης ανατίθεται στην Ερευνητική Ομάδα που θα συγκροτηθεί από το ΑΠΘ και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 60.000 € (πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ 24%).

Τα έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Κοζάνης, το Δήμο Κοζάνης και την ΔΕΥΑΚ με τα ποσά των 30.000€, 15.000€ και 15.000€ αντίστοιχα πλέον ΦΠΑ 24%, και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

3 σχόλια

  • 1. Τι θα λέει αυτή η μελέτη;
    2. Τι αντίκρυσμα θα έχει στην καθημερινότητά μας;
    3. Γιατί επιλέχθηκε το ΑΠΘ και όχι άλλοι φορείς που έχουν κάνει μελέτες στην περιοχή της Σαρηγκιόλ και γνωρίζουν καλύτερα τα πράγματα (πχ ΕΜΠ;)
    4. Ποια είναι η εμπειρία του ΑΠΘ σε ομοειδή έργα;
    5. Γιατί η Περιφέρεια συμπράττει με τον Δήμο Κοζάνης και δεν αποδέχεται την πρόταση της ΔΕΗ για ανάθεση της μελέτης σε ξένο οίκο με όλα τα έξοδα πληρωμένα από την ΔΕΗ; Τι σκοπιμότητα υπάρχει;

  • Οπως λένε όλοι όσοι ξέρουν να διαβάζουν μελέτες, η 1η του ΑΠΘ για τη ΔΕΥΑΚ ήταν “ομελέτες”. Ανακάλυψε όξινη έκπλυση της τέφρας από τη βροχή, την ώρα που η βροχή στην Ελλάδα έχει βασικό pH. Συνεπώς τα 60 χιλιάρικα από ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα πάνε στο βρόντο. Κι έρχονται κι εκλογές, τ’ άκουσες Καρυπίδη;;;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.