Αγελάδα, στην Εγνατία οδό, μεταξύ Κοζάνης – Βέροιας

30 Νοεμβρίου 2018
06:02

 

Οι οδηγοί της Εγνατίας Οδού, το απόγευμα της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου ήρθαν αντιμέτωποι μ’ ένα παράξενο θέαμα, το οποίο  θα μπορούσε να προκαλέσει τροχαίο. Μία αγελάδα έβοσκε για κάποια ώρα  στα  σύνορα μεταξύ Ημαθίας και Κοζάνης, κοντά στον  Πολύμυλο (στο ρεύμα προς Βέροια). Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αρχών για να απομακρυνθεί το ζώο, το οποίο να σημειωθεί ήταν υπέρβαρο. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του veriotis.gr, ένα συνεργείο της «Εγνατίαs», έφτασε στο σημείο και την απομάκρυνε. Παρόμοια φαινόμενα είναι αρκετά συχνά στην περιοχή, με τους οδηγούς να πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση.

Πηγή veriotis.gr

8 σχόλια

  • Χαχαχαχαχαχα!

    Αν και δεν είναι για γέλια αλλά για κλάματα η κατάσταση. Υπεύθυνοι είναι η “Εγνατία Οδός ΑΕ”, τα διόδια και η αστυνομία.

    Διερχόμενος από το δρόμο κάθε φορά, βλέπω σκυλί να περιφέρεται αμέριμνα ανάμεσα στα αυτοκίνητα και τις καμπίνες των διοδίων. Έχω τηλεφωνήσει κατ’ επανάληψη στο 1077, έχω ενημερώσει τις χαριτωμένες στα διόδια και η απάντησή τους είναι ότι το σκυλάκι είναι η μασκότ των διοδίων. Φαντάζομαι ότι για να μένει εκεί, κάποιοι “φιλόζωοι” μεριμνούν για την τροφή του. Η αστυνομία δε, έχει σχεδόν μόνιμα μπλόκο στα διόδια, αλλά δε βλέπει το σκυλί. Προφανώς αισθάνονται ότι δεν επηρεάζει την ασφάλεια του δρόμου.

    Ας μην εκπλησσόμαστε λοιπόν που κυκλοφορούν και βοοειδή στην Εγνατία. Αν προσέξετε, η διοίκηση της “Εγνατίας Οδού ΑΕ” για να εξασφαλιστεί από τυχόν αγωγές λόγω τροχαίων, έχει γεμίσει το δρόμο με την πινακίδα κινδύνου Κ18 (Προσοχή κίνδυνος – οικόσιτα ζώα).

    Αν είναι να κυκλοφορούν οικόσιτα ζώα στα διευρωπαϊκά δίκτυα, τότε γιατί πληρώνουμε φόρους, γιατί πληρώνουμε διόδια για έναν δήθεν ασφαλή δρόμο, γιατί αυτή η οδός αστυνομεύεται μόνο κατά το μέρος της οδήγησης και όχι κατά το μέρος της κυκλοφορίας βοοειδών;

    Αυτή είναι η Ελλάδα μας. Τέτοιους κυβερνήτες που έχουμε (όλων των κυβερνήσεων), αυτές τις υπηρεσίες λαμβάνουμε.

    • Αγαπητε φιλε η μασκοτ των διοδίων ειναι χρονια εκεί και βρισκεται κατω απο το σκεπαστρο των διοδιων και περιξ του διαζωματος…εσυ και ο καθένας απο μας δε νομιζω να πηγαινουμε με 100 χιλ στο συγκεκριμένο σημειο για να καταστεί επικίνδυνο ενα σκυλι.

      • εγγυάσαι ότι δε θα φύγει από εκεί και δε θα αποκλειστεί στο δρόμο πάνω στη γέφυρα;

        Αλλά πέρα από αυτό, ακόμη και έτσι,

        ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

        Δεν πρέπει να βρίσκεται εκεί!!!
        Τι δεν καταλαβαίνεις;
        Τι ρόλο παίζεις;

    • Τώρα πώς τα καταφέραμε, και από την Αγελάδα, φτάσαμε στον Σκύλο, ένας θεός ξέρει.
      Αθάνατη Ελλάδα δεν θα πεθάνεις ποτέ, ας είναι καλα ο θεός που σε φιλάει.\

  • Πριν ένα χρόνο κοπάδι από αγελάδες ανέβαινε την Εγνατία στο ύψος του Μετσόβου. Τα φανάρια ήταν αναμμένα στο κόκκινο και είχαμε σταματήσει. Περιμέναμε αρκετή ώρα και αφού είδαμε ότι τα φανάρια παραμένανε στο κόκκινο αποφασίσαμε να προχωρήσουμε.Σαν φθάσαμε στα ταμεία των διοδίων και ρωτήσαμε γιατί τα φανάρια είναι στο κόκκινο δεν μας απαντούσανε, αλλά αφηρημένα μας έλεγαν να μαστε στο δρόμο προσεκτικοί μήπως κυκλοφορούν αδέσποτα ζώα.Σε λίγο ενώ εμείς πηγαίναμε Γιάννενα συναντήσαμε μπροστά μας αγέλη από αγελάδες που ανεβαίνανε την Εγνατία κόντρα στο ρεύμα κυκλοφορίας.Ταχάσαμε, δεν ξέραμα τι να κάνουμε. Μήπως η Εγνατία πρέπει να μας δώσει οδηγίες για το τι θα πρέπει να κάνομε σε τέτοιες περιπτώσεις?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.