Η «Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας», ο σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας», το Βιβλιολογείον «Μίμης Σουλιώτης» της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,  το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης και οι εκδόσεις «Πατάκη» συνδιοργανώνουν ετήσιο κύκλο προώθησης της ανάγνωσης με καλεσμένη τη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη.

   Θα λειτουργήσουν  εργαστήρια «Δημιουργικής Γραφής», «Αφήγησης», «Πολυφωνικής ανάγνωσης», «Βιβλιοδεσίας» και «Κατασκευής επιτραπέζιων & επιδαπέδιων παιχνιδιών»  για τους μικρούς αναγνώστες που επιθυμούν να γνωρίσουν τη συγγραφέα και το έργο της.

Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο και θα ολοκληρωθούν τον Μάϊο ενώ η γιορτή υποδοχής της συγγραφέα Μαρίας Παπαγιάννη θα αποτελέσει την κορύφωση των δράσεων και θα πραγματοποιηθεί τον Μάϊο στον υπαίθριο χώρο της ΔΒΠ.

   Παράλληλα θα λειτουργεί κλειστή φόρμα δράσεων φιλαναγνωσίας που θα απευθύνεται σε όποια σχολεία της Εορδαίας επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 

Οι εγγραφές για τα εργαστήρια θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολ/δας  τηλ. 2463021154