Εξ Αποστάσεως αποφάσεις εκτός πραγματικότητας από τον κ. Κοσματόπουλο για τα σχολεία στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού. (του ανεξάρτητου Δημ. Συμβούλου και μέλους της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μ.Ζορμπά)

18 Δεκεμβρίου 2018
11:56

Σε ένα ακόμη πεδίο όπου την κύρια ευθύνη λειτουργίας έχει ο Δήμος, ο κ. Κοσματόπουλος τα έκανε μπάχαλο στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, σήμερα Τρίτη 18/12/2018.

Χωρίς να έχει προφανώς καλή επίγνωση των προβλέψεων που από χθες έλεγαν για χιονοπτώσεις τις νυχτερινές ώρες προς το ξημέρωμα, αλλά και χωρίς να λαμβάνει καμία εικόνα από τις κατά τόπους τοπικές Κοινότητες και από τους μεγάλους οικισμούς του Δήμου, ο κ. Κοσματόπουλος πίνοντας τον πρωινό καφέ του στην Κοζάνη (όπου επικρατούσαν άλλες συνθήκες) «αποφάσισε» 20 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων, να καθυστερήσει κατά 2 ώρες την έναρξη λειτουργίας στις Δ.Ε. Καμβουνίων και Λιβαδερού. Πράγματι η κατάσταση στις δύο αυτές δημοτικές Ενότητες από τα ξημερώματα ήταν πολύ δύσκολη. Όμως όπως σύντομα αποδείχθηκε η πρώτη του απόφαση ήταν του ποδαριού.

Σε 40 λεπτά (20 μετά την κανονική έναρξη των μαθημάτων) ο Δήμαρχος έχοντας «επικοινωνία» – παρεμβάσεις (από ποιους άραγε;) αποφάσισε να μην λειτουργήσουν τα σχολεία στις δύο προαναφερόμενες Δ.Ε. (απόφαση που έπρεπε να ήταν η αρχική στις 7.00π.μ. κανονικά), αλλά επίσης αποφάσισε και να ξεκινήσουν με δύο ώρες καθυστέρηση στις Δ.Ε. Σερβίων και Βελβεντού (στην οποία δεν υπάρχει ανάγκη μετακίνησης με Λεωφορείο). Ο Δήμαρχος μη έχοντας καμία γνώση για την κατάσταση σε Σέρβια, Βελβεντό και γενικότερα στο πεδινό τμήμα του Δήμου, όπου είχε μεν χιονόπτωση (άρχισε δύο ώρες αργότερα), η οποία όμως δεν δημιουργούσε κανένα πρόβλημα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια καθότι το χιόνι έλιωνε. Έτσι λοιπόν είχαμε με 0-1 οC και χωρίς χιόνι στο οδόστρωμα, τις σχολικές μονάδες να βγαίνουν από το κανονικό τους πρόγραμμα, ενώ το χειρότερο είναι ότι τα περισσότερα παιδιά πήγαν στα σχολεία, με τους διευθυντές να τα ΔΙΩΧΝΟΥΝ!!! για να επανέλθουν σε δύο ώρες.

Εν κατακλείδι, ο κ. Κοσματόπουλος φάνηκε να αγνοεί παντελώς την ομαλή λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων, ενώ με τις καθυστερημένες αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του, μάλλον έθεσε σε κινδύνους τους μαθητές, καθώς τους υποχρέωσε σε πρόσθετες μετακινήσεις(!!!) στους δρόμους με το πηγαινε-γύρνα.

Μπορεί να μην το καταλαβαίνει και να έχει στο μυαλό του τις απραγματοποίητες μεγαλοεπενδύσεις, αλλά ουσιαστικά αποτελεί μέγα ΚΙΝΔΥΝΟ για οτιδήποτε λειτουργεί έστω και με προβλήματα στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού.

Ο ανεξάρτητος Δημ. Συμβουλος και μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ζορμπάς Μιλτιάδης

Ένα σχόλιο

  • Μιλτο ο δήμαρχος που στηρίξατε με τους άλλους από το Βελβεντό για να τον βγάλετε είναι αυτός. Ο Κοσματόουλος. Το ξεχααατε όλοι;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.