kozan.gr: Το θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δ. Μακεδονίας (Βίντεο)

19 Δεκεμβρίου 2018
18:28
Κανένα σχόλιο

 

Το θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής τέθηκε υπό μορφή ερωτήσεων στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δ. Μακεδονίας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Περιφερειάρχης, Θόδωρος Καρυπίδης, τόνισε πως «Είναι ξεκάθαρο ότι το ζήτημα της Ακρινής είναι δίκαιο (…) είπαμε ότι υπάρχουν δυσκολίες οικονομικής φύσεως και στα οικονομικά της ΔΕΗ ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει όπως ορίζει ο νόμος. Ήδη έχουμε στείλει μία επιστολή στον πρωθυπουργό, -μαζί και ο Δήμαρχος Κοζάνης- ζητάμε συνάντηση μαζί του έτσι ώστε στο κορυφαίο επίπεδο να τεθούν όλα τα θέματα».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δάκης, υπογράμμισε πως «χθες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2019, από ότι γνωρίζετε δεν έχει εγγραφεί κανένα κονδύλιο στον προϋπολογισμό για την μετεγκατάσταση της Ακρινής, όσον αφορά το κομμάτι του 50% του προβλεπόμενου κόστους που προβλέπει νομοθετική ρύθμιση από το 2011».

«Έχουμε ένα πρωτάκουστο ζήτημα. Η κυβέρνηση αφού τέσσερα χρόνια δεν έκανε τίποτα στο ζήτημα της Ακρινής και αφού εμπαίζει επί τέσσερα χρόνια τους ανθρώπους αυτούς (..) έρχεται ο κ. Παναγιωτάκης και στην ουσία λέει ότι δεν θα χρηματοδοτήσει την μετεγκατάσταση της Ακρινής, (..) στην ουσία είπε ότι δεν θα τηρήσει έναν νόμο», επεσήμανε με τη σειρά της η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευση, Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.