Αφιέρωση στην μνήμη του πατέρα, δασκάλου και προέδρου του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Γεώργιου Γιαννάκη (της Ευαγγελίας Γιαννάκη)

1 Μαρτίου 2019
12:21

Με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του εκλιπόντος ήρθε η στιγμή να διαβάσετε κάποια λόγια γραμμένα από το δικό μου χέρι!

ΘΑΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ, ΚΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ!

Μέχρι πρότινος δεινός αρθρογράφος υπήρξε ο πατέρας μου, ο Γεώργιος Γιαννάκης.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα να καταθέσω τις σκέψεις μου αναφορικά με την πολυσχιδή προσωπικότητά και το αξιόλογο έργο του κ Γιαννάκη Γεώργιου, που είχα την τιμή να είμαι κόρη του, αλλά συνάμα να λύσω τις σιωπές μου γύρω από όσα τον πόνεσαν-προβλημάτισαν όσο ήταν εν ζωή. Ωστόσο, θεωρώ υποχρέωσή μου, ως κόρη του θανόντα, να αποτίσω με τα λόγια μου ένα φόρο τιμής στον άνθρωπο που στο σύντομο πέρασμά του στη ζωή, κατάφερε ν αφήσει το στίγμα του στην κοινωνία της πόλης μας και όχι μόνο. Διακρινόταν για την επιστημονική του κατάρτιση, αλλά πρωτίστως για το εξαιρετικό ήθος του. Για περισσότερο από 30 χρόνια υπηρέτησε τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Κ ΤΕΧΝΩΝ με ευπρέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και σεβασμό.

Ενόψει όλων αυτών ήταν και είναι τουλάχιστον ακατανόητο για εμένα, αλλά και παντελώς άδικο το γεγονός ότι οι γνωστοί- άγνωστοι του Συνδέσμου « ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Κ ΤΕΧΝΩΝ» του συμπεριφέρθηκαν μικρόψυχα, εχθρικά, με αποτέλεσμα να τον συνοδεύουν επι σειρά ετών, επώδυνα συναισθήματα θλίψης.

Κύριοι, του Συνδέσμου, Δεν θα σας ζητήσω να απολογηθείτε. Εξάλλου δεν έχετε καμιά δικαιολογία για όσα κάνατε και κυρίως για όσα ΔΕΝ κάνατε.

Δεν γράφω για να προκαλέσω την συγγνώμη σας! ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ! ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ!

Ούτε στην κηδεία του κανείς δεν είδε κάποιο πρόσωπο να ερυθριά κάποιο βλέμμα να χαμηλώνει ούτε μια αίσθηση συστολής να αναδύεται , όταν ο κ ΜΠΕΛΛΟΣ, συνεργάτης στο Σύνδεσμο και συνάδελφος του, κατά την εκφορά του επικήδειου λόγου του, σας έδειξε με το χέρι και εν πολλοίς σας κατηγόρησε για την αχαριστία σας και την προδοσία σας στο πρόσωπό του.

ΗΣΑΣΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ- ΑΠΟΝΤΕΣ!!!!

Δεν ΝΤΡΑΠΗΚΑΤΕ, ΟΥΤΕ, όταν ο κ Σιαμπανόπουλος Ευάγγελος, είχε το θάρρος να σας καταγγείλει Δημόσια, για όσα ευτράπελα πράξατε στα χρόνια της θητείας σας!!! Και τον ευχαριστώ από καρδιάς που είχε το σθένος να φωνάξει για να ακουστεί στην μικρή κοινωνία μας, ΤΟ ΕΡΓΟ, ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΑΝΔΡΑ!!! ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ!!!

Αγαπημένε μου πατέρα έρχονται στην μνήμη μου οι κουβέντες σου, όταν με αντίκρυζες γεμάτη θυμό για όσα υπέστης εξαιτίας της ανέντιμης συμπεριφοράς τους « Στη ζωή υπάρχει ισορροπία, έλεγες, το κακό επιστρέφει στην πηγή του. Ένας άνθρωπος που μας πλήγωσε δε χρειάζεται να τιμωρηθεί από εμάς, διότι η ζωή αργά ή γρήγορα θα φέρει στο δρόμο του την ίδια συμπεριφορά που κάποτε και ο ίδιος έδωσε σε εμάς»

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εκδίκηση από το να μη μοιάσεις στον άνθρωπο εκείνο που σε πλήγωσε» μου ψιθύριζες……………

Οι περιστάσεις απαιτούν στο τιμόνι της Διοίκησης του Συνδέσμου Γραμμάτων κ Τεχνών ανθρώπους που έχουν πνευματική συγκρότηση, διαθέτουν ψυχική δύναμη,  έχουν όραμα και τις απαραίτητες γνώσεις για να το υλοποιήσουν. Ανθρώπους εμπιστοσύνης. Αυτούς πρέπει να επιλέξουμε. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΙ!!!

Η ποινή και η τιμωρία σας θα πρέπει να είναι η αφαίρεση λόγου και βήματος από τα κοινά.

Κύριοι, του σημερινού ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Κ ΤΕΧΝΩΝ, Δεν αξίζετε συμμετοχής! Δεν την δικαιούστε!!!

Ωστόσο, χαρακτηριστικά και αξίες όπως η λεβεντιά, η τιμή, η αίσθηση του χρέους και η αξιοπρέπεια, που τόσο πάλεψες για να τις διατηρήσεις, διασώθηκαν αγαπημένε μου πατέρα, από όλους τους συγγενείς σου, τους πραγματικούς σου φίλους και δη από ένα μέλος του Συνδέσμου, τον κ ΣΙΑΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Ήταν το καλύτερο ετήσιο μνημόσυνο που τελέστηκε στην μνήμη σου πατέρα, στις 17 Φλεβάρη!!!

ΤΕΛΟΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ. ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΑΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ,ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

5 σχόλια

  • ΑΥΡΙΟ ΕΝΑΙ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ.ΑΣ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ.ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΟΥ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ

  • Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ, η ΣΥΓΓΝΩΜΗ και το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, εκεί στο Σύνδεσμο είναι λέξεις άγνωστες. Για ό,τι γίνεται εκεί πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι, ποτέ οι ίδιοι. Είναι τυχαίο ότι επί προεδρίας του κ. Αγγέλη παραιτήθηκαν δύο Γενικοί Γραμματείς (Β. Σιαμπανόπουλος και Β. Ντάγκας) κι ένας τρίτος υποβαθμίστηκε σε ρόλο απλού μέλους; Είναι τυχαίο πάλι ότι επί προεδρίας του κ. Αγγέλη παραιτήθηκαν από μέλη του δ.σ. η Μ.Ηλικίδου, ο Π.Δημόπουλος και ο Λ. Σιαμπανόπουλος και πολλοί ακόμα άλλοι αποσύσρθηκαν με τη λήξη της θητείας τους; Είναι ΤΥΧΑΙΟ;

    • ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ.ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ,ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ,ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗΣ ,ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΥΠΕΡΜΕΤΡΟ ΕΓΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΕΡΙΖΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΧΤΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ.

      • Και συ την ξέρεις την αλήθεια της παραίτησής τους, αλλά δεν τη λες, γιατί έτσι σε βολεύει. Μισή όμως αλήθεια ισοδυναμεί με ολόκληρο ψέμα.Μήπως κάποιος έβαλε το χεράκι του και εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση; Για ψάξε το!

        • ΑΦΟΥ ΛΕΣ ΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΝΑ ΨΑΞΩ;ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΣΥ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙΣ; ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.