kozan.gr: Ο Γ. Κασαπίδης εξηγεί την αναφορά του σε καρκίνους που προκαλούνται στην περιοχή (της Ακρινής κι όχι μόνο) από την ιπτάμενη τέφρα, απαντώντας και στον πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδη, που είχε αποδοκιμάσει τη δήλωσή του αυτή: “Εγώ θα του συνιστούσα να ενημερωθεί καλύτερα για τα θέματα των ρύπων… ” (Βίντεο)

22 Δεκεμβρίου 2018
18:27

 

“Εγώ θα του συνιστούσα να ενημερωθεί καλύτερα για τα θέματα των ρύπων, που μας απασχολούν, είτε ως εργαζόμενους μέσα στην ΔΕΗ, είτε ως κατοίκους, σε αυτό το λεκανοπέδιο κι εφόσον ενημερωθεί από τους καθ’ υλην αρμοδίους επιστήμονες, που έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό, τότε να συζητήσουμε όμορφα κι ωραία και να βρούμε τη λύση”, ανέφερε, χθες Παρασκευή 21/12, σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” του West Channel, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, απαντώντας έτσι στον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ο οποίος με τη σειρά του, είχε αποδοκιμάσει τη δήλωση Κασαπίδη, στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης που είχε καταθέσει ο πρώτος στη Βουλή, για την υπόθεση της Ακρινής, όταν κι ανέφερε χαρακτηριστικά: “Τα αιωρούμενα σωματίδια από την τέφρα κι από τις καμινάδες των εργοστασίων προκαλούν καρκίνο στην περιοχή”.

 

12 σχόλια

  • Το καταρχήν ζητούμενο απ’ τους πολιτικούς είναι να υπάρχει περισσότερη σοβαρότητα: Κιλκίς, Καρδίτσα και Γρεβενά δεν έχουν λιγνίτη, αλλά έχουν περισσότερους καρκίνους απ’ την Κοζάνη. Δημοσιευμένο κατ’ επανάληψη σε ιατρικά συνέδρια.

    Η στοχοποίηση του λιγνίτη με κατασκευασμένους κινδύνους δεν εξυπηρετεί τους κατοίκους της Ακρινής. Καλό είναι να επισκεφθούν όλοι οι πολιτικοί τα χωράφια της Ακρινής, κι όχι μόνο της Ακρινής, για να δουν τα υπολείμματα των ζιζανιοκτόνων και λοιπών φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται στο Σαριγκιόλ.

    • Πανέξυπνε, Πρώτα απ’ όλα δε μιλάει για Κοζάνη αλλά για Ακρινή (τεράστια διαφορά). Όσον αφορά τα ζιζανιοκτόνα τα ίδια χρησιμοποιούν όλοι οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα.
      Τα ποσοστά του καρκίνου στην ΑΚΡΙΝΗ δεν υπάρχουν σε κανένα μέρος της Ελλάδας. Διαπιστωμένο μετά από έρευνα.

  • Στο βωμό της ψηφοθηρίας λέγονται και ανοησίες…
    Εάν οι ρύποι ήταν καρκινογόνοι, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έπρεπε να έχουν πεθάνει δέκα φορές…

  • Τώρα εμφανίστηκαν κ Κασαπίδη τα σωματίδια που προκαλούν καρκίνο στην Ακρινη… Αν νομίζετε οτι μας κοροϊδεύετε εκτός αν μας περνάτε για ανόητους και μας έχετε φλομώσει με το λαϊκισμό και το ψέμα..!

  • Καλό είναι να σοβαρευτεί ο Κασαπίδης, γιατί εκτός από πολιτικός είναι και επιστήμονας. Αν και εδώ που τα λέμε, ως επιστήμονας δεν δούλεψε ποτέ…

  • Η ανευθυνότητα του Κασαπίδη σε όλο της το μεγαλείο…
    Ας κάνει τον κόπο να διαβάσει το παρακάτω άρθρο και μετά να έχει άποψη.
    http://www.worldenergynews.gr/index.php/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/22055-sonia-perez-anosobiologos,-phd-o-ligniths-ayxanei-toys-karkinoys-ena-idioteles-paraplanhtiko-epicheirhma-yper-twn-ape

    • Δεν υπάρχει καλός ρύπος επειδή κάποιοι έχουν τη δυνατότητα να αρμέγουν τη αγελάδα που λέγεται ΔΕΗ ,παραβλέποντας την ποιότητα ζωής τους στο χώρο γενικά όπου ζουν και εργάζονται.
      Ο λιγνίτης είναι από τα πιο ρυπογόνα ορυκτά και δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε με τα προσωρινά και προσωπικά οφέλη από την εκμετάλλευση του.

  • Αν τό ποσοστό καρκίνων εξ αιτίας τών ρύπων τότε ο Αγιος Δημήτριος καί τό Ρυάκιο έπρεπε νά έχουν περισσότερους ανθρώπους πάσχοντες από τόν καρκίνο γιατί οι καμινάδες τού ΑΗΣ είναι πάνω από τίς στέγες τους. Προφανώς αυτό δεν ισχύει.Γενικά τό ποσοστό στόν νομό Κοζάνης είναι αυτό πού παρουσιάζουν ολες οι πόλεις τής Ελλάδας.

  • Ο βουλευτής κ.Κασαπίδης λόγω τών επικείμενων εκλογών καθότι εχει καί τού υποψήφιου Περιφερειάρχη χαιδεύει αυτιά τών ψηφοφόρων. Μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας τών ορυχείων καί τών ΑΗΣ θά πέθαιναν όλοι καί πρώτα από όλους οι εργαζόμενοι .
    Σε παλαιά δημοσίευση είχε γραφεί οτι πρωτοι νομοί είναι οι: Δράμας ,Γρεβενών,Καρδίτσας καί Ιωαννίνων.

  • Όταν ήταν στην κυβέρνηση το κόμμα του Κασαπίδη τότε δεν ήταν κακοί οι ρύποι; Ψηφοθηρία και ανευθυνότητα από κάποιον που θέλει να γίνει και περιφερειάρχης, χωρίς ουσιαστικά να έχει δουλέψει στη ζωή του…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.