Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ ΚΟΖΑΝΗΣ, ειδικότητας Βοηθών Φαρμακείου, Α’Τάξης στον Αναγκαστικό συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών στον Κρόκο Κοζάνης

10 Απριλίου 2019
22:46
Κανένα σχόλιο

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ ΚΟΖΑΝΗΣ, ειδικότητας Βοηθών Φαρμακείου, Α’Τάξης στον Αναγκαστικό συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών στον Κρόκο Κοζάνης, την Τετάρτη,10/04/2019.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα γραφεία του συνεταιρισμού, όπου πραγματοποιήθηκε και προβολή βίντεο με την ιστορία του συνεταιρισμού. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς κ. Σιδηρά Αναστάσιο Ιατρό και κ. Πιτένη Αικατερίνη Φαρμακοποιό ενημερώθηκαν για την καλλιέργεια του φυτού κρόκου , καθώς και τις σημαντικές ιδιότητες του, όχι μόνο ως μπαχαρικό αλλά και ως ένα «φάρμακο» της φύσης. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν την ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιθρομβωτική , ακόμα και αντικαρκινική δράση του. Σε μία εποχή, όπου τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά κερδίζουν συνεχώς δημοφιλία, αλλά και την προσοχή επιστημόνων, ο Κρόκος Κοζάνης, με το μοναδικό μικροκλίμα της περιοχής, είναι ευλογημένος με έναν τέτοιο θησαυρό, που εξάγεται σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του Συνεταιρισμού για το χρόνο που αφιέρωσαν και για την άψογη φιλοξενία τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.