Πατήρ Αναστάσιος: Τι λέει ο ιερέας από τη Φλώρινα που τα «έψαλε» στον Σέλτσα

20 Φεβρουαρίου 2019
00:32

“Όταν κάποιος τοποθετείται δημόσια και έχει δημόσιο λόγο θα πρέπει να ελέγχεται και δημόσια” λέει στο protothema.gr ο ιερέας π. Αναστάσιος Γκερτσάκης από την Φλώρινα, που την Κυριακή τα… “έψαλε” στον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Σέλτσα, όχι μόνο για τις “Πρέσπες”, αλλά και για τα “μακεδονικά” που είθισται να δηλώνει πως μιλάει προκλητικά.

“Όταν κάποιος τοποθετείται δημόσια και έχει δημόσιο λόγο νομίζω πως θα πρέπει να ελέγχεται και δημόσια. Ο κ.Σέλτσας με τη συμπεριφορά του και τις ενέργειές του έχει εκθέσει την κοινωνία της Φλώρινας, μιλώντας το γλωσσικό ιδίωμα που θεωρεί “Μακεδονική” γλώσσα και άλλα πολλά” λέει ο π.Αναστάσιος, χαρακτηρίζοντας “ερειστική” τη συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

“Πρόκειται για μία παρουσία ερειστική, απέναντι σε κάθε φωνή που μιλάει για ελληνική Μακεδονία, απέναντι στην εκκλησία. Ξέρουμε ποιος είναι. Την Κυριακή στην τελετή στο Επιμελητήριο ήταν μια ευκαιρία να δεχθεί το δημόσιο έλεγχο, μετά την υπογραφή της προδοτικής συμφωνίας με τα Σκόπια” λέει ο π.Αναστάσιος, που τις τελευταίες μέρες δέχεται συγχαρητήρια από συμπατριώτες του, για το δημόσιο θάρρος της γνώμης του.

“Οι περισσότεροι είναι σύμφωνοι και φαίνεται πως περίμεναν πως κάποιος πρέπει να μιλήσει γιατί δυστυχώς πολλά στόματα είναι κλειστά, ίσως και λόγω των εκλογών, ίσως για να μη χαλάσει το προφίλ τους κλπ. Εγώ θεώρησα σωστό ένας άνθρωπος που κάνει δημόσια ένα αμάρτημα, να ελεγχθεί και δημόσια. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα περιττεύουν και από την πλευρά μου δεν θέλω να δώσω άλλη έκταση στο θέμα” λέει, απαντώντας έμμεσα και στη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του, “καρφώνοντας” τον στον μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο, για τα … περιβόητα “αυγά” στην πόρτα του Πολιτικού Γραφείου του κ.Σέλτσα, μετά το τέλος πρόσφατου συλλαλητηρίου στην πόλη για τη Μακεδονία. “Ό Σεβασμιότατος διακηρύττει παντού πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική” αρκείται να σχολιάσει.

Ο πολύτεκνος Ιερέας, πατέρας τεσσάρων παιδιών και απόστρατος αξιωματικός, είναι εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου της Φλώρινας, με πλούσιο θρησκευτικό και κοινωνικό έργο και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα της Μακεδονίας. “Σαφώς και ενδιαφέρομαι σαν Έλληνας, σαν Φλωρινιώτης για τη Μακεδονία και μάλιστα ως απόστρατος αξιωματικός έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα αυτό. Δεν μπορούμε να πουλάμε τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας με μια υπογραφή” λέει για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Την περασμένη Κυριακή, στη διάρκεια τελετής κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Φλώρινας, ο π.Αναστάσιος προέτρεψε τον βουλευτή Κωνσταντίνο Σέλτσα σε “δημόσια μετάνοια για το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας, για το θέμα της Μακεδονίας”. Αντιδρώντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον ιερέα για “τραμπουκισμό”, υποστηρίζοντας πως σε πρόσφατο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία “κρέμασε αβγά” έξω από το γραφείο του.

Απάντηση στις κατηγορίες για τα “αυγά” στο γραφείο του κ.Σέλτσα, εδωσε με άρθρο του σε τοπική εφημερίδα άλλος Ιερέας της Φλώρινας, ο π. Σωτήριος Παρδάλης εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νικολάου της πόλης. “Για δε τα αυγά που κρέμασε στο γραφείο του Βουλευτή, ο εν λόγω ιερέας, είχε συμβολικό χαρακτήρα και νόημα και το έκανε αθόρυβα για να τον διδάξει. Ήταν σαν να του έλεγε «κ. Βουλευτά εάν δεν σπάσεις το αρρωστημένο κομματικό κατεστημένο της κομματικής πειθαρχίας, και ελεύθερα ψηφίσεις για το «Σύμφωνο των Πρεσπών» αντίθετα της κομματικής γραμμής, δεν γίνεσαι ήρωας!» Αυτό είναι και το πραγματικό νόημα της γνωστής παροιμίας «αν θέλεις να φας ομελέτα, πρέπει πρώτα να σπάσεις τα αυγά.» Ο Βουλευτής προτίμησε να μη τα σπάσει και έσπασε τα μούτρα του, κατά τον λαό, και ας μην διαμαρτύρεται. Τα ωά πληρώνονται!”.

 

Πηγή Πρώτο Θέμα – protothema.gr

23 σχόλια

  • Εύγε Πάτερ, άξιος και παράδειγμα προς μίμηση, στα βήματα του αείμνηστου Δεσπότη Αυγουστίνου Καντιώτη, τέτοιους ιερωμένους θέλουμε, μαχητικούς για την Ορθοδοξία και την Πατρίδα!

    • Κι ο Αντωνιος Σιατιστης ηταν αγιος αλλα ποτε δεν προσβαλλε,δεν επιτεθηκε φραστικα, δεν ετρεχε σε συλλαλητηρια, δεν εκανε υποδειξεις. Απλα αγαπουσε και ο λογος του ηταν μια αγκαλια για ολους. Αγιος!

  • αμα ο σελτσας βλεπει στην φλωρινα μεσαιωνα να παει στα σκοπια που ειναι προοδευτικοι ανθρωποι….α …να παρει και τον τσιπρα μαζι

  • Εμείς πρέπει, κατά το βουλευτή Φλώρινας Κ. Σέλτσα, να πάψουμε να χρησιμοποιούμε τον όρο «Μακεδόνας» (να γίνουμε δηλαδή «πληθυσμός της βόρειας περιοχής» της χώρας), να σβήσουμε την Ιστορία της Μακεδονίας και του Μακεδονικού Αγώνα, να απαγορεύσουμε ομιλίες όπως πχ στο Πολεμικό Μουσείο (ΕΔΩ: https://professors-phds.com/2019/01/28/16373/ ), να κάνουμε ΕΔΕ σε δασκάλους (ΕΔΩ: http://www.avgi.gr/article/10808/9545236/ede-gia-te-daskala-sten-thessalonike-pou-moirase-se-mathetes-demotikou-ethnikistiko-phylladio ) που επιμένουν να μιλούν για Μακεδονία, όπως στην Σταυρούπολη.

  • Τα εύσημα από τους “φονιάδες των λαών” !!!

    ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΑΛΙΒΑΝ ΣΕ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΖΑΕΦ
    Νέα συγχαρητήρια Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Αθήνα και Σκόπια για τη Συμφωνία των Πρεσπών
    Πηγή: iefimerida.gr

  • παπά άκου και δες το video πως προέκυψε και πως μάθαμε τα περί σύνθετης ονομασίας :
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=32&v=77QMHDzHeqE
    Για όλους αυτούς δεν λες τίποτε ? Πάλι καλά που δεν ζήτησες την δημόσια εκτέλεση του συγκεκριμένου βουλευτή !

      • Πολιτικά πρόβατα που έχετε ανάγκη από βοσκό . Δεν είναι ο κόσμος έτσι όπως τον σκέπτεστε , δεν μας ενδιαφέρουν τα κόμματα , δεν είμαστε κομματόσκυλα , δεν είμαστε τυφλοί προπαγανδιστές ` επειδή το είπε το κόμμα`. Την υπογραφή στην προδοσία την έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό θα τον καταψηφίσω και όλους τους βουλευτές που την υπέγραψαν θα τους κατηγορώ όπου και να βρίσκονται

  • Ο παπας πρέπει να ξέρει πως βέβαια μπορεί να έχει γνωμη για όλα τα θέματα και και να την εκθέτει δημόσια οχι όμως από άμβωνος ή μετα από θρησκευτική τελετη- εκδήλωση .
    Επίσης από οτι ξερω η μετανοια αποτελεί εσωτερική ανάγκη του καθενός και δεν είναι αποτέλεσμα (στρατιωτικής;) εντολής

  • Γιατί πάτερ σε πνίγει το δίκιο????
    Απο την συμφωνία ζημιώθηκε ή ωφελήθηκε η Ελλάδα????
    Παραχωρήθηκε έστω 1 τ,μ, απο την ελληνική Μακεδονία ????
    Παραχωρήθηκε η γλώσσα???? Αφαιρέθηκε έστω και μια λέξη απο την ελληνική και δεν το είδαμε?
    Παραχωρήθηκε η εθνότητα???? (μπορεί ενα κράτος να παραχωρεί ή αφαιρεί την εθνότητα ενός λαού, που την έχει αποκτήσει με τους όποιους δικούς του αγώνες και θυσίες? την εθνότητα
    Δώσαμε όνομα??? (γίναμε νονοί??) Μα όλοι είχαν συμφωνήσει στην σύνθετη ονομασία και θεωρώ το βόρεια Μακεδονεία ότι καλύτερο διότι εννοείται ότι υπάρχει και η νότια Μακεδονία.
    Είναι η Μακεδονία μια και ελληνική????? Με το ιδιο σκεπτικό λένε και γείτονες: στη Βουλγαρία ότι η Μακεδονία είναι μια και Βουλγαρική, στη βόρεια Μακεδονία ότι είναι μία και Β.Μ. (δεν υπάρχει για σας η Συνθήκη Βουκουρεστίου
    Ή με την ιστορία που δημιουργήσαμε εμείς τον Γκρουέφσκι με τα αγάλματα οδους στη χώρα του κτλ .
    Όλα αυτά λύθηκαν με ΕΙΡΗΝΙΚΑ με την συμφωνία των πρεσπών και τον αλυτρωτισμός και των δύο πλευρών . Πραγματικά αξίζουν το ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ !!!!

    ΓΗΓΕΝΗΣ Μακεδόνας ο κ. Σέλτσας….. Κάθε γηγενή οικογένεια έχει την ιστορία της, γνωρίζουμε ποιοί τους ΞΕΚΛΗΡΙΣΑΝ, γιατί χύθηκε ποτάμι το αίμα, διώγμοί,και εν καιρώ ειρήνης απαγορεύσεις και γκρέμισμα χριστιανικών ορθόδοξων εκκλησιών……!!!!! προσωπικά θαυμάζω την ψυχραιμία τους που τους διακρίνει …….
    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ
    https://www.youtube.com/watch?v=RzVWwYieL3Y
    https://tvxs.gr/news/ellada/oi-teleytaioi-enapomeinantes-toy-emfylioy?fbclid=IwAR1-e5O0zDkJKiv-bEdcdmJJk6ql-DUukjkmAwux3Mi6oosoUf5OAs-c91A

    • Η ΔΗΘΕΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΥΘΕΥΜΑ – ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΤΙΤΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, , ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!

  • Αξιο τέκνο του μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη. Ο Σελτσας ειναι γνωστός, σε κανονικές εποχές δεν θα επαιζε ουτε αναπληρωματικός

  • Πάτερ, συγχαρητήρια. Αν έπρατταν όλοι οι ιερείς όπως εσείς μισέλληνες ψευτοδιεθνιστές σαν τον Σέλτσα δεν θα τολμούσαν να πουλήσουν τη Μακεδονία μας.

  • Βεβαιως ο παπας πρεπει να ζητησει μετ΄επιτασεως (εστω και μετα θανατον) να μετανοησει δημοσιως και καποιος αλλος ο οποιος πριν απο 115 χρονια εγραφε τα παρακατω σε γραμματα που εστελνε στην γυναικα του…
    «έμαθα λίγες μακεδόνικες λέξεις τις οποίες τις λέω κυρίως στις γυναίκες και τις μητέρες…».
    «δεν ενοησαμεν αν η γλώσσα ήταν μακεδόνικη ή ελληνική»
    «σε αυτούς, ο Κότε απευθύνθηκε πειστικά στη μακεδόνικη, ενώ σ’ εμάς μας μετέφραζε ο Πύρζας»
    «ανεβαίναμε εμείς προς τους στάβλους καιαπό παντού ακούγαμε ντοβροβέτσσερ (καλησπέρα) στα μακεδόνικα, από τις γυναίκες, δενγνωρίζουν ούτε λέξη ελληνικά»
    Οχι αν θελουμε να ειμαστε δικαιοι να ζητηθει με καποιον τροπο και απο τον Παυλο Μελα να μετανοησει δημοσιως για τα παραπανω τα οποια εγραφε στα γραμματα προς την γυναικα του Ναταλια…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.