kozan.gr: Στάθης Κοκκινίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας: «Θα έχουν και οι δήμοι της περιοχής ωφέλεια από αυτή τη συμφωνία [των Πρεσπών]» (Α’ Μέρος συνέντευξης)

5 Απριλίου 2019
14:25

 

Στους λόγους που τον οδήγησαν να ασχοληθεί με τα κοινά, στην κρίση του σχετικά με την πολιτική φθορά των συνυποψηφίων του αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρθηκε μιλώντας στο kozan.gr, ο υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Με το βλέμμα στο μέλλον», Στάθης Κοκκινίδης.

Αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στην πολιτική ανέφερε πως «θεώρησα ότι πρέπει να κάνω την προσπάθεια αυτή γιατί δεν πρέπει να κάνουμε μονάχα κριτική αλλά να δούμε και τι μπορούμε να κάνουμε από μέσα αν ο λαός το θέλει», ενώ σχολιάζοντας την αναφορά των συνυποψηφίων του στη Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε πως αυτό γίνεται «Για να πάρουν ψήφους. Εγώ δεν θέλω να το εκμεταλλευτώ. Θα μπορούσα κι εγώ να το προκρίνω και να πάρω ψήφους και εγώ. Αλλά δεν θέλω να συζητάω θέματα άσχετα με το δήμο.»

Διαβάστε αναλυτικά το ά μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στη Νατάσα Χατζηγεωργίου:

Ν.Χ.: Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση να κατέλθετε ως υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας στις εκλογές του Μαΐου;

Σ.Κ.: Έχω ασχοληθεί με τα κοινά για πάρα πολλά χρόνια, από τα νεανικά μου χρόνια, ήμουν στην προεδρεία της ΕΛΜΕ Εορδαίας για έξι χρόνια, ήμουν πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Υψικάμινος», όπου κάναμε ένα μεγάλο φεστιβάλ και εκεί βρεθήκαμε άνθρωποι από διάφορους πολιτικούς χώρους και είδα ότι κάναμε ένα πολύ καλό έργο και επειδή ήμουν σχεδόν στα κοινά, θεώρησα ότι πρέπει να κάνω την προσπάθεια αυτή γιατί δεν πρέπει να κάνουμε μονάχα κριτική αλλά να δούμε και τι μπορούμε να κάνουμε από μέσα αν ο λαός το θέλει.

Ν.Χ.: Σε πρόσφατη ανακοίνωσή σας στον τύπο υπογραμμίζετε τη συμμετοχή «καινούριων» και «άφθαρτων» προσώπων που θα «οδηγήσουν την Εορδαία στο φως». Θεωρείτε πως οι συνυποψήφιοί σας διαθέτουν ένα “παλιό” και “φθαρμένο” ενδεχομένως πολιτικό προφίλ;

Σ.Κ.: Ε ναι, βλέπω ότι παίρνουν όλους τους συμβούλους από προηγούμενες κινήσεις ή παλαιότερες, βλέπω Δημοτικούς Συμβούλους που είναι πολλά χρόνια σε αυτή τη διαδικασία… Αλλά δεν με απασχολεί αυτό το πράγμα. Εγώ είμαι υπέρ της ρήσης του Σωκράτη ο οποίος είχε πει πως όταν θέλεις να κάνεις κάτι καινούριο δεν καταναλώνεις της δυνάμεις σου στο να αποδομήσεις το παλιό αλλά κοιτάς να επικεντρωθείς στην καινούρια προσπάθεια. Δεν θέλω να ασχοληθώ, βλέπω τα ψηφοδέλτια των άλλων που έχουν πολλά παλιά πρόσωπα, εμείς θα συνεχίσουμε και ελπίζω ο κόσμος να καταλάβει τη διαφορά.

Ν.Χ.: Σχολιάζεται το γεγονός πως κάποιοι από τους υποψήφιους Δημάρχους Εορδαίας ταυτόχρονα διατελούν σε θέσεις στην αυτοδιοίκηση. Πως το κρίνετε;

Σ.Κ.: Εγώ ήμουν πρόεδρος στην «Υψικάμινο» που δεν ήταν πολιτικός σύλλογος και ανέστειλα της ιδιότητές μου και έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρος στη θέση μου. Αλλά βλέπω ότι συνυποψήφιοί μου και ενώ ο νόμος το επιβάλλει να παραιτηθούν αλλά και η ηθική, γιατί εγώ δεν θα πάω να το δω νομικά… Είδα την καταγγελία της κ. Τερζοπούλου για τον κ. Πλακεντά… Δεν ξέρω υπάρχουν διάφορα κωλύματα, ακόμα και οι συμβολαιογράφοι, και για την ίδια την κ. Τερζοπούλου ισχύει αυτό, οι συμβολαιογράφοι όταν βάζουν υποψηφιότητα πρέπει και οι ίδιοι κάποια στιγμή να δηλώνουν παραίτηση. Τελοσπάντων, εγώ κάνω αυτό που θεωρώ εγώ ηθικά σωστό, αυτό που πρέπει να γίνει, επικεντρώνω σε αυτό που έχω στόχο και ασχολούμαι μόνο με αυτό.

Ν.Χ.: Ο συνδυασμός σας κατέρχεται ως ανεξάρτητος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου ή με την πολιτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ; Καθώς είστε μέλος του κόμματος.

Σ.Κ.: Εγώ είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, το γνωρίζουν και οι υποψήφιοι και η κοινωνία της Πτολεμαΐδας. Ο καθένας έχει την πολιτική του ταυτότητα, νομίζω ότι όλοι οι υποψήφιοι είναι μέλη κάποιων κομμάτων ή κάποιων παρατάξεων. Το θέμα είναι ότι δεν κάνουμε περιχαρακωμένο συνδυασμό, ο συνδυασμός είναι ανεξάρτητος, τα περισσότερα από τα ονόματα που ανακοινώσαμε δεν έχουν κάποια ενασχόληση με οποιοδήποτε από τα κόμματα και θα δείτε ότι ο συνδυασμός δεν είναι κομματικοποιημένος. Υπάρχουν άνθρωποι από διάφορα επαγγέλματα και διάφορους πολιτικούς χώρους.

Ν.Χ.: Μιας και ανήκετε λοιπόν στο ΣΥΡΙΖΑ και είναι το κόμμα που επί διακυβέρνησής του υπεγράφη η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα μπορούσα να μην σας ρωτήσω γι’ αυτό, καθώς προκάλεσε ιδιαίτερα έντονες αντιδράσεις στην περιοχή. Ποια η δική της θέση; Θεωρείτε θετική την υπογραφή της συμφωνίας;

Σ.Κ.: Μπορώ να συζητήσω με οποιονδήποτε το θέμα, να δούμε τα θετικά και τα αρνητικά, με οποιονδήποτε μπορεί να συζητήσει. Γιατί έχουν κάνει στον κόσμο τέτοια ζημιά, όπου δεν μπορεί να συζητήσει κανείς, ακούγονται κραυγές ένθεν και ένθεν, που δείχνουν ότι ο κανείς δεν ακούει τα επιχειρήματα του άλλου και εγώ δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία να συζητήσω τέτοια θέματα. Εγώ βάζω για δήμαρχος, δεν βάζω ούτε για βουλευτής, ούτε για υπουργός. Μπορώ να συζητήσω ανά πάσα στιγμή και να επιχειρηματολογήσω, αρκεί να με ακούει κάποιος και από ότι βλέπω δεν ακούει ο κόσμος. Είναι τόσο φανατισμένοι… Και μάλιστα το χρησιμοποιούν κάποιοι αυτόν τον φανατισμό- πατριδοκαπηλία λέγεται αυτό το πράγμα- επομένως δεν θέλω να συζητηθεί αυτό τώρα γιατί δεν έχει καμιά σχέση με το Δήμο.

Ν.Χ.: Το ότι η αντίθεση στην Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται από κάποιους υποψηφίους ως αξιολογικό πρόταγμα των συνδυασμών της, πως το κρίνετε;

Σ.Κ.: Νομίζω ότι αυτό είναι για εκμετάλλευση. Όντως θέλουν να εκμεταλλευτούν για να πάρουν ψήφους. Εγώ θέλω να συζητάμε για θέματα του δήμου (…) από το να συζητάμε πράγματα που απασχολούν την κυβέρνηση και όχι εμάς. Όχι ότι δεν μπορώ, αλλά νομίζω ότι μια συνέντευξη με έναν υποψήφιο δήμαρχο δεν πρέπει να αναλωθεί σε ένα θέμα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Ν.Χ.: Παρόλα αυτά όμως κάποιοι συνυποψήφιοί σας το προκρίνουν…

Σ.Κ.: Για να πάρουν ψήφους. Εγώ δεν θέλω να το εκμεταλλευτώ. Θα μπορούσα κι εγώ να το προκρίνω και να πάρω ψήφους και εγώ. Αλλά δεν θέλω να συζητάω θέματα άσχετα με το δήμο. Εντάξει, αν επιμένετε βέβαια να σας πω ότι θα έχουν και οι δήμοι της περιοχής ωφέλεια από αυτή τη συμφωνία αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται να συζητήσουμε γι’ αυτό.

Νατάσα Χατζηγεωργίου

9 σχόλια

    • Αμα δεν μπορεις να καταλαβεις τα οφελη…επειδη τρως αμασητη την προπαγανδα και τον (δηθεν) πατριωτισμο που πουλανε κατι τυπου Πτολεμαιων Μακεδονων για να στηριξουν ουσιαστικα την ”σοβαρη” χρυσαυγουλα η την νδουλα δεν σου φταιει ο Κοκκινιδης και ο καθε αντιστοιχος Κοκκινιδης. Ανοιξε ματια και αυτια και περιμενε να δεις εν καιρω αν θα εχεις οφελη απ την συμφωνια η οχι.

      • Για κανέναν δεν δήμο δεν υπάρχει όφελος ,εσύ διαφώτισε μας αν μπορείς εκτός απο τα ευχολόγια , να μιλάτε εσείς για σανο ειναι εντελώς γελοίο που το τρώτε εδω και τέσσερα χρόνια μνειμηνιοσκιστες

    • Και εσυ Μακεδονομαχος!!Χαρηκες που χορευε ποντιακα ο δημαρχος Κων/πολης δεν βγαλατε κανα δελτιο τυπου για αυτο!!

  • μόνο αυτός θα μπορούσε,να φέρει μια τέτοια συμφωνία,και να μας λέει οτί είναι και προς το συμφέρον μας,ούτε κάν ο Γιώργος ο παπανδρεου…ΕΛΕΟΣ.

    • Πού το είδες αυτό; Σε ποιο σημείο λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει η συμφωνία; Ότι θέλεις διαβάζεις; Σταματήστε να το παίζετε περισσότερο πατριώτες από τους αριστερούς, αφού δεν είσαστε, ποτέ δεν είσαστε… Αυτό έχει γράψει η ιστορία. Δεν μπορεί να μιλάτε εσείς στους αριστερούς για Μακεδονικούς αγώνες. Πάτε φαντάροι και παίρνετε όλη τη δεξιά τηλέφωνο μπας και σας βάλουν σε κανένα χαλαρό σώμα, μπας και πάρετε μετάθεση στα σπίτια σας… Πατριώτες! Έχει γεμίσει η αεροπορία και το ναυτικό με ΔΑΠάκια!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.