Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr με αφορμή το σημερινό τροχαίο ατύχημα στο δρόμο Κοζάνης – Κοίλων

2 Δεκεμβρίου 2018
10:43
Είναι το τρίτο ατύχημα σε διάστημα 10 ημερών ακριβώς στο ίδιο σημείο. Το αυτοκίνητο διαλύθηκε καθώς έπεσε πάνω στην κολώνα την οποία και γκρέμισε. Ευτυχώς ο νεαρός οδηγός είναι καλά στην υγεία του. Τα ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο είναι πολλά, ευτυχώς ακόμη όχι θανατηφόρα. Πιστεύω ότι το γεγονός αυτό επαναφέρει την αναγκαιότητα της δημιουργίας κόμβου στο συγκεκριμένο σημείο, για έναν ακόμη λόγο, το οποίο απαιτήσαμε όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που από πέρυσι στον Ιούλιο είμαστε αναγκασμένοι να διανύουμε ένα χιλιόμετρο προς τα πάνω κι άλλο ένα προς τα κάτω για να πάμε στο σπίτι μας που είναι δίπλα! Δυστυχώς, δεν έγινε η παραμικρή ενέργεια από τους αρμοδίους. Η δημιουργία κόμβου θα ήταν το ιδανικό αλλά επειδή είναι χρονοβόρα διαδικασία θα μπορούσε να δοθεί ενδεχομένως μια πρόσκαιρη λύση με την τοποθέτηση φαναριού με φωτοκύτταρο.
Με αυτόν τον τρόπο και οι κάτοικοι της περιοχής θα εξυπηρετούνται όπως πριν το κλείσιμο όλου του δρόμου από το ΤΕΙ ως την πόλη και με την κατάλληλη σήμανση ότι εκεί υπάρχει φανάρι θα αναγκάζονται να ανακόπτουν ταχύτητα όσοι έρχονται με μεγάλη ταχύτητα από την πόλη, οπότε θα μειωθούν τα ατυχήματα τα οποία είναι πολλά.
Ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι θα αντιληφθούν το πρόβλημα.
Με εκτίμηση προς κάθε άλλη διαφορετική καλοπροαίρετη άποψη

29 σχόλια

  • Περναω καθημερινα απο τον συγκεκριμενο δρομο και ενα εχω να πω…οι πιο πολλοι ΤΡΕΧΟΥΝ. δηλαδη μονο αν βαλουν κομβο δεν θα τρεχουν; ας αποκτησουμε επιτελους ΚΑΛΥΤΕΡΗ οδηγικη συμπεριφορα και ας σεβομαστε λιγο τον εαυτο μας και τους αλλους.

    • Όταν ανακόπτεις την ταχύτητα αναγκαστικά τότε αποφεύγονται πολλές περιπτώσεις μη ανακοπής όπως άγνοιας της ιδιαιτερότητας του δρόμου, γλίτσας λόγω βροχής ή χαμηλής θερμοκρασίας, μέθης οδηγού, σκυλιά που υπάρχουν πάμπολα στον εν λόγω δρόμο κ.α.
      Νομίζω πως πρέπει να ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ όλοι να πηγαίνουν πιο σιγά κι όχι να αφεθεί στην προαιρετική διάθεση του καθενός.

  • Οσοι κατεβαίνουν απο Αγια Παρασκευή, δεν κοιτάνε καθολου αριστερα, δε σταματάνε στο stop, τρεχουν του σκοτωμου.

    Μυαλό θέλει, τρόπο θέλει, όχι τσαμπουκάδες.

    Ο κομβος δε θα είναι αρνητική εξέλιξη, καλο ειναι να γινει.

  • Ο δρόμος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε λάθος. Με ημίμετρα δεν διορθώνεται, χρειάζεται ριζική ανακατασκευή. Πριν διαπλατυνθεί σε 4 λωρίδες είχαμε λιγότερα ατυχήματα!

  • Συμφωνώ με τον ανώνυμο 10:54 Ο σωστός οδηγός προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες κυκλοφορίας δρόμου και καιρού ..Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες

    • τις προαλλες βρεθηκε αγελαδα μεσα στην εγνατια,σκυλια αλωνιζουν στα διοδια πολυμυλου και αστα να πανε..κανεις δε φταιει..μονον ο οδηγος!! τι μυαλα κουβαλατε ορισμενοι??

    • Φανταστείτε τους κινδύνους που έχουμε μπροστά μας εμείς που δεν έχουμε χρήματα για καθημερινή χρήση αστικών προς το ΤΕΙ
      Εσείς με τα οχήματα δεν σέβεστε εμάς με τα πόδια
      Εσείς “Δήμος “περιφέρεια δεν πήγατε πότε στο δρόμο αυτό με τα πόδια

  • Οι περισσότεροι οδηγοί τρέχουν κ προσπερνούν σε αυτό το σημείο χωρίς να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο κ τους άλλους οδηγούς που δν φταίνε σε τπτ, για αυτό πρέπει να προσέχουμε πολύ πως οδηγαμε κ να σεβόμαστε τους άλλους οδηγούς κ τον εαυτό μας φυσικά, εγώ κάνω συχνά αυτήν την διαδρομή με τα παιδάκια μου κ παρόλα αυτά ενώ έχω κ το σηματάκι ότι υπάρχουν παιδιά στο αμάξι δν τους νοιάζει κάποιους κ οδηγούν παράλογα.

  • Esy p egrapses to sxolio.twra me tis pagwnies ksekina ena prwi pou tha einai xionismenos o dromos na pas stin douleia sou.ksereis posous eida tin idia mera na karfononte panw ston komvo? Stamata esy me tetoia olisthirotita kai se fanari pou kes kiolas.gia emena oute autos o komvos tha eprepe na ginei.kainourgia asfaltostrosh xreiazete k to tmima ekeino stin teleftea strofh to afhsan etsi enw kanan to ypolipo para pisw.

  • Ναι, να βάλουμε κόμβο…Τι τις θέλουμε τις νησιδες..? Ας τις κόψουμε να μπαίνει ο κύριος στο σπίτι του… Μετά να δεις όμως πόσα ατυχήματα θα γίνουν, τουλάχιστον με τραυματίες…
    Αρε Ελλαδιστάν, ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του…
    Υ.Γ.: εννοείται ότι ο 10:54 έχει απόλυτο δίκιο!!!

  • Ακριβώς έτσι είναι. Έχει σήμανση 40 χλμ εκεί μόνο η τροχαία να μας ρίχνει 200ευρα έτσι θα βάλουμε όλοι μας μυαλό, να δεις που θα πάμε όλοι σαν τις κότες.Και αλλαγή ελαστικών που και που

    • Σωστά για τα ελαστικά!όχι σαν τον μπάρμπα της γειτονιάς,που εδώ και μια δεκαετία αλλάζει τα ίδια ελαστικά λιωμένα και επικίνδυνα για όλους!Και για να μην πληρώσει στο Βουλκανιζατέρ 5€ τα αλλάζει στο σαραβαλο μόνος!αλλά για το τσίπουρο με μεζέ δεν τσιγκουνευεται….για την ασφάλεια την δική του και των άλλων οδηγών γίνεται SCROUTZ!

  • Ολο το κομματι αυτο με τις στροφες εχει θεμα. Εννοειται πως δεν οδηγουμε υπευθυνα πρωτα για τους αλλους και μετα για εμας. Δεν διδασκεται βλεπετε τιποτε σχετικο στις σχολες οδηγων θεωρωντας πως εχουμε οικοθεν αγωγη… δυστυχως. Ειμαστε επιπολαιοι και εαυτουληδες. Καλα που δεν περνουσε πεζος εκει ναχουμε και θυματα. Οι φοιτητες κινδυνευουν τοσο εκει οσο και στην αλλη εξοδο προς lidl που συχνα τους συνανταμε και βαδιζουν σε δρομοχωρις πεζοδρομιο και μεγαλης ταχυτητας. Σαμαρακια παντου λοιπον. Δεν ειμαστε για τιποτε αλλο.

  • ο δρομος χρειαζεται επειγοντως επανασχεδιασμο και ανακατασκευη. ολα τα υπολοιπα που ακουγονται περι ταχυτητας κτλ ειναι απλα μπουρδες. ειδικα με τα συγχρονα αυτοκινητα και την ενεργητικη ασφαλεια που παρουσιαζουν. λοιπον φτιαξτε καινουριο δρομο μα προδιαγραφες σωστες και αφηστε τις σαλτσες. ελεος πια. ποτέ δεν φταινε οι δρομοι στην ελλαδα παντα ο οδηγος το καναμε ψωμοτυρι τωρα για να δικαιολογουνται οι εργολαβικες ατασθαλιες.

  • Το σημείο που έφυγε το αμάξι είναι πιο πάνω απο το “ανέσις”.Ο δρόμος αυτός έχει ανάποδες κλίσεις.Προτείνω διοδια!

  • Έστειλε επιστολή για να μας πει ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν εξυπηρετούνται με το υπάρχον οδικό δίκτυο. Και μένα ο δρόμος μπροστά από το σπίτι μου είναι μονόδρομος και πολλές φορές κάνω όλο το τετράγωνο για να φτάσω. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει διπλής κυκλοφορίας για να μην ταλαιπωρούνται όσοι μένουν στην οικοδομή μου. Όριο 50 εμείς οι έξυπνοι πάμε με 90. Τι να φταίει???

        • Επειδή το σπίτι μου είναι λίγο έξω από την πόλη θα πρέπει, μόλις ξεμυτίσω από αυτό, πρέπει να αναγκάζομαι να κάνω 2,5 χλμ. εξτρά ενώ υπάρχει λύση;
          Ακατανόητη η θέση σου,κατά την άποψή μου.

    • Ασε τις εξυπναδες.Εχουμε τοσο καιρο που φωναζουμε(οι κατοικοι της περιοχης)για να γινει και το πεζοδρομιο γιατι ανεβοκατεβαινουν τα παιδια των Τει.Εαν εκεινη την ωρα περνουσε(αν) καποιο(α)παιδια τι θα γινοταν?Τωρα εαν σου κανουν και το σπιτι σου διπλης λιγο με νοιαζει.

  • Εδώ δεν υπάρχει χρήμα να γίνουν πιο απλά πράγματα, νέο δρόμο θέλετε;
    Η λύση του κόμβου ή φαναριού είναι πιστεύω η πλέον ενδεδειγμένη.

      • Το επίπεδο διαλόγου μερικών είναι κατώτερο των περιστασεων.
        Ας ασχοληθούν με την πίκρα της ζωής τους που τους κάνει να βγάζουν αυτήν την ειρωνία κι επιθετικότητα κι ας αφήσουν για σοβαρούς ανθρώπους τον πολιτισμένο διάλογο.

        • Η σοβαρότητά σου είναι παροιμιώδης! Μας προτείνεις λύση με φανάρια. Ακόμη δεν έμαθες ότι τα φανάρια προκαλούν περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνουν;

          Άντε τώρα φάε τη σοβαρότητά σου που είναι σοβαροφάνεια κι άσε μας στην ησυχία μας.

    • Με νησίδα στη μέση ή μόνο διαγράμμιση; Γιατί ως γνωστό, δεν μπορούν δύο πεζοί με διαφορετική κατεύθυνση να διασταυρωθούν στο ίδιο πεζοδρόμιο. Κίνδυνος ατυχήματος. Χαχαχα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.