Δηλητηρίασαν και ακρωτηρίασαν έγκυο αρκούδα στο χωριό Πυλωρί Βοΐου- Κοζάνης

28 Δεκεμβρίου 2018
16:19

 

Ένα αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισε η «Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Αρκούδα» στο χωριό Πυλωρί Βοΐου- Κοζάνης, όταν βρήκε δηλητηριασμένη και ακρωτηριασμένη μια αρκούδα.

Η θηλυκή αρκούδα βρέθηκε νεκρή, πιθανότατα από φόλα, ακρωτηριασμένη και αποκεφαλισμένη, σε χωράφι, ανάμεσα σε μπάζα και σκουπίδια, πολύ κοντά στον οικισμό, και κυοφορούσε, μάλιστα, μικρά αρκουδάκια.

Το θέαμα με το νεκρό ζώο αντίκρισε την παραμονή των Χριστουγέννων η «Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Αρκούδα», που αποτελείται από εκπροσώπους της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την Άγρια Ζωή και τη Φύση «Καλλιστώ», της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και του Δασαρχείο Τσοτυλίου.

Το περιστατικό έγινε γνωστό με σημερινή ανακοίνωση από την «Καλλιστώ», όπου τονίζεται πως «ο αποτρόπαιος μετά θάνατον “βανδαλισμός” της νεκρής αρκούδας, με ακρωτηριασμό και αποκεφαλισμό, παραπέμπει: Στο παράνομο εμπόριο μελών του ζώου, για συλλέκτες τροπαίων».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «παρά το γεγονός ότι υπάρχει ειδικό καθεστώς αποζημίωσης στο 100% για κατασπαράξεις κτηνοτροφικών ζώων από αρκούδα και λύκο, παρά την ύπαρξη επιδοτούμενων (ηλεκτροφόρες περιφράξεις) και χορηγούμενων (Σκύλοι Φύλαξης Κοπαδιών) αποτελεσματικών προληπτικών μέτρων, κάποιοι ασυνείδητοι συνεχίζουν να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, δηλητηριάζοντας το φυσικό περιβάλλον και εξοντώνοντας αδιακρίτως την άγρια ζωή».

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να διεξάγουν τις προβλεπόμενες ανακριτικές διαδικασίες, για να εφαρμοστεί επιτέλους, έστω και για ΜΙΑ φορά, μέσα στα 40 χρόνια που είναι σε ισχύ, ο νόμος για την απόλυτη προστασία της αρκούδας στη χώρα μας!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή lifo.gr

6 σχόλια

  • Όποιος ξέρει κάτι ή έχει ακούσει η έχει υποψίες να πάει στην Ελ.ας η στο δασαρχείο να το καταγγείλη η να δώσει ονόματα. Δε γίνετε να φενοντε αυτά τα πράγματα εν έτη2018. Αυτός που το έκανε είναι επικίνδυνος και μπαστούνοβλαχος.

  • Αρκεί Να επέμβει άμεσα η αρμόδια εισαγγελική αρχή πέριξ του ευρύτερου χώρου του αποτρόπαιου εγκλήματος και σίγουρα θα βρεθούν οι…αχαρακτήριστοι.! Αν θελήσει να βοηθήσει και η θηροφυλακη θα διευκολύνει το έργο της αρμόδιας εισαγγελίας γιατι ξέρει τους κύκλους …

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.