Πανηγυρική δικαίωση και τυπικά για τον πρώην Πρόεδρο της ΕΠΣ Κοζάνης κ. Χρήστο Σάββα,  για την υπόθεση της κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή.

Η   Απόφαση του Δικαστηρίου ήλθε απλώς ως τυπική επιβεβαίωση για την αθωότητά του.

Τον περασμένο Νοέμβριο (15/11/2018) με πρόταση – εισήγηση  του, ο εισαγγελέας αθωώνει τον Χρήστο Σάββα κι άλλους 11 – Προτείνοντας την ενοχή των άλλων 9 κατηγορουμένων

Καθώς στην αγόρευσή του, ο εισαγγελέας έδρας, κ. Χαράλαμπος Τζώνης, πρότεινε την ενοχή 9 κατηγορούμενων της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων οι πρώην πρόεδροι Βασίλης Γκαγκάτσης, Γιώργος Γκιρτζίκης και Σοφοκλής Πιλάβιος, στην υπόθεση της κάρτας υγείας της ΕΠΟ.

Στην ίδια πρόταση μπήκαν και τα ονόματα των κ.κ. Οικονομίδη, Σιντόρη, Τοπολιάτη, Χατζηαποστόλου, Προύντζου, Καραμελίδη, όλοι τους για το αδίκημα της απιστίας.

Αντίθετα, ο κ. Τζώνης ζητάει την αθώωση των Χρήστου Σάββα πρώην προέδρου ΕΠΣ Κοζάνης,   Αριστείδη Σταθόπουλου, Νίκου Φύριου, Γιάννη Σιγάλα, Νίκου Ανασόπουλου, Θεόδωρο Φωτίου, Γιάννη Δεσύλα, Γιάννη Καλύβα, Ευάγγελου Μαζαράκη, Βασίλη Μάντζιου, Σπύρου Καλογιάννη, Σωκράτη Παπαδόπουλου.

Ο κ. Σάββας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου λέγοντας πως είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και πως ήταν θέμα χρόνου να λάμψει η αλήθεια.

Το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων αποφάσισε την ενοχή (σε πρώτο βαθμό) τριών πρώην προέδρων της Ομοσπονδίας στην υπόθεση της κάρτας υγείας της ΕΠΟ. Ο λόγος για τον Βασίλη Γκαγκάτση, τον Σοφοκλή Πιλάβιο και τον Γιώργο Γκιρτζίκη, την ενοχή των οποίων είχε προτείνει και ο Εισαγγελέας Χαράλαμπος Τζώνης.

Επίσης, το δικαστήριο, αποφάσισε την ενοχή και δύο πρώην μελών της ΕΠΟ, των Γιώργου Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη για τους οποίους υπήρχε επίσης ενοχοποιητική εισήγηση.

Αντίθετα, αθώοι κρίθηκαν οι Ευάγγελος Τοπολιάτης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Θόδωρου Καραμελίδη και Νίκου Προύντζου για τους οποίους ο Εισαγγελέας έδρας τον προηγούμενο Νοέμβριο, είχε εισηγηθεί την ενοχή τους.

Αθώοι κρίθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, πρώην μέλη της ΕΠΟ, οι: Γιώργος Σαρρής, Αριστείδης Σταθόπουλος,  Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης, Σωκράτης Παπαδόπουλος καθώς επίσης και οι οχτώ κατηγορούμενοι από τις δύο εταιρείες, οι: Παντελής Κύρκας, Κωνσταντίνος Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Βουρδάκης. Ιωνας Χατζηιωνάς, Γιώργος Λυγεράκης, Αθανάσιος Ισμαήλος, Αριστείδης Σταυρόπουλος.

Η υπόθεση αφορά πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε εκατοντάδες χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που υπεγράφη το 2005 αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ και καταγγέλθηκε το 2013. Η ΕΠΟ ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα κατέβαλε  κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες που είχαν αναλάβει το έργο, ζημιώνοντας με περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ τα ταμεία της.

Αυτό που θα έπρεπε, ωστόσο, να μας προβληματίσει ως κοινωνία είναι η ανεπίγνωστη διαπόμπευση και ο άδικος στιγματισμός που υφίσταται κάθε κατηγορούμενος μέχρι να αθωωθεί.

https://matiesstasport.blogspot.com