Ιδέες και προτάσεις για να οργανώσετε έναν ονειρεμένο γάμο

9 Φεβρουαρίου 2017
19:24
Κανένα σχόλιο
Ο γάμος αποτελεί πολιτικό και θρησκευτικό  θεσμό, μέσα από τον οποίο νομιμοποιείται   η γενετήσια ένωση  δυο προσώπων και η  δημιουργία οικογένειας. Πρόκειται για ισόβια συμβίωση που αναγνωρίζεται, ρυθμίζεται και προστατεύεται από το νόμο, αλλά και συνειδητή απόφαση, έκφραση αγάπης και παντοτινής αφοσίωσης.
Αν έχετε πάρει ήδη την απόφαση και οδεύετε  προς τα σκαλιά της εκκλησίας,  ο σωστός προγραμματισμός θα σας βοηθήσει  να χαλαρώσετε και να μειώσετε την ένταση και το άγχος.  Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές  για να οργανώσετε την  τελετή του γάμου σας με τον καλύτερο τρόπο:
1. Έχετε πάντοτε  υπόψη σας πως ο γάμος βασίζεται σε ειλικρινή και βαθειά συναισθήματα και σε  αμοιβαίες υποχωρήσεις. Πάρτε από κοινού αποφάσεις σεβόμενοι τη γνώμη του συντρόφου σας. Λάβετε υπόψη πώς θα ήθελε να είναι η μοναδική μέρα της ζωής του πριν προχωρήσετε σε άλλες επιλογές.
2. Ορίστε την ημερομηνία γάμου. Επιλέξτε  έγκαιρα την εκκλησία  και το χώρο της δεξίωσης  φροντίζοντας να μην απέχουν πολύ μεταξύ τους και ελέγξτε κατά πόσο είναι  διαθέσιμοι την καθορισμένη ημερομηνία. Προγραμματίστε ένα ραντεβού και  επισκεφθείτε τους χώρους που επιλέξατε.
3. Καταλήξτε στο πρόσωπο του κουμπάρου. Επιλέξτε  έναν άτομο με το οποίο συνδέεστε στενά,  το  οποίο θαυμάζετε και  αγαπάτε. Ο κουμπάρος συχνά  αποτελεί  συμπαραστάτη σε όλη την πορεία της συζυγικής  ζωής, μεσολαβητή  σε οποιαδήποτε διαφωνία, αλλά και νονό του πρώτου παιδιού του ζευγαριού. Μη βιαστείτε επομένως  να αποφασίσετε προτού λάβετε υπόψη σας όλες τις παραμέτρους.
4. Καθορίσετε από κοινού τo budget, προκειμένου να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Υπολογίστε το κόστος της τελετής και καταγράψτε  αναλυτικά τα έξοδα.  Καλό θα ήταν να κρατήσετε μερικά χρήματα για να αντιμετωπίσετε δαπάνες που δεν είχαν προβλεφθεί.
5. Φτιάξτε  ένα οργανόγραμμα σημειώνοντας  τις ενέργειες που απαιτούνται  και φυλάξτε σε ένα φάκελο τα απαραίτητα έγγραφα για την εκκλησία και τη δεξίωση.
6. Επιλέξτε το νυφικό σας με βάση το σωματότυπο και την προσωπικότητά σας. Ενημερωθείτε για τις φετινές τάσεις της μόδας που προτείνει  ασύμμετρα  νυφικά  με φουρό  σε λευκό, κρεπ, αλλά και  κόκκινο ή  ροζ χρώμα! Μην διστάσετε να επιλέξετε νυφικά φορέματα με  δαντέλες που  παραμένουν  διαχρονική αξία, ενώ  προτιμείστε στυλ  bohemian , αέρινα νυφικά με ανάγλυφα λευκά λουλούδια. Συνδυάσετε  το νυφικό σας με κατάλληλα παπούτσια και αξεσουάρ  και επιλέξτε το ανάλογο χτένισμα και μακιγιάζ.
7. Προσκλητήρια. Μπορείτε να διαλέξετε τα προσκλητήριά σας  με τον παραδοσιακό τρόπο ή να  τα δημιουργήσετε μόνοι σας από ένα ευρύ φάσμα καρτών σε ποικίλα θέματα,  σχέδια και χρώματα που διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο.  Τα ηλεκτρονικά προσκλητήρια τείνουν  να γίνουν εξαιρετικά δημοφιλή  τα τελευταία χρόνια, καθώς αποτελούν δημιουργικό τρόπο εξοικονόμησης χρόνου και χρημάτων και αποστέλλονται εύκολα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ένα μήνα πριν την καθορισμένη ημερομηνία. Καλό είναι να τυπώσετε   επιπλέον προσκλητήρια, ώστε να μην ξεμείνετε στην περίπτωση που κάποια δεν τα γράψετε σωστά. Ζητήστε από τους καλεσμένους να σας ειδοποιήσουν σε περίπτωση κωλύματος υπολογίζοντας  με ακρίβεια τον αριθμό τους. Av κάποιοι κατάγονται από άλλη πόλη, φροντίστε   οι προσκλήσεις να περιλαμβάνουν χάρτες, ώστε να εξασφαλίσετε την  έγκαιρη προσέλευσή τους στο χώρο της τελετής και της δεξίωσης.
8.  Καθορίστε τον αριθμό των καλεσμένων.  Αποφασίστε ποια άτομα θα καλέσετε λαμβάνοντας υπόψη τον αρχικό προϋπολογισμό και δημιουργήστε έναν κατάλογο και πάρτε οικονομικές προσφορές για τις δεξιώσεις που προσφέρονται στα κτήματα γάμων τα οποία ομολογούμενως αποτελούν ιδανική λύση για όλο και περισσότερα ζευγάρια.
9.  Οι  μπομπονιέρες. Συνήθως ταιριάζουν με τη διακόσμηση και το νυφικό. Μπορείτε να τις παραγγείλετε από το κατάστημα που θα αγοράσετε το νυφικό σας ή να τις φτιάξετε με το δικό σας γούστο επιφορτιζόμενοι όμως με επιπλέον κούραση  και άγχος. Παραγγείλετε περισσότερες από τον αριθμό των καλεσμένων και σκεφτείτε αν θα μοιραστούν στην εκκλησία και από ποιον ή θα τοποθετηθούν στα τραπέζια στο χώρο της δεξίωσης.
10.  Επιλέξτε τη διακόσμηση  του χώρου ανάλογα με το ύφος που θέλετε να δημιουργήσετε.  Μπορείτε να  αναθέσετε τη διακόσμηση  σε μεγάλα ανθοπωλεία ή ιδιώτες διακoσμητές  που θα δημιουργήσουν για σας  μια μοναδική,  ξεχωριστή ατμόσφαιρα.
11. Φροντίστε για τη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση της τελετής από έμπειρους επαγγελματίες .
12. Αποφασίστε  για τον τρόπο μετάβασης της νύφης στην εκκλησία. Πολυτελές αυτοκίνητο, παλιό όχημα, σκάφος ή τροχήλατη άμαξα μπορούν να αποτελέσουν επιλογές  σας ανάλογα πάντα με το στυλ του γάμου σας  και την προσωπικότητά σας.
13. Χαλαρώστε και απολαύστε την όλη διαδικασία! Άλλωστε θα τη ζήσετε μία μόνο φορά! Καλή επιτυχία!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.