Δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες από την Ελλάδα και τον κόσμο γνωρίζουν την Κοζάνη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών- Εντυπωσιακή παρουσία των Μωμόγερων

25 Δεκεμβρίου 2018
10:15

Η Κοζάνη «προσγειώθηκε» τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει στο πρόγραμμα Fly me to the Moon-Sounds Greek to Me, μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας elculture.
Η πρώτη μέρα (24/12) της παρουσίας είχε πρωταγωνιστές τους Μωμόγερους -στοιχείο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO, που πραγματικά ξεσήκωσαν το αεροδρόμιο δίνοντας ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο τόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Οι ταξιδιώτες αλλά και οι επισκέπτες που βρέθηκαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών γεύτηκαν παραδοσιακές νοστιμιές από τον πλούσιο και γευστικότατο μπουφέ και ενθουσιάστηκαν με το θέαμα.
“ Η παρουσία της Κοζάνης , τις μέρες των Χριστουγέννων, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, είναι μια εξαιρετικά σπάνια δυνατότητα τουριστικής προβολής. Τα μηνύματα που λάβαμε από τους χιλιάδες επισκέπτες ήταν πραγματικά εντυπωσιακά! Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την Πολιτιστική πλατφόρμα elculture για τη μοναδική ευκαιρία και να συγχαρώ την Αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης Χρύσα Αθανασιάδου και όλους όσους εργάζονται για το συγκεκριμένο project” δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Το σημερινό πρόγραμμα 12.00-16.00
Χριστούγεννα-25 Δεκεμβρίου
Κόλιαντα Μπάμπου, Κόλιαντα: Μελωδίες χάλκινων πνευστών θα πλημμυρίσουν το Επίπεδο Αναχωρήσεων του αεροδρομίου και ομάδα νεαρών με παραδοσιακές φορεσιές, θα τραγουδήσει τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, Κόλιαντα Μπάμπου, Κόλιαντα, με το παραδοσιακό ξύλινο σφυρί, τσόκο. Παράλληλα, ο Σύλλογος Κοζανιτών θα σύρει το χορό με σκοπούς της Κοζάνης, προσκαλώντας και τους ταξιδιώτες!
Ταξιδιώτες και επισκέπτες του αεροδρομίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έκθεση φωτογραφίας με χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, η οποία βρίσκεται παρούσα σε όλες τις ιστορικές περιόδους, από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Επίσης, θα μπορούν να παρακολουθήσουν στιγμιότυπα με τις φυσικές ομορφιές και τα αξιοθέατα της περιοχής. Γιορτινά εδέσματα κοζανίτικης κουζίνας και συμπληρώνουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με το παραδοσιακό κιχί να έχει εξέχουσα θέση!

Sounds Greek to me στο Αεροδρόμιο της Αθήνας!

Τέταρτος προορισμός: Γνωριμία με την Κοζάνη
Επίπεδο Αναχωρήσεων – Είσοδος 3 – Περιοχή Ελεύθερης Πρόσβασης
Ώρα: 12:00 – 16:00

To «Fly me to the Moon» είναι μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας elculture, που πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά. Περισσότερες πληροφορίες στα www.aia.gr και www.elculture.gr.

20 σχόλια

  • Πολλά μπράβο στη Δημοτική αρχή για την εξωστρέφεια και στον Θέμη Μουμουλίδη για την ένταξη του εθίμου στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.

    • 2 αστοχίες σε μια πρόταση!To «Fly me to the Moon» είναι μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας elculture, που πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά. Οι Μωμόγεροι που συμμετείχαν είναι κάτοικοι Αθηνών. Ο Θέμης Μουμουλίδης δεν είχε καμία σχέση με την UNESCO.

  • Ποια δημοτικη αρχη ρε προβοκατορα ειναι μια δραση που συμμετειχαν πολλοι δημοι της Ελλαδας και γινεται για 6η χρονια και οχι μονο φετος. μια αναζητηση στο google θα βρεις και απο αλλους δημους αναλογα events http://www.haniotika-nea.gr/ekdilosi-gia-tin-touristiki-provoli-ton-chanion-sto-aerodromio/. καλο ποσο σανο προσπαθουν καποιοι να μοιρασουν στον κοσμο

      • Τα συγχαρητηρια ανηκουν στους Μωμογερους. μην προσπαθειτε καποια τρολακια εδω μεσα να ταισετε σανο τον κοσμο και μην μεγαλοποιειτε πραγματα όπως συνηθιζετε να κανετε και μετα μιλατε για λαικιμους των αλλων. σε λιγο θα μας πειτε οτι ειχατε και συμμετοχη στο χτισιμο του αεροδορμιου ελευθεριος βενιζελος με σκοπο καποια στιγμη να πανε οι μωμογεροι εκει. αλλωστε το γραφει και το δελτιο τύπου ο δημος συμμετείχε στη δράση δεν εμπνεύστηκε τιποτα. Μπραβο λοιπον στους μωμογερους και στο Δημο Κοζάνης που έκανε ότι και αλλοι Δημοι στην Ελλάδα. ετσι ναι και μεχρι εκει

  • ΠΑΝΟΣ
    Τα θερμα μου συγχαρητηρια σε ολους τους συντελεστες
    για την αψωγη παρουσια και την προβολη της ΚΟΖΑΝΗΣ
    ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

  • Προχθές που ήταν οι μωμοεροι στην Κοζάνη κάποιοι γράψατε πικρόχολα σχόλια για αυτό το έθιμο των ποντίων κ τώρα τι σας άρεσε εποιδη αναφέρεται κ στην Κοζάνη εμ βέβαια αυτό σας νοιάζει μόνο να φανεί η Κοζάνη, μπράβο λοιπόν μόνο στους μωμοερους κ στο έθιμο μας.

  • Από πότε έγιναν οι μωμογεροι Κοζάνη ??Να αναφέρεται ακριβώς από πού είναι .Καμία διάθεση δεν έχουμε να ονομάζουν τους μωμογερους κοζανιτικο εθιμο

    • Αχ μη μας το κάνετε αυτο.ενταξει παρουσιαστεί τα δικά σας έθιμα,μεθύσι,ραγκαβελας,γιαπρακια που τα τρώτε σαν σοκολατάκια επί μέρες,κι επιτέλους σταματήστε να θεωρείτε πόλη μεγάλη την Κοζάνη διότι χωρίς τους πρόσφυγες θα είχατε πληθυσμό χωριού.

  • Επίσης να προσθέσω πως εμείς οι πρόσφυγες δεν κάνουμε γιαπρακια,τι ντροπή, παρεπιπτόντως τα γιαπρακια έχουν τουρκική ρίζα.γιαπρακ.

  • Τι άλλο είναι;αρμια μηπως;η ακσιτιιιι.και ποιος σας την επιβάλλει,με το ζόρι είναι να βλέπετε μωμογερους;έλεος φιλόξενοι συμπολίτες μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.