kozan.gr: Ζεστές τσιγαρίδες, άφθονο κρασί και τοπικά εδέσματα στην 9η Γιορτή Τσιγαρίδας στην Εράτυρα Βοΐου (Φωτογραφίες)

16 Δεκεμβρίου 2018
18:05

 

Ζεστές τσιγαρίδες, άφθονο κρασί και τοπικά εδέσματα στην 9η Γιορτή Τσιγαρίδας στην Εράτυρα Βοΐου, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 16/12.

 

Βίντεο από sierafm.gr

7 σχόλια

  • ΑΦΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ………ΠΑΣΧΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΘΙΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

    • Οι τσιγαρίδες είναι χαρακτηριστικό έθιμο της περιοχής μας κατά την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα όταν κάθε σπίτι έσφαζε το γουρούνι για τα Χριστούγεννα και δεν έχουν σχέση με την Τσικνοπέμπτη. Αν δε γνωρίζετε παρακαλώ μη σχολιάζετε. Επίσης αν δεν έχετε κάτι καλό να πείτε καλό είναι να μη λέτε τίποτα.

      • Μετά από τόσα χρόνια που γίνεται ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΘΙΜΟ!!!!!
        θερμά συγχαρητήρια παιδιά.. και του χρόνου… Και μερικοί εξυπνάκηδες του τύπου:

        “Ανώνυμος – Δεκέμβριος 16th, 2018 at 20:01

        ΑΦΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ………ΠΑΣΧΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΘΙΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ”

        να μας πάνε και στα δικά τους χωριά να μας δείξουνε τι έθιμα έχουν..

        • ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΣΜΟΣ.ΑΠΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΣΧΙΖΕΙΣ.ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΕΡΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΑΝ ΓΟΥΡΝΟΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΙΔΟΧΑΡΕΣ ΚΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ.

          • πω πω δικέ μου!!!! τσουτσούριασα τώρα με που προκάλεσες ανοιχτά και δεν έχω τι να σου απαντήσω. Μου δημιούργησες μεγάλο πρόβλημα. Σίγουρα πάντως στο χωριό σου εσείς αυτά τα λέτε “ΘΕΣΜΟΥΣ”

            Την άλλη φορά που θα δεις μια γιαγιά στρο χωριό σου να την ρωτήσεις τι θεσμούς είχαν στα χρόνια τους… Αν έχεις χωριό βέβαια, γιατί σε κόβω να είσαι το καλό παιδί της πόλης…

  • Στο δικό μας το χωριό γινόταν πάντα οι γουρνοχαρές και μαζί τους οι τσιγαρίδες. Δεν την τηρούσαμε τη νηστεία των Χριστουγέννων. Δεν ξέραμε οτι επιβάλετε με νόμο, συγνώμη κι όλας. Πηγαίνετε εσείς στον παράδεισο κι αφήστε μας εμάς στην κόλαση με τις τσιγαρίδες. (νηστεία δεν σημαίνει μόνο να απέχουμε απο κρέας, νηστεία σημαίνει να απέχουμε κι απο την κακία, τη μισαλλοδοξία κπλ, δεν ξέρω αν το ξέρετε απλά το αναφέρω)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.