Κ. Μιχαηλίδης: “Απαλλοτρίωση των ερειπωμένων κι ετοιμόρροπων κτισμάτων μεταξύ, των οδών Αριστοτέλους-11ης Οκτωβρίου-Θερμοπυλών-Ροδόπης και προέκταση της Κωνσταντινουπόλεως”

19 Απριλίου 2019
13:14

 

Βλέποντας την συνολική εικόνα της Πόλης μας ,θα μπορούσε να βρει κανείς πολλές ατέλειες ή παραλείψεις, που δημιούργησαν αυτές τις ατέλειες. Ένα από τα κυριότερα θέματα ,όμως ,που θα έπρεπε να μας έχει απασχολήσει είναι οι ελλιπείς χώροι πρασίνου. Η πόλη μας είναι από τις μοναδικές ευρωπαϊκές πόλεις που δεν έχουν χώρους πρασίνου στον κεντρικό ιστό της. Η σκέψη μας και η απόφαση μας, ως συνδυασμός Μετάβαση για το Δήμο Κοζάνης, είναι αυτό το μείζον πρόβλημα να το λύσουμε άμεσα. Δημιουργώντας ανοιχτούς χώρους πρασίνου. Σκέψη και πρόταση μας, είναι η απαλλοτρίωση των ερειπωμένων και ετοιμόρροπων κτισμάτων μεταξύ, των οδών Αριστοτέλους-11ης Οκτωβρίου-Θερμοπυλών-Ροδόπης και την προέκταση της Κωνσταντινουπόλεως. Η απαλλοτρίωση των συγκεκριμένων κτισμάτων μπορεί να απελευθερώσει 1200 τετραγωνικά μετρά . Μπορούμε να δημιουργήσουμε χώρους πρασίνου , που θα ομορφύνουν περισσότερο την πόλη μας, που θα δώσουν νέα πνοή και δυνατότητα ψυχαγωγίας σε πολλούς συμπολίτες μας. Ωστόσο , μέσω αυτής της κίνησης, της απαλλοτρίωσης, έχουμε την δυνατότητα της διάνοιξης των συγκεκριμένων οδών. Μπορούμε να αλλάξουμε τη πόλη μας και το δήμο μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε μαζί. Ήρθε η στιγμή να πούμε, Όχι, άλλα χαμένα χρόνια για το Δήμο μας, Όχι, άλλες δύσκολες στιγμές στη καθημερινότητα μας.

16 σχόλια

  • Προχειρότητες είναι αυτές κατέθεσε πρόγραμμα κ να δούμε τους υποψήφιους σου ή δεν βρίσκεις??
    Βάλε τον πρόεδρο της Νοδε που σου έδωσε το χρίσμα ?

  • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΕΔΩ

  • http://kozan.gr/archives/173272

    Ο Δήμος Κοζάνης επιχειρεί την κατάργηση της υπό διάνοιξη
    πλατείας επί των οδών 11ης Οκτωβρίου- Αριστοτέλους-
    Θερμοπυλών και Ροδόπης εμβαδού 1.200 μ2.

    Η σημερινή Δημοτική Αρχή επιχειρεί την κατάργηση μιάς μεγάλης πλατείας που είναι ακόμη αδιάνοικτη με την διαπραγμάτευση που κάνει γιά την αγορά από τον Δήμο δύο παλαιών και εγκατειλημμένων οικιών που βρίσκονται σε ένα χώρο με παλιά και σχεδόν ετοιμόρροπα κτίσματα και αυλές μεταξύ των οδών Αριστοτέλους – 11ης Οκτωβρίου- Θερμοπυλών – Ροδόπης – και την προέκταση της Κωνσταντινουπόλεως γιά να γίνει μουσείο της Αποκριάς.!!!

    Όμως εκεί προβλέπεται από το σχέδιο πόλεως του 1929 που
    ισχύει και σήμερα να δημιουργηθεί πλατεία , μεγάλη για την δεδομένα της Κοζάνης, εμβαδού περίπου 1.200 μ2 την οποία η σημερινή Δημοτική αρχήων Οικολόγων θέλει να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ !! .

    Να σημειώσουμε οτι πρίν 22 χρόνια η τότε Δημοτική Αρχή είχε
    επιχειρήσει να καταργήσει πάλιν την πλατεία αυτή αλλά αντέδρασαν οι Κοζανίτες υπέγραψαν υπομνήματα ένα των οποίων είχε 270 υπογραφές και η κατάργηση ματαιώθηκε .

    Οι Κοζανίτες είναι κάθετα αντίθετοι στην κατάργηση
    αυτής της πλατείας , πράγμα άλλωστε που είναι και Αντισυνταγματικό.

    Μήπως το ίδιο σκέπτονται οι ¨οικολόγοι ” της σημερινής Δημ. Αρχής και δεν ανοίγουν και τους άλλους ακόμη αδιάνοικτους δρόμους ;
    Θα τους καταργήσουν ;
    Γιά την ιστορία να αναφέρουμε οτι στο σχέδιο πόλεως του 1929
    προβλεπόταν να γίνει μιά όμοια πλατεία στο ανατολικό πρός αυτήν οικοδομικό τετράγωνο , η οποία δυστυχώς καταργήθηκε περί το 1980 και έγινε πολυκατοικία, (πράσινη), λόγω αμέλειας πάλι της τότε Δημοτικής Αρχής (πονεμένες ιστορίες , γνωστές σε λίγους πιά ).

    Δεν δικαιολογείται η απόλυτη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής
    γιά την διάνοιξη πλήθους δρόμων ή τμημάτων των που έπρεπε να γίνει πρίν χρόνια, και παραμένουν ακόμη και σήμερα αδιάνοικτοι, αφού ,
    όπως είναι αυτονόητο, προηγηθεί η αποζημίωση των ιδιοκτητών.
    [ίδε και το συνημμένο δημοσίευμα της 19-3-2019 που
    αποδεικνύει τα παραπάνω].

  • ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ
    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ
    ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΦΤΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ
    ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ !!

  • https://www.tharrosnews.gr/news/content/χωρίς-χρίσματα-στους-δήμους-την-πρώτη-κυριακή-η-νέα-δημοκρατία την μονη στηριξη που εχει ο Υποψηφιος Μεσσηνίας σε αυτες τις εκλογες ειχε και ο υποψηφιος του 2014 που κυνηγουσατε.Χθες είχε ο κολλητος σου εγκαίνια αυτη τη φορά δεν τον τιμησες

  • Αν απαλλοτριώσετε και το τετράγωνο από τη Βενιζέλου ως την πλατεία Λασσάνη τότε θα είστε πολύ ωραίοι!

  • Δεν βλέπουμε να απαντά ο Ιωαννίδης !!

    Δεν απαντούν οι Οικολόγοι !
    Υπάρχουν ακόμα η μας τελείωσαν οι Οικολόγοι ;;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.