kozan.gr: Παράσταση διαμαρτυρίας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησαν, το μεσημέρι της Παρασκευής, εκπαιδευτικοί μόνιμοι κι αναπληρωτές (Φωτογραφίες & Βίντεο)

11 Ιανουαρίου 2019
13:35

 

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησαν, το μεσημέρι της Παρασκευής 11/1, εκπαιδευτικοί μόνιμοι κι αναπληρωτές, ζητώντας την άμεση απόσυρση του συστήματος που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο, όπως καταγγέλλουν, ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας. Οι εκπρόσωποι των καθηγητών και δασκάλων μίλησαν στα ΜΜΕ ενώ δεν επιδόθηκαν τα ψηφίσματα των εκπαιδευτικών. Aκούστε γιατί συνέβη αυτό, στο δεύτερο βίντεο:




25 σχόλια

  • Αξιολογηση εδω και τωρα ,στο κατω κατω δεν ζουμε στα διδακτικα ετη 50-70που με ενα χαρτι εισαουνα μια ζωη στον αφρο!

    • Πόση κακεντρέχεια πια;! Μάλλον είστε της λογικής διαίρει και βασίλευε.. οι περισσότεροι πλέον δεν έχουν απλά ένα χαρτί, αλλά μεταπτυχιακό τίτλο σεμινάρια και εξειδικευσεισ στο ΒΑΣΙΚΟ αντικείμενο σπουδών τους ο οποίος φυσικά μοριοδοτείται ελάχιστα σε σχέση με τους αποφοίτους ΠΕ70!

    • Πόση κακεντρέχεια πια;! Μάλλον είστε της λογικής διαίρει και βασίλευε.. οι περισσότεροι πλέον δεν έχουν απλά ένα χαρτί, αλλά μεταπτυχιακό τίτλο σεμινάρια και εξειδικευσεισ στο ΒΑΣΙΚΟ αντικείμενο σπουδών τους ο οποίος φυσικά μοριοδοτείται ελάχιστα σε σχέση με τους αποφοίτους ΠΕ70!

    • Έχεις ιδέα τι λέει το νομοσχέδιο και μιλάς???Στην ουσία ωθεί τους εκπαιδευτικούς στην απόκτηση μεταπτυχιακών επί πληρωμή αφού είναι πολύ λίγα τα δωρεάν μεταπτυχιακά που υπάρχουν..Ουσιαστικά ευνοεί την φάμπρικα των μεταπτυχιακών τα οποία φτάνουν στην τιμή των 6000 ευρώ…κανείς δεν είναι ενάντια στην επιμόρφωση αλλά αυτή πρέπει να γίνεται με ίσους όρους και όχι να φτάσει να είναι για τους κατέχοντες..Τελειώνοντας να προσθέσω ότι μάλλον αξιολόγηση θέλεις εσύ ανορθόγραφος …το ήσουν γράφεται με η και όχι με ει…

      • Και συμπληρώνω ότι πολύ που έχουν άκρες στο εξωτερικό τους στέλνουν με το ταχυδρομείο τίτλους μεταπτυχιακούς και διδακτορικους …

  • Αν δεν σας αρέσει γιατί δεν αλλάζετε εργοδότη ή εργασία; Κανένας δεν σας έχει καταδικάσει σε εξαναγκαστική εργασία

    • Θα ήθελα πάρα πολύ αγαπητέ συμπολίτη να δω πως θα αντιδρούσατε σε περίπτωση που σας οδηγούσε η “αριστερή” κυβέρνηση σε αέναο κυνήγι προσοντολογίου και κατ’επέκταση σε υποβάθμιση του πτυχίου σας. Φυσικά και δε θα εγκαταλείψουμε ποτέ αυτό που σπουδάσαμε και δεν θα αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ να το υποβαθμίσει. Όσο για τις ειρωνικές συμβουλές…φυλάξτε τες για τα παιδιά σας.

    • Το να διεκδικεί κάποιος καλύτερες συνθήκες εργασίας, σημαίνει ότι εξαναγκάζεται να δουλεύει;
      Καλώς η κακώς οι άνθρωποι έχουν εργαστεί χρόνια ως εκπαιδευτικοί οποτε είναι νόμιμο δικαίωμα να αντιδρούν όταν νιώθουν αδικημένοι

    • @Εκπαιδευτικός
      Σε όλες τις δουλειές στον ιδιωτικό τομέα (και γενικα σε πολιτισμένες χώρες), αν θες να ανέβεις στην ιεραρχία πρέπει να εξελίσεσαι και να αναβαθμίζεις τα προσόντα και τις δεξιότητες σου. Όταν μένεις στάσιμος στην καλύτερη περίπτωση θα μείνεις στην θέση που είσαι (και μισθολογικά εννοείται) και στην χειρότερη θα απολυθείς για να αντικατασταθείς από κάποιον ικανότερο.
      Επίσης δικαίωμα σου να μην εγκαταλείψεις αυτό που σπούδασες αλλά μην ξεχνάς οτι μαζί με το πτυχίο δεν σου χορηγήθηκε καμία βεβαίωση και εγγύηση οτι θα εξασκείς το επάγγελμα που σπούδασες.
      Και τέλος αφού αναφέρθηκες σε παιδιά, για τα παιδιά μου θέλω τους καλύτερους εκπαιδευτικούς, και με τόσους άνεργους εν δυνάμει εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα, είμαι βέβαιος οτι υπάρχουν ανάμεσα στους άνεργους πολύ καλύτεροι εκπαιδευτικοί από τους εν ενεργεία, οι οποίοι έχουν αναπαυθεί στην μονιμότητα και νομίζουν οτι η φράση “δια βίου μάθηση” είναι κάποια αρχαία κινέζικη παροιμία.

      @Παναγιώτης
      Δικαίωμα τους να αντιδρούν, αλλά όταν παύουν να με ικανοποιούν οι συνθήκες εργασίας σε μιά δουλειά πολύ απλά αλλάζω δουλειά. Βέβαια στην Έλλάδα του ορθόδοξου πασοκισμού (την νοοτροπία εννοώ, όχι το κόμμα) δεν υπάρχει περίπτωση κανείς ΔΥ να παραιτηθεί ποτέ από την δουλειά του.

  • Εσύ όταν δεν σου αρέσει κάτι αλλάζεις εργοδότη η προσπαθεις να βελτιώσεις τις συνθήκες εργασίας??Αλλά μάλλον τέτοια λογική έχετε στο καιλαρ

    • Εσυ κυρια μου οταν θα αποκτήσεις εργοδοτη να μιλησεις γιατι απλα εισαι στο Δημόσιο…εργοδοτη σού ειναι ο ελληνας φορολογουμενος ..παρασταση διαμαρτυριας κανου αυτοι που εχουν δουλεια.. Αξιολόγηση τωρα και το 80% αμα περασει να με γραψεις ..αντι να λετε δοξα το θεο ..εισαστε το μόνο επάγγελμα με 3 μηνες να κάθεστε…ρε στα κατεργα δουλευει ο αλλος και θελει μια εβδομαδα ξεκουραση…και εσυ αμα δεν σου αρεσει ο εργοδοτης οπως λες δήλωσε παραίτησή…θα σας λυπηθουμε κιολας..

      • Είπα και γω. Δε θα παιχτεί αυτή η ατάκα με το τρίμηνο. Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι εκπαιδευτικοι κάθονται (άλλωστε στο εξωτερικό και μάλιστα στην εξωτική Γερμανία τα σχολεία είναι κλειστά παραπάνω μέρες το χρόνο). Το πρόβλημα είναι ότι δεν αντέχεται τα παιδιά σας στο σπίτι. Αυτά που στέλνεις στο σχολείο και δεν τα έχεις μάθημα τίποτα αλλά κουνάς το χέρι στο δάσκαλο γιατί δε μπόρεσε να του μάθει τα πάντα. Αλλά ούτε μια στο εκατομμύριο δε θα άλλαζες τη δουλειά σου για να βρεθείς για μια μέρα στην τάξη να δεις από εκεί το παιδί σου μαζί με τα υπόλοιπα της κοινωνίας. Άξιοι οι δάσκαλοι σε αυτό το έργο τους. Αφού τους αφήνουμε μόνους τους να παλεύουν, ζητάμε να κάνουν τα πάντα για τα παιδια μας. Αυτά από μια μαμά αναπληρωτη.

        • Κυρια αλεκα είσαι αλλου για .. αλλου που συγκρινεις το εκπαιδευτικό συστημα με της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.χαχαχαχ 3 μηνες διακπες η μον ατακα που δεν πρόκειται να αλλάξει ποτε

    • Και στο κατω κατω να μιλήσουν οι εκπρόσωποι των αναπληρωτών οχι κυρια μου εκ του ασφαλούς αφου ξερεις οτι δεν θα γίνει τιποτα ελα Στη θέση των αναπληρωτών …πήγατε και καλα στήθηκε απλα για τους ψήφους…εδω δεν υπαρχει μια στα ταμεία και εσεις και καλα ενδιαφέρεστε να διοριστούν 30000 αναπληρωτές…ουτε στα ονειρα μας εκ του ασφαλους μιλάτε μην παιζεται με τους αναπληρωτες ουτε για ολακα δεν θα θελατε να εισαστε στην θεση τους

  • Oloi autos pou milane gia dimosious upallilous pou “kathontai” einai oi idioi pou SFAZONTAI gia mia theseis sto dimosio= gi tis epaggelias. Anti na krazetai osous agwnizontai, beltiwste tis dikes sas sunthikes ergasias.

    • Συμφωνω φυγε εσυ να ερθω εγω δεν διαφωνώ αλλα εγω δεν θα διαμαρτύρομαι κατάλαβες και με ενα χιλιαρικακι μια χαρα θα δουλευω εσυ αμα ερθεις στην θεση μου σου ευχομαι μα βελτιωσεις τις συνθηκες εργασία σου που μιλατε κιολας εδω δεν μπορεις να γραψεις ελληνικα εργάζεσαι και στο δημοσιο

  • Ολοι εσεις τα πρωτοπαληκαρα μπήκατε με την επετηρίδα και ξαφνικά νοιαζεστε για τους αναπληρωτες ….κανετε λες και δεν πηγαμε σχολειο να ξέρουμε τι γίνεται ζείτε σε ενα δικο σας Κόσμο αν δεν σας μειωνανε τους μισθούς θα τρέχετε για τους αναπληρωτες…αμα περνάτε 1800 οπως παλια και ο αναπληρωτης 800 θα τρεχατε μα κανετε παρασταση διαμαρτυρίας???σιγα μην τους θυμόμασταν..καιλαρ εεε καιλαρ θα ετρεχες

  • Είναι δυνατόν να τα βάζετε με τους δασκάλους που μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας γιατί κάθονται 3 μήνες το καλοκαίρι οκ κ τι έγινε δλδ το κάθε επάγγελμα έχει τα καλά του κ τα στραβά του κ στην τελική το τι θα κάνει ο καθένας στη ζωή του το επιλέγει μόνος του δν σε αναγκάζει κάνεις να γίνεις δάσκαλος η δεητζης η αγρότης η ιδιώτης τον επαγγελματικό μας τομέα τον αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι κ εγώ είμαι αγρότισσα αυτό ήθελα αυτό ακολούθησα κ ναι πάω στα χωράφια κ βοηθάω τον άντρα μου αλλά δν τα βάζω με κανέναν άλλον όταν αντιμετωπίζει η αγροτιά δυσκολίες, κοιτάξτε ο καθένας τον εαυτό του λοιπόν κ σεβαστητε τον συνάνθρωπο σας όποιος κ αν είναι ότι δουλειά κ αν κάνει, τόση κακία μόνο στην Ελλάδα υπάρχει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.