kozan.gr: Ο Πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου Δ. Μακεδονίας Κοσμάς Καλεντηριάδης, για τη δημοτική αρχή του δήμου Κοζάνης: “Απευθείας ανάθεση του Δήμου μας για τα μουσικά όργανα της Πανδώρας; Είναι αλήθεια ότι το νούμερο ξεπέρασε τα 17.000€;”

16 Ιανουαρίου 2019
11:13

“Απευθείας ανάθεση του Δήμου μας για τα μουσικά όργανα της Πανδώρας; Είναι αλήθεια ότι το νούμερο ξεπέρασε τα 17.000€; Είναι αλήθεια ότι η απάντηση σε ερώτημα επαγγελματία της πόλη ήταν (και προσφορά να δίνατε αυτός θα έπαιρνε την δουλειά απ’.την Λάρισα ) ?? Ποια ήτανε η διαφορά της τιμής; Και ποιος σας είπε ότι όλα είναι θέμα κόστους; Μήπως τα παιδιά μας που πάνε στην Πανδώρα η σε ιδιώτες δεν πληρώνουν; Δεν θα ήταν και κατά κάποιο τρόπο ανταποδοτική η δαπάνη αν δινόταν σε επιχειρήσεις της πόλης ?? Ερωτήματα θέτω και θα χαρώ να απαντήσουν κάποιοι αρμόδιοι. Γιατί προσπαθούμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε μια πιο διαλεκτική στάση και συμπεριφορά αλλά κάποια πράγματα δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε και δεν τα ακούμε”. Aυτά αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook, o νέος  Πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου Δ. Μακεδονίας Κοσμάς Καλεντηριάδης.

kozan.gr

 

20 σχόλια

    • Σβησαμε το σχόλιό σας το οποίο περιελάμβανε χαρακτηρισμούς κι αφήσαμε μόνο το ΥΓ για να σας απαντήσουμε. Αν θελετε να κάνετε προσωπικούς χαρακτηρισμούς για τον κ. Καλεντηριάδη να τους κάνετε επώνυμα και να μην κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία σας. Αφήστε λοιπόν τα περί αλήθειας κι αναλάβετε τις ευθύνες σας. Μέσω του kozan.gr όχι τέτοιες πρακτικές.

      • Η θέση είναι σωστή, αλλά πρώτοι εσείς εφαρμόζετε δυο μέτρα και δυο σταθμά.
        Επιτρέπετε ανώνυμα σχόλια με προσωπικούς χαρακτηρισμούς για ορισμένα δημόσια πρόσωπα και τα κόβετε για άλλα. Επιπλέον, δημοσιεύετε άρθρα είτε ανώνυμα ή υπογεγραμμένα από μη επίσημους φορείς(π.χ. ομάδα πολιτών, ενεργοί δημότες κ.λ.π.) τα οποία αναφέρονται, πολλές φορές κακοπροαίρετα, σε δημόσια πρόσωπα.

        • Δε συμβαίνει ποτέ αυτό και σίγουρα δεν αντιλαμβανόμαστε το ίδιο, για το τι και ποιοι είναι χαρακτηρισμοί, ποια σχόλια είναι υποτιμητικά, συκοφαντικά κτλ.. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο σε αυτό, ούτε η κρίση μας είναι αλάνθαστη, σε καμία περίπτωση όμως δε δεχόμαστε ότι εφαρμόζουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά. Κι αφού λέτε ότι το κάνουμε για συγκεκριμένα δημόσια πρόσωπα γιατί κάποια από αυτά, αφού θίγονται, δεν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη (πέραν του κ. Κουκουλόπουλου, σε μια υπόθεση στην οποία αθωωθήκαμε); Μάλλον κάτι δε λέτε σωστά

          • Συμβαίνει απο τη στιγμή που, για παράδειγμα, αφήνετε σχόλιο το οποίο χαρακτηρίζει πολιτικό πρόσωπο με το μικρό του όνομα και προθεματίζεται με το “ψεύτο”. Έχει γίνει πολλές φορές. Επίσης, παλιότερα υπήρχαν ιλαροί χαρακτηρισμοί προς πολιτικά πρόσωπα απο μη υπογεγραμμένα άρθρα. Μια που αναφερθήκατε σε συγκεκριμμένο όνομα, υπήρχε συγκεκριμμένος χαρακτηρισμός, παράφραση του ονόματός του. Ευτυχώς η συγκεκριμμένη πρακτική σταμάτησε εδώ και πολύ καιρό. Θα μπορούσα να γράψω και πολλά άλλα. Επιπλέον, δημοσιέυετε μη υπογεγρμμένα άρθα με πολιτικό περιεχόμενο. Δικαιωμά σας, βέβαι, αλλά μην το αρνείστε.

        • ισχύει αυτό που λες, ιδιαίτερα αν κάνεις σχόλιο κατά ΝΔ δύσκολα το ανεβάζει, τα πάντα φυσικά ανεβαίνουν όταν είναι αντισύριζα

      • Θα παρακαλούσα το kozan gr να αφήσει το σχόλιο από τον
        ” ανώνυμο επαναστάτη του καναπέ ” εκτός κι αν αυτός τα ξέρει όλα και αν δεν άνοιξε τα ματάκια του να δει τα ερωτηματικά που έχει η ανάρτηση μου . Είναι κακό να μαθαίνουμε ?? Ευχαριστώ για τα σχόλια . Άλλωστε δεν έχω κανένα πρόβλημα να κριθώ και να κατηγορηθώ αν κάνω λάθος περνώντας όλη την ευθύνη για πράξεις μου .

  • Ο Κοσμάς αναφέρει πως “η απάντηση σε ερώτημα επαγγελματία της πόλη ήταν (και προσφορά να δίνατε αυτός θα έπαιρνε την δουλειά απ’.την Λάρισα ) ??
    Κοσμά να μας πεις επωνύμως ποιος ρώτησε και ποιος απάντησε γιατί αλλιώς είσαι εκτεθειμένος και εκθέτεις το Μαλούτα.

  • Απαντήσεις στα ερωτήματα:
    1) Απάντηση στο (πιασάρικο) ερώτημα του τίτλου (και 1ο του κειμένου) Είναι αλήθεια ότι το νούμερο ξεπέρασε τα 17.000€;
    Απ: Μάλλον είναι αλήθεια, γιατί η διαδικασία των απ’ ευθείας αναθέσεων φτάνει μέχρι τις 20000.
    2) Είναι αλήθεια ότι η απάντηση σε ερώτημα επαγγελματία της πόλη ήταν (και προσφορά να δίνατε αυτός θα έπαιρνε την δουλειά απ’.την Λάρισα ) ??
    Απ: Αν ήταν επαγγελματίας τότε θα υπέβαλλε προσφορά. Η επιτροπή αξιολόγησης αποτελείται και από υπηρεσιακά στελέχη (και όχι μόνο από αιρετούς) που είναι και πλειοψηφία στην επιτροπή διαγωνισμού.
    3) Ποια ήτανε η διαφορά της τιμής;
    Απ: Δεν θα μάθουμε ποτέ αν δεν υπάρχουν και άλλες προσφορές.
    4) Και ποιος σας είπε ότι όλα είναι θέμα κόστους;
    Απ: Ο νόμος
    5) Μήπως τα παιδιά μας που πάνε στην Πανδώρα ή σε ιδιώτες δεν πληρώνουν;
    Απ: Τι πληρώνουν είναι το ερώτημα.
    6) Δεν θα ήταν και κατά κάποιο τρόπο ανταποδοτική η δαπάνη αν δινόταν σε επιχειρήσεις της πόλης ??
    Απ: Σωστά γι’ αυτό ο…επαγγελματίας ας έκανε προσφορά…… Επίσης θα πρέπει να μην ξεχνάμε τον νόμο.

    Απ’ ευθείας ανάθεση δεν σημαίνει ότι δίνω τη δουλειά σε όποιον γουστάρω αλλά σε όποιον δίνει τη χαμηλότερη προσφορά με γρηγορότερες διαδικασίες, (για ποσά πάντα κάτω από 20000 ευρώ).

    Αυτά ως απαντήσεις, αλλά δυστυχώς δεν απαιτείται να γίνουν αποδεκτές γιατί είμαι αναρμόδιος.

    Επίσης αλλά να βλέπεις και να ακούς και άλλο να ψάχνεις ….

    Ενδιαφέροντα ερωτήματα θα ήταν:
    1) Χρειάζονται τα όργανα;
    2) Γιατί τώρα ή ανάθεση;

  • Έγινε έρευνα αγοράς στην τοπική αγορά; Ο εμπορικός σύλλογος Κοζάνης τι κάνει ; Άμεσα η αξιωματική αντιπολίτευση του δήμου να ζητήσει τα πλήρη στοιχεία και να τα δημοσιοποιήσει για να πληροφορηθούν οι έμποροι αλλά και οι πολίτες. Επιτέλους όλα στο φως…..

  • Προφανώς και ο καταγγελων δεν μπηκε καν στον κοπο να ρωτησει τις αρμοδιες υπηρεσιες για ολα αυτα που ερωτά και μετα να τοποθετηθεί.. συνηθεις διαδικασια για καποιους.. ουτε τοσο κοστισαν.. και νομιμα εγιναν οι διαδικασιες (ελεγκτικό), και αναρτηση στο ΚΗΜΔΗΣ εγινε, τα παιδιά της πανδωρας δεν πληρωνουν (εδω γελαμε για το οτι δεν υπαρχει ενημερωση) και και και…

  • Καλά, για πια τοπική αγορά μιλάμε; κάποτε ήθελα να αγοράσω μουσικό όργανο, και ρωτώντας σε μουσικό κατάστημα της πόλης, μου έδωσε τιμή περίπου 130€ περισσότερο από ότι σε κατάστημα άλλης πόλης μέσω Internet. Διότι μου λέει αφού πληρώσεις με κάρτα θα χρεωθείς +30€, + τη μεταφορά μέχρι το σπίτι, + + +. Δεν παίζονται λέμε. Τελικά το παρειγγειλα μέσω Internet, μου το φέρανε δωρεάν και πλήρωσα με κάρτα και με άτοκες δόσεις + δώρο κάποιο εξάρτημα για το όργανο. Αυτά για την τοπική αγορά που λέτε και πολλά άλλα παραδείγματα…

  • Θα παρακαλούσα την κυρία που μίλησα μαζί της το πρωί και μου έθεσε κάποια ερωτήματα ως μέλος του επιμελητηρίου να απαντήσει επώνυμα και να πει και την απάντηση που πήρε στο ερώτημα της στο Δήμο. Σαν Καλεντηριαδης Κοσμάς έθεσα στο προσωπικό μου προφίλ κάποια ερωτήματα . Τα σχόλια από κάτω ήτανε αρκετά και όχι δικά μου μόνο . Αν ενοχλούνται κάποιοι με τις ερωτήσεις λυπάμαι πολύ . Ακόμη κι αν η διαδικασία μπορεί να είναι άγνωστη σε κάποιους , δημιουργεί ερωτηματικά . Γι’αυτό είναι κάποιοι σε κάποιες θέσεις είναι εκεί να μας απαντούν . Αν και δεν με κάλυψε η απάντηση θα την δεχτώ και θα επανέλθω σύντομα . Σας ευχαριστώ όλους όσους προλάβατε να με κατατοπίσετε επί ου θέματος .. “” τα καλύτερα έρχονται “” !!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.