ΕΣΠΑ -Περιφέρειες: Οι «πρωταθλητές» & οι «ουραγοί» στην απορροφητικότητα – «Πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με απορροφητικότητα 36,53%, ενώ ουραγός είναι η Δυτική Μακεδονία που έχει δαπανήσει μόλις το 16,87% των 255 εκατ.

12 Μαρτίου 2019
11:46

Τον πίνακα με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ από τις 13 περιφέρειες της χώρας δημοσιεύει η aftodioikisi.gr. Πρόκειται για τις δαπάνες που έχουν κάνει οι περιφέρειες έως τις 31.12.2018, δηλαδή πέντε χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος και μόλις δύο πριν από την ολοκλήρωσή του (σ.σ. πάνω από 70% της διάρκειάς του)

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος όρος της απορροφητικότητας των περιφερειών είναι αρκετά χαμηλός, μόλις στο 24,6%, με πέντε από αυτές να περνούν την «βάση» και οκτώ να βρίσκονται κάτω από αυτήν.

«Πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με απορροφητικότητα 36,53%, ενώ ουραγός είναι η Δυτική Μακεδονία που έχει δαπανήσει μόλις το 16,87% των 255 εκατ. που της αναλογούν. Χαμηλά βρίσκονται επίσης οι Περιφέρειες Θεσσαλίας (δεύτερη από το τέλος), Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, ενώ την οκτάδα των «κάτω από τη βάση» συμπληρώνουν η Α-ΜΘ, η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος με την Ήπειρο, οι οποίες έχουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό απορροφητικότητας αλλά η τελευταία, καθώς έχει μεγαλύτερο πρόγραμμα, υπερτερεί σε απόλυτους αριθμούς (δαπάνες 60,4 έναντι 50,9 εκατ. ευρώ).

Αντίθετα «πάνω από τη βάση», εκτός από την Στερεά Ελλάδα, βρίσκονται κατά σειρά η Κεντρική Μακεδονία, το Νότιο Αιγαίο, τα Ιόνια Νησιά και η Αττική.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

«Πάνω από τη βάση»

  1. Στερεά Ελλάδα: 36,53%
  2. Κεντρική Μακεδονία: 31,61%
  3. Νότιο Αιγαίο: 29,85%
  4. Ιόνια Νησιά: 26,88%
  5. Αττική: 25,23%

«Κάτω από τη βάση»

  1. Ήπειρος: 23,87%
  2. Πελοπόννησος: 23,87%
  3. Δυτική Ελλάδα: 23,09%
  4. Ανατολική Μακεδονία Θράκη: 22,50%
  5. Κρήτη: 21,32%
  6. Βόρειο Αιγαίο: 19,89%
  7. Θεσσαλία: 18,40%
  8. Δυτική Μακεδονία: 16,87%

ΠΙΝΑΚΑΣ

Πηγή aftodioikisi.gr

54 σχόλια

  • Ψηφιστε ξανά τους γυρολόγους και ανίκανους της τοπικής αυτοδιοίκησης για να πάμε ακόμη πιο πίσω…

    Ιωαννίδης
    Καρυπίδης
    Σημανδρακος

    Δεν έχουν θέση στην επόμενη αυτοδιοικητική θητεία.

  • Έχει βάλει το δυνατό του χαρτί στα οικονομικά ( η τον ποιο άσχετο ? ) και μαζί με τον σπουδαγμένο στα οικονομικα , τον μάνατζερ αυτόν που έχει σπουδάσει κάτι σχετικό με τα οικονομικά κατάφεραν να έχουν την περιφέρεια σε μια θέση που της αξίζει . Υ/Σ Δεν έχω κανένα απόλυτος πρόβλημα που δεν έχει σπουδάσει τίποτα ο Κατανας αλλά σε μια τόσο εξειδικευμένη θέση πρέπει να βάζεις κάποιων που να μπορεί και όχι κάποιων που να βάζει μονό την υπογραφή του

  • Ευτυχώς ή Δυστυχώς εδώ δεν μετράνε οι χοροί που ρίχνουν και τα πανηγύρια που συμμετέχουν οι τοπικοί άρχοντες. Εδώ χρειάζεται εργασία , όραμα , γνώση , παραστάσεις.

    • Τα στοιχεία δείχνουν την αποτυχία της Περιφερειακής Αρχής . Τώρα πλέον όλοι ξέρουν την αλήθεια η οποία και θα σας στοιχίσει στις εκλογές .

      • Από την αρχή αποτυχημένοι ήταν . Ποιός περιφερειάρχης κάνει πυροσβέστη αντιπεριφερειάρχη οικονομικών και υγείας ? Οι άνθρωποι είναι ανεύθυνοι. Θέσεις χωρίς πτυχία. Α ρε Καρύμπα αξιοκράτη.

  • Συγχαρητήρια στον κύριο Καρυπίδη που κατάφερε να έχει την περιφέρεια του στην τελευταία θέση . Στον υπολογισμό που κάνει ο ίδιος είμαστε πρώτη από το τέλος . Πρέπει όλοι να τον τιμήσουμε στης εκλογές όπως του πρέπει σαν πρώτο από το τέλος

    • Είναι ανίκανος και απαράδεκτος και αυτός και ο Γιαννακίδης αρκετά τους ανεχτήκαμε. Τέλος μην του ξαναψηφίσετε , δώστε τους ένα γερό μάθημα.

    • Η Διαχειριστική κ. Καρυπίδη υπολειτουργεί και εσείς και η παρέα σας πετάτε εδώ και 4 ετη χαρταετό . Δεν πρόκειται να σας ψηφίσει κανένας πλέον.

  • Κύριοι οι ευθύνες των αντιπεριφερειαρχων είναι μεγάλες.

    Τί μας είπαν μέχρι σήμερα για αυτό;

    Τί έχεις να μας πεις κύριε ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟ;

    Τί έκανες 5 χρόνια;

    Αφού γνωρίζεις, όπως γράφεις, από ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις έχεις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΡΣ ΕΥΘΥΝΕΣ;

    • Ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι , ντροπή σας να προσπαθείτε να κάνετε πολιτικό παιχνίδι σε βάρος τις περιοχής , των ανέργων της . Γιατί ρεεεεεεε από τους τόσους αντιπεριφερειάρχης αναφέρεις μόνο τον Σημαντράκο ? Ο Κάτανας είναι οικονομικών και αυτός μαζί με τον. Δεν με ενδιαφέρει ο Σημαντράκο αλλά δεν θα μοιράσουμε ευθύνες για να απαλλαγή ο Καρυπίδης

  • Μετά από αυτό νομίζω πως θα είναι κρίμα να κάνει τον κόπο και να τολμήσει να ζητήσει την ψήφο μας. Εμείς εδώ στην Κοζάνη τον έχουμε στην μαύρη λίστα , είμαστε η πρωτεύουσα την Δυτικής Μακεδονίας και χάνουμε 30% των φοιτητών μας και το μυρίζονται οι υπόλοιπες πόλης. Καρυπίδη και οι αντιπεριφερειάρχες από Κοζάνη ούτε στα πιο τρελά σας όνειρα δεν θα πάρετε ψήφο

  • Αυτή είναι η ανάπτυξη που μπορεί να φέρει ο Καρυπίδης , Α:ναπτηξη και νέες θέσεις εργασίας στα λόγια . Τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές θα εξαγγείλει πολλά έργα με λίγα λόγια θα μας παραμυθιάσει

    • Ο καρυπίδης είναι άσχετος από Διοίκηση και ξεπούλησε την ΔΕΗ και την Μακεδονία. Τώρα θα ειπωθούν αλήθειες . Ήρθε η ώρα να πάει σπίτι του και αυτός και οι αυλικοί. Τέλος τα δίφραγκα.

  • Είναι σίγουρο ότι δεν κάνει για περιφερειάρχης ο Καρυπίδης , είναι πολύ καλός όμως για αντιπολίτευση. Θυμάστε τι ωραία που ωρυόταν στα τηλεοπτικά παράθυρα και ζητούσε παραιτήσεις

  • Τελευταία η Περιφέρεια μας στην λίστα . Κ Γιαννακίδη ότι και να λέτε τα στοιχεία μιλάνε και λένε αλήθειες όσα παραμύθια και αν πουλάτε.
    Χωρίς δουλειά με λόγια του αέρα καταντήσατε τελευταίοι. Αυτό όμως πήρατε αυτό που αξίζατε . Τώρα απλά δεν θα ξαναβγείτε .

  • Ο Βαγγέλης, όπως γράφει “ασχολήθηκε” με ευρωπαϊκά προγράμματα…

    Επειδή είναι “γνώστης” γιατί δε βοήθησε τον Θόδωρο;

    Οι πολίτες πρέπει να θέσουν ένα τέλος στους γυρολόγους και μη ικανούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    • Άσε μας ρε φίλε με τον Βαγγέλη μια από τα ίδια είναι και αυτός , τίποτα δεν έκανε για τα Γρεβενά και επειδή τώρα κατεβαίνει για Δήμαρχος θα μας τον παρουσιάσεται για Δόκτορα? Κόψτε το παραμύθι , ο Ιωαννίδης θα βγει βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Ο Βαγγέλας απέτυχε ως αντιπεριφερειάρχης.

      • Μόνο ο Ιωαννίδης να μην βγει. Δεν νομίζω να υπάρχει χειρότερη επιλογή για την Κοζάνη . Είναι ο μόνος δήμαρχος στην περιφέρεια που έχασε φοιτητές με το μοίρασμα που έκανε ο Γαβρογλου και αυτός ακόμα κοιμάται. Η πρωτεύουσα της περιφερείας η πόλη με τις υποδομές για τις σχολές και τους φοιτητές είναι η μοναδική που χάνει σχολές και φοιτητές !! Καταλαβαίνεις για πόσο πολύ άσχετος μπορεί να είναι ο δήμαρχος

  • Μεγάλε αντιπεριφερειάρχη του ΕΣΠΑ τι έχεις να πεις τώρα? Το μόνο που ξέρεις είναι να γράφεις στο Facebook ασυναρτησίες για τα έργα του ΕΣΠΑ. Εμείς και εμείς και εμείς…. Εύχομαι να μην ξαναβγείτε , τραβήξαμε πολλά εξαιτίας σας.

    • Το μόνο που ξέρουν είναι να κάνουν φιλοφρονήσειςστο Facebook, ο ένας στον άλλο , όλοι όλοι 3 άτομα είναι και να δημοσιεύουν μπαρούφες , φύκια για μεταξωτές κορδέλες και κάνουν Like για να περνάει η ώρα.

  • ΕΣΠΑΡΧΗ μονο για μαγκιες στο Facebook είσαι . Ρε αποτυχημένε έχεις μούτρα και μιλάς μετά από την αποτυχία που ήρθε στο φώς . 13 η θέση και είστε ακόμα εκεί Παραιτηθείτε ρεεεεεε!!!!!

  • Η μεγάλη ομάδα της Ανατροπής Δημιουργίας παρασύρθηκε από 2 ,3 αυλικούς και κατέστρεψαν την περιοχή με την αμάθεια τους , την ανικανότητα του και την αποτυχία τους . Στις εκλογές θα τους μαυρίσει όλη η Δυτική Μακεδονία. Ότι έσπειραν θα θερίσουν.

  • ΓΙΓΑΝΤΑ Καρυπίδη ΔΕΗ , Μακεδονία , σχολές στην Κοζάνη ΚΑΙ σταθερά τελευταία η περιφέρεια στην απορρόφηση ΕΣΠΑ

  • Να παραιτηθεί σήμερα κιόλας μετά από τέτοια στοιχεία δεν αξίζει κανένας να είναι στην θέση τους. Αντιπεριφερειάρχες της πλάκας χωρίς γνώσεις….

  • Οι ΕΥΘΥΝΕΣ των αντιπεριφερειαρχων είναι μεγάλες.

    Τί μας είπαν μέχρι σήμερα για αυτό;

    Τί έχεις να μας πεις κύριε ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟ;

    Τί έκανες 5 χρόνια;

    Αφού γνωρίζεις, όπως γράφεις, από ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις έχεις και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ;

  • Γιαννακίδη τώρα τι έχεις να πεις που είμαστε τελευταίοι . Που κρύφτηκες γιατρέ? Τελευταίοι είστε το βλέπεις? Με επίσημα στοιχεία.

  • Τελευταία θέση Αντιπεριφερειάρχη ΕΣΠΑ . Άλλα έλεγες εσύ ότι είμαστε 1η Περιφέρεια ότι κάνετε έργα…Τα στοιχεία σας διαψεύδουν κατηγορηματικά.

  • Αυτός είναι ο κατάλληλος για εμάς , εμείς θέλουμε λόγια και όχι πράξη εμείς θέλουμε την τελευταία θέση στην απορρόφηση ΕΣΠΑ . εμείς μετά από τον χειρότερο περιφερειάρχη που είδαν ποτέ τα μάτια μας τον κανελαρχη θα ψηφίσουμε τον 16 χρονιά βουλευτή γιατί απλά είναι λίγο καλύτερος από το απόλυτο μηδέν του Καρυπίδη και θα καταφέρουμε από την τελευταία θέση να πάμε στην προτελευταία

  • Είναι πάντως αδιανόητο να υπάρχουν χρήματα , να υπάρχουν άνεργοι και κάποιοι άσχετοι να παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων. Μια παροιμία λέει αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα!!!!

  • Ο τελευταίος πήρε την τελευταία θέση. Δηλαδή πήρε την θέση που του αξίζει αλλά το καλο είναι οτι είναι περιφεριαρχης μας και πάτωσε την περιφέρεια

  • Όταν σας τα έλεγε η Ζεμπιλιάδου ήταν “γραφική”. Τώρα που κλείνει η περίοδος και δεν έχουν δαπανηθεί τα χρήματα να δούμε τι θα κάνετε…

  • Προφανέστατα θα είμαστε τελευταίοι. Τι έγινε στον Δήμο, τι έγινε στην περιφέρεια; Πρωτοβουλίες; Ιδέες; Προγράμματα;

    ΟΙ ΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΡΕΜΠΡΕΜΠΡΕΔΙΑ δεν είναι ούτε ανάπτυξη, ούτε όραμα, ούτε πολιτισμός.

    Για αυτό και θα είμαστε μια ζωή στον πάτο.

    • Θοδωρή οι φανοι και τα μπρε μπρε είναι πολιτισμός. Το αν δεν σε αρέσει εσένα είναι αδιάφορο. Η ανικανότητα τον ανθρώπων που διαχειρίζονται το μέλλον της περιοχής μας είναι ιστορική και εγκληματική

  • Για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι οι τοπικοί μας άρχοντες είναι “λίγοι” για τα προβλήματα του τόπου…

    Αντίθετα πρέπει να τους αναγνωριστεί η ικανότητα τους στον χορό…(αφού ήταν και χρηματοδότες)…

  • Συγχαρητήρια στον ψευτοΘόδωρο και την ομάδα του, Σημανδράκο κτλ !!!!
    Με τέτοια ομάδα ποιος τους πιάνει !!!!

  • Μαύρο στους αποτυχημένους περιφέρειαρχη, αντιπεριφερειαρχες, προέδρους περιφερειακό συμβουλίου και δημάρχους….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.