kozan.gr: Ικανοποιημένος για τη δημιουργία 26 τμημάτων στο νέο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, δηλώνει ο Πρύτανης Σ. Γκανάτσιος – Κερδισμένες όλες οι πόλεις, πλην της Κοζάνης, που διεκδικούσε 11 τμήματα και “πήρε” τελικά 9 – Ενδεχομένως να υπάρξει μια μείωση της τάξεως του 20% στον αριθμό των φοιτητών στην Κοζάνη – Παρεμφερή τα τμήματα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Κοζάνη & Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στα Γρεβενά – Στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα γίνει εκ νέου προσπάθεια για τη διεκδίκηση δύο ακόμη τμημάτων στην Κοζάνη – Τι λέει για τους φοιτητές που αντιδρούν (Ηχητικό)

25 Φεβρουαρίου 2019
18:30

 

Ικανοποιημένος για τη δημιουργία 26 τμημάτων στο νέο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, δηλώνει ο Πρύτανης Σ. Γκανάτσιος. Κερδισμένες όλες οι πόλεις, πλην της Κοζάνης, που διεκδικούσε 11 τμήματα και “πήρε” τελικά 9. Ενδεχομένως να υπάρξει μια μείωση της τάξεως του 20% στον αριθμό των φοιτητών στην Κοζάνη. Παρεμφερή τα τμήματα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Κοζάνη & Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στα Γρεβενά. Στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα γίνει εκ νέου προσπάθεια για τη διεκδίκηση δύο ακόμη τμημάτων στην Κοζάνη. Τι λέει, στο kozan.gr, για τους φοιτητές που αντιδρούν.

34 σχόλια

  • Τόσες μέρες προσπαθούν απο τοπολιτικό γραφείο του Θεοφύλακτου να κάνουν το άσπρο μαύρο.. τώρα πλέον είναι επίσημο η Κοζανη είναι η μοναδική πόλη της Δ. Μακεδονίας που βγαίνει χαμένη , που χάνει φοιτητές .

    • Την μια μέρα στην διαδήλωση Η ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉ και την άλλη η πόλη μας η θάνατος.
      ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΟΖΑΝΗ

    • Μην χαίρεσαι, λάθος μετράει ο Στέργιος (και λίγο επίτηδες το κάνει), χάρη στον Θεοφύλακτο και τους άλλους βουλευτές ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ οι φοιτητές στην Κοζάνη. Τι; Εμ πώς να το παραδεχτεί ο τέως πρύτανης.

    • Η Κοζάνη από 8 τμήματα θα έχει 9!!! Και πάνω από όλα θα είναι η έδρα του Πανεπιστημίου που αν δεν υπήρχε ο Θεοφύλακτος και οι υπόλοιποι σήμερα θα έκλαιγε η περιοχή. Αλλά κάνετε το άσπρο μαύρο γιατί έρχονται εκλογές.Δεν πειράζει το αποτέλεσμα μετράει

      • ΤΕΙ
        1)Μηχανολόγων Μηχανικών
        2)Βιομηχανικού Σχεδιασμού
        3)Ηλεκτρολόγων
        4)Γεωτεχνοκογιας και Περιβάλλοντος
        5)Αντιρύπανσης
        Με 180 εισακτέους το κάθε ένα.
        6)Χρηματοοικονομικής Λογιστικής
        7)Διοίκησης επιχειρήσεων
        Με 700 εισακτέους τα δυο
        ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
        8) Μηχανολόγων Μηχανικών
        9)Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών
        10) Μηχανικών Περιβάλλοτος
        Άλλοι 550φοιτητές
        Συνολικά 10 Τμήματα 2150 φοιτητές συνολικά .
        Με την πρόταση του υπουργείου , 9 τμήματα και 1650 φοιτητές συνεπώς εμφανέστατη η μείωση

        • Βρε καημένε που δεν ξέρεις ούτε μαθηματικά νηπιαγωγείου, ας πούμε ότι όλα τα πολυτεχνικά κλπ. παίρνουν όσους έπαιρναν και τα δύο οικονομικά τους 700 που λες. αν βάλουμε ότι θα έχει άλλα δύο καινούργια οικονομικά, επομένως άλλους 700, μιλάμε για ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΗ αύξηση εισακτέων στην Κοζάνη! Έλεος, μάθε να μετράς!

    • Οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν : 500 φοιτητές λιγότεροι κατ΄έτος θα εισάγονται.
      3.000 φοιτητές θα χάσει η Κοζάνη.

      Λ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ και ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΕ έχετε σοβαρές ευθύνες .
      δεν πρόκειται να ξαναεκλεγείτε !

  • Η πόλη της Κοζάνης και η Φλώρινα χάνουν κατά κράτος: κερδίζουν Πτολεμαίδα 3 Τμήματα (με τους 2 βουλευτές), Γρεβενά και Καστοριά. Τι πολυδιασπασμένο Πανεπιστήμιο είναι αυτό.

  • Πόσα ψέμματα και παραπληροφόρηση μπορεί να εκπέμψει ένας άνθρωπος; Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι θα μειωθούν οι φοιτητές στην Κοζάνη και 4 βουλευτές του νομού το δέχτηκαν με χαρά; Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι η καταληψίες φοβούνται ότι θα τους πάνε κάποια στιγμή στα Γρεβενά; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ! Έλεος!
    Όσο “θίγονται”οι φοιτητές στην Κοζάνη άλλο τόσο “θίγονται” στα Γρεβενά αφού και στις δύο περιπτώσεις δημιουργούνται ΝΕΑ τμήματα, ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ με άλλη ονομασία και στις δύο περιπτώσεις. Βέβαια ο Γκανάτσιος το αναφέρει αυτό γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς αλλά ταυτόχρονα κινδυνολογεί ότι θα πάνε τα παιδιά από την Κοζάνη στα Γρεβενά! ΈΛΕΟΣ!!!

      • Εσύ που είσαι σχετικός γιατί δεν μας λες την άποψή σου; Θα πάνε φοιτητές στα Γρεβενα; Ε; Θα μειωθεί ο αριθμός εισακτέων με 2 επιπλέον οικονομικά τμήματα; Ε; Είναι βαλτοί οι βουλευτές της Κοζάνης να ψηφίσουν κάτι που θα φέρει μείωση εισακτέων στην Κοζάνη; Ε; Για απάντησε ρε σχετικέ!

  • Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγαίνει χαμένη η Κοζάνη!!!! Εκτός και αν είχατε στο μυαλό σας να λειτουργήσουν ΟΛΑ τα τμήματα του ΤΕΙ Δ.Μ στην Κοζάνη.!
    Αναφορικά με τη Διοικ Επιχ, ο πρύτανης δεν έχει άποψη για το εάν θα μετακινηθούν ή όχι οι φοιτητές της Κοζάνης. Βασικά δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο πρύτανης αλλά τι λέει ο Νόμος…..εκτός και αν τον βολεύουν οι καταλήψεις!!!!

    • Ο νόμος λέει ότι ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ!. Τζάμπα έβαλαν τους φοιτητές να κάνουν κατάληψη. Ρεζίλι έγιναν!

  • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ Η ΚΟΖΑΝΗ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΗ.ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 60%.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΕΙΤΖΗΔΕΣ.

  • Δυστυχώς στον βωμό της εκλογικής πελατείας,το υπουργείο παιδείας σπέρνει τμήματα παντού,δουλειές που θα βρούν τα παιδιά?Εξαγωγές πτυχιούχων.Αιντε αιντε με την μικροπολιτική σας.

  • Όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές βγαίνουν και προαναγγέλουν τμήματα ,πόση πιά ξεφτίλα ,έτσι σχεδιάζεται η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην χώρα μας?Απο τις παρεμβάσεις των ασχετων βουλευτών ,δημάρχων παραγόντων και λοιπών μαυρογυαλούρων.Και μετά λέμέ γιατί δεν υπάρχει σωτηρία για την χώρα!

  • Α ρε Στεργιο, στον βωμο της αντιπολιτευσης λες ανακρίβειες. Ολοι ομως πλεον καταλαβαν το παιχνιδι σου και δεν σου δίνουν σημασία. Κριμα

  • Δεν ιδρώνει κανείς για το γεγονός ότι κλείνουν τα δύο περιβαλλοντικά τμήματα της περιοχής (Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΠΔΜ και Μηχανικών Αντιρρύπανσης του ΤΕΙΔΜ).

    Βλέπεις το μόνο που μας νοιάζει είναι να βολευτούν οι καθηγητές και να έρθει πελατεία στην πόλη.

    Το τι ποιότητα εκπαίδευσης θα λάβουν οι καινούριοι φοιτητές των νέων τμημάτων (χωρίς υποδομές και σχετικό εκπαιδευτικό προσωπικό) και ποια επαγγελματική αποκατάσταση θα έχουν ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!

    Όπως επίσης δε μας ενδιαφέρει για το μέλλον των φοιτητών που παρακολουθούν μαθήματα σε τμήματα που κλείνουν, χωρίς να υπάρχει αντιστοίχιση του αντικειμένου των σπουδών τους με κάποιο από τα νέα τμήματα.

    Την πάρτη μας μόνο!!!

  • Κύριε πρύτανη είναι γνωστό ότι εσείς είστε αυτός που δημιούργησε το νέο πανεπιστήμιο στο μέγεθος που περιγράφει το νέο νομοσχέδιο και πολλά συγχαρητήρια.
    Το σχέδιο που είχατε υποβάλει εσείς με σε συνεργασία με τον κ Τουρλιδακη ήταν ανώτερο και δικαιότερο αλλά κάποιοι δυνατοί παρασκηνιακοί το πολέμησαν.
    Πέστε μου όμως σας παρακαλώ γιατί ‘’πουλήσατε΄΄ την ΣΤΕΦ την τελευταία στιγμή. Γιατί τους κλείνεται και τους αφήνεται χωρίς αύριο , με πτυχίο ΤΕΙ από μια ανύπαρκτη καταργημένη σχολή?

    Τι θα τους πείτε αύριο στο αμφιθέατρο? Ότι εμείς οι καθηγητές σας ήμαστε καλοί και για αυτό εντασσόμαστε άμεσα στις σχόλες του πολυτεχνείου , εσείς όμως είστε βαρίδια και αναγκαστήκαμε να σας πετάξουμε για να σωθούμε.
    Τα ίδια θα πρέπει να εξηγήσει και ο κ Τουρλιδακης στους δικούς του , μηχ. πληροφορικής και μηχ. περιβάλλοντος

    Τώρα πως γίνεται οι καλοί καθηγητές να βγάζουν τούβλα μαθητές είναι πρωτάκουστο.

    Το άρθρο 9 .1 αμαυρώνει όλη την καλή δουλεία που κάνατε προηγούμενα και θα σας στοιχειώσει. Πάρτε παράδειγμα από την Κρήτη ,είστε ιστορικό ίδρυμα.
    Αλλάξετέτο, έχετε την δύναμη ,έχετε τους φοιτητές .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.