Πτολεμαΐδα: Το μουσικό του άλμπουμ «Τον Φέγγον ‘παρακάλεσα», θα παρουσιάσει την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, ο Αναστάσιος Καζαντζίδης

27 Δεκεμβρίου 2018
14:58
Κανένα σχόλιο

 

Το μουσικό του άλμπουμ «Τον Φέγγον ‘παρακάλεσα», θα παρουσιάσει την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20.00 στην Αίθουσα Δεξιώσεων VALENTINO με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, ο Αναστάσιος Καζαντζίδης.

Μια ολοκληρωμένη δισκογραφική εργασία με δέκα τραγούδια, που επιτυγχάνουν να διατυπώσουν με σαφήνεια την καλλιτεχνική προσωπικότητα του δημιουργού τους. 

Τραγούδια που αφηγούνται τις λεπτές αποχρώσεις του έρωτα, φωτισμένα με ευαισθησία από το στίχο της Γεσθημανής Παπαδοπούλου και μουσική του ίδιου του τραγουδοποιού, που έχει αφομοιώσει και «εκσυγχρονίσει μουσικά» τα διαχρονικά στοιχεία της παράδοσής μας, στο μουσικό του κόσμο και στους ρυθμούς της ποντιακής μουσικής, με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής και της λύρας του Αναστάσιου Καζαντζίδη.

Σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα έχουν παίξει οι ταλαντούχοι συντελεστές του μουσικού άλμπουμ «Τον Φέγγον ‘παρακάλεσα».

Την ενορχήστρωση υπογράφει ο ταλαντούχος μουσικός Λάκης Παναγιωτίδης, ο οποίος συμμετέχει επίσης και ως μουσικός παίζοντας κιθάρα, πλήκτρα, ακουστικό σάζι και λύρα και φέρει την ευθύνη της μίξης και του mastering της ηχογράφησης που έγινε στο LpStudioRec.

Στη λύρα συνοδεύουν οι: Χρήστος Καλιοντζίδης, Λάζαρος Μακρίδης, Θωμάς Μπαϊρακτάρης, Δημήτρης Ξενιτόπουλος.

Καβάλ και ney έπαιξε ο Σταύρος Ιωαννίδης. Αγγείο φύσηξε ο Αναστάσιος Ματσαρίδης, ενώ στα κρουστά και στο νταούλι, δώσανε το ρυθμό, ο Θανάσης Σοάννης και ο Γεώργιος Καζαντζίδης αντίστοιχα.

H φωτογράφηση έγινε από το SN photography. O σχεδιασμός του cd και τα γραφικά από τη γραφιστική εταιρία FindUs, ενώ την ορθογραφική επιμέλεια είχε ο Ιωάννης Μάγγος.

Την επιμέλεια του tv spot είχε η εταιρία Undici Video Productions στην Κοζάνη.

Το εισαγωγικό κείμενο στο ένθετο του cd έγραψε ο μουσικός Χρήστος Ακριτίδης.

Αμέσως μετά την παρουσίαση του μουσικού άλμπουμ «Τον Φέγγον ‘παρακάλεσα», την οργάνωση, παρουσίαση και καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας θα έχει ο γνωστός πόντιος τραγουδιστής και παρουσιαστής των εκπομπών ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑ και ΡΩΜΑΝΙΑ στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, θα ακολουθήσει ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ, στην οποία θα συμμετέχουν φίλοι καλλιτέχνες του Αναστάσιου Καζαντζίδη, τιμώντας τον με την παρουσία τους, σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καλλιτεχνικής πορείας του.

Θα τραγουδήσουν οι: Θεοδωρίδης Παναγιώτης, Νικολαίδου Πέλλα, Πιλαλίδης Αντώνης, Πουτακίδης Κώστας, Σιαμλίδης Γιώργος, Τσαίδου Αγάπη, Τοπαλίδης Βασίλης, Τσιτιρίδης Γιάννης, Χωλόπουλος Παναγιώτης

Θα παίξουν λύρα οι: Βελισσάρης Γιάννης, Ιωακειμίδης Δημήτρης, Καλιοντζίδης Χρήστος, Μακρίδης Λάζαρος, Μπαϊρακτάρης Θωμάς, Ξενιτόπουλος Δημήτρης.

Στο κλαρίνο θα είναι ο Παπαδόπουλος Κυριάκος και στο αγγείο ο Ματσαρίδης Αναστάσιος.

Θα συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί Ευθυμιάδης Γιώτης, Μπογδάνης Ρήγας, Παναγιωτίδης Λάκης στα πλήκτρα και οι Ευθυμιάδης Παύλος, Καζαντζίδης Γιώργος και Σταματίδης Πόλυς στα κρουστά.

Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 24630 21020 και 6976 516260.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.