Ν. Τσιαρτσιώνης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ – ΚΟΖΑΝΗ 2019» για τη συγχώνευση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ: “Οι δηλώσεις του κ Γκανάτσιου επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες μας για προτάσεις για την μεταφορά τμημάτων από το κέντρο προς την περιφέρεια”

6 Φεβρουαρίου 2019
12:39

Η παρέμβαση μας για τις διεργασίες που συντελούνται αυτές τις μέρες σχετικά με την συγχώνευση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, φαίνεται ότι κινητοποίησε και ταρακούνησε κάποιους από τους εμπλεκόμενους που προσπάθησαν με δηλώσεις τους να επανακαθορίσουν την στάση τους. Απόλυτα θετική εξέλιξη.

Κάποιοι βέβαια εξακολουθούν να απέχουν και να «δηλώνουν» αναρμόδιοι.

Οι δηλώσεις του κ Γκανάτσιου επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες μας για προτάσεις για την μεταφορά τμημάτων από το κέντρο προς την περιφέρεια, ενέργεια που υπονομεύει τα θεμέλια του υπό σύσταση Πανεπιστημίου και μειώνει δραματικά τους εισακτέους του κέντρου.

Μήπως αυτό το τελευταίο θα έπρεπε να απασχολήσει και την Δημοτική μας Αρχή;

Σ’ αυτή την τελική φάση, θα πρέπει να απορριφθεί κάθε προεκλογικής σκοπιμότητας προσπάθεια ικανοποίησης τοπικιστικών αιτημάτων και να στηριχθεί από όλους η τελική πρόταση του κ. Γκανάτσιου προς τον Υπουργό για την διατήρηση και επαύξηση των τμημάτων του κέντρου και την ίδρυση νέων στην περιφέρεια.

Κοζάνη 6-2-2019

Ν. Τσιαρτσιώνης

49 σχόλια

    • “Επιβεβαιώνεται η κατά περίπου 2.500 ως 3.000 μείωση των φοιτητών στην Κοζάνη .

      Καλούνται οι πολιτικοί της Κοζάνης και πρωτίστως ο Δήμαρχος να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τώρα , άμεσα “

    • Επιβεβαιώνεται η κατά περίπου 2.500 ως 3.000 μείωση των φοιτητών στην Κοζάνη .

      Καλούνται οι πολιτικοί της Κοζάνης και πρωτίστως ο Δήμαρχος να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τώρα , άμεσα

    • Τον επιβεβαίωσαν όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι και πάλι αντί να βάλετε την ουρά στα σκέλια εσείς οι εντολοδόχοι του Θεοφύλακτου συνεχίζεται την παραπληροφόρηση. Ο Λευτέρης μαζί με τον Θεοφύλακτο δώσανε στον Μουμουλίδη 3000 φοιτητές για την πόλη της Πτολεμαιδας

        • Απο την απελπισία σου που δεν μπορείς να υπερασπιστείς αυτούς που φτωχαίνουν την πόλη μας δεν καταφέρνεις να γράψεις σωστα ούτε τα βασικά

      • 200 εισακτέοι το χρόνο στην εργοθεραπεία χ 4 χρόνια = 800 φοιτητές συνολικά Εγώ ειμσι νεοδημοκράτης και λέω στσματήστε να γράφετε ασυναρτησίες , και να εμφανίζετε Μουμουλίδη , Θεοφύλακτο ως υπέρ ήρωες . Οι κ Θεοφύλακτος και Μουμουλιδης ήταν υπέρ της άμεσης συνένωσης που είχε προτείνει ο Υπουργός , δηλαδή 11 τμήματα στη Δυτική Μακεδονία . Συνεπώς αν αποδεχόταν η διοίκηση του ΤΕΙ την πρόταση του υπουργού την οποία υπερασπιζόταν και ο κ Μουμουκιδης θα είχαμε Πτολεμαιδα 0,Κοζάνη 5 Φλωρινα 3, Γρεβενά 1, Καστοριά 1. Φτάνει πια νεοδημοκράτες μη γράφετε για κάτι που δεν ξέρετε .

    • Εχει δίκαιο ο Τσιαρτσιώνης.
      και επί πλέον να προσέξουμε ότι :
      Δεν έχει σημασία ο αριθμός των Σχολών αλλά η ποιότητα αυτών και το πραγματικό ενδιαφέρον των φοιτητών να φοιτήσουν σε αυτές και τελικά ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ τα μαθήματα.
      Η τυχόν ίδρυση εντελώς νέων τμημάτων μάλλον είναι
      παραπλανητική , ΄ισως δεν υλοποιηθούν ποτέ , ίσως δεν έχουν ενδιαφέρον γιά τους φοιτητές , ίσως μας εξαπατά και μας αποκοιμίζει η Κυβέρνηση.
      Ας στείλει τις εντελώς νέες Σχολές σε άλλες πόλεις.

      Καμιά μείωση στην Κοζάνη .

      Οι δηλώσεις του κ. Μουμουλίδη επιβεβαιώνουν, δυστυχώς την απώλεια 3.000 φοιτητών.

      Ο διασκορπισμός του Πανεπιστημίου δεν το κάνει βιώσιμο “

  • Η συχώνευση είναι επιτυχημένη απόλυτα και για τις δυο πόλεις Κοζάνη και Πτολ/δα. Τα υπόλοιπα είναι ψεμματάκια για μικροπολιτικές σκοπιμότητες!

  • Νίκο υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και άλλα που γίνονται και δε λέγονται. Ως έμπειρος πολιτικός θα έπρεπε να το ξέρεις

  • Ρε πάτε καλά όλοι σας ; Τα μικροπολιτικά συμφέροντα έχουν καταστρέψει την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα. Το 2018 είχαμε 75000 θέσεις εισακτέων σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. 75000 ΜΟΝΟ ΤΟ 2018!!! Και εμείς μιλάμε για να ανοίξουμε τμήματα για να “τονωθεί” η τοπική οικονομία. Που θα απορροφηθούν όλοι αυτοί οι εισακτέοι κύριοι ;;; Σε ποια αγορά εργασίας ;;; Το ερώτημα είναι το εξής: τα παιδιά που σπούδασαν σε μια σχολή χωρίς αντικείμενο θα γίνουν βάρος στις ήδη υπάρχουσες σχολές ή είναι καταδικασμένα σε μια σπουδή χωρίς αντικείμενο. Όλα για τα ψηφαλάκια.

  • Και βέβαια δικαιώθηκες Νίκο τώρα αυτοί που έχουν την ευθύνη και βιάστηκαν να κάνουν δήλωσης να δούμε τη παραμύθια θα μας πούνε. Έτσι Θεοφυλακτε που εισαι μόνο για λόγια

  • Το camp του πανεπιστημίου πρέπει να είναι όπως όλα τα camp του εξωτερικού, σε ένα μέρος όλες οι σχολές και η διοίκηση, ώστε να υπάρχει οργάνωση και σωστή λειτουργία χωρίς ελλείψεις. Πάτε λίγο στο εξωτερικό να δείτε πως λειτουργούν τα πανεπιστήμια. Δεν είναι franchise να έχει υποκαταστήματα σε κάθε μικρή πόλη. Αυτή η παλαιοκομματική λογική μόνο κακό κάνει στην παιδεία και στη σοβαρότητα του ιδρύματος.

  • Oι ψεύτικες διαδόσεις του κ. Τσιαρτσίωνη συνεχίζονται…
    Πρέπει να βρει κάτι να αντιπολιτευθεί τον Λευτέρη….
    Η ήττα του κ. Τσιαρτσιώνη θεωρείται βέβαιη γιαυτό…..

  • Πανηγυρίζει ο Μουμουλιδης μαζι με τον δήμαρχο Πτολεμαιδας για τους χιλιάδες νέους φοιτητές της νέες θέσης εργασίας και χιλιάδες ευρώ. Ο Λευτέρης και ο Θεοφύλακτος έιναι σε λήθαργο και την πληρώνει ο κόσμος της Κοζάνης

  • Τσιαρτσιώνης στας sites και Γκοβεδάρος με ανάρτηση στο fb είναι οι μόνοι τα λένε από προχθές ότι τα νέα είναι άσχημα για την Κοζανη.Που είναι όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και κυρίως ο Δήμαρχος;

  • Η ιστορία δείχνει πάντοτε ότι οι καταστάσεις έρχονται και παρέρχονται.
    Βρήκε ευκαιρία ταυτόχρονα με κάτι να ασχοληθεί για να φανεί. Μάταια όμως, χωρίς αποτέλεσμα. Ας ζει με την σύνταξή του (φαντάζομαι ικανοποιητική ή μήπως δεν επαρκεί) να έχει την υγεία του και να μην προσπαθεί μανιωδώς να θίγει τους υπόλοιπους και ειδικά την Πτολεμαΐδα.

  • Ιωαννιδη μπορείς να πάρεις θέση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για την πόλη μας η ακόμα ασχολίες με το ποιο συγκρότημα θα φέρεις την μικρή Αποκριά

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.