Επίσκεψη της Αθηνάς Τερζοπούλου στη Θρακική Εστία Εορδαίας

20 Απριλίου 2019
17:16
Κανένα σχόλιο

 

 

Τη Θρακική Εστία Εορδαίας «Ο Αρχιγένης» επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 20 Απριλίου, η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου με τη συνοδεία υποψηφίων συμβούλων τού συνδυασμού «Δημιουργούμε Μαζί!». Εκεί έτυχαν θερμής υποδοχής από τον πρόεδρο Λιβέριο Πασχαλίδη και μέλη του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος τούς καλωσόρισε λέγοντας «τα μηνύματα που παίρνουμε για το συνδυασμό σας από τον κόσμο είναι θετικά. Έχετε άξιους συνεργάτες, με εμπειρία και μη, οι οποίοι με μεράκι προβάλλουν τον συνδυασμό σας επιτυχώς».

Ο Σύλλογος αριθμεί 450 ενεργά μέλη. Καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις του Συλλόγου είναι ο Κλήδονας, η Βαρβάρα και η κοπή της βασιλόπιτας.

«Ετοιμαζόμαστε για την τετραήμερη εκδήλωση του Κλήδονα, τον Ιούνιο. Στις 16 Νοεμβρίου, θα διεξάγουμε το πανελλήνιο συνέδριο Θρακών. Θα φιλοξενήσουμε 300 άτομα. Έχουμε εμπειρία από το πανελλήνιο αντάμωμα που πραγματοποιήσαμε το 2011. Δυστυχώς ο πολιτισμός έχει γίνει πολύ ακριβή υπόθεση. Οι παραδοσιακές μας φορεσιές είναι πανάκριβες. Στις εκδηλώσεις μας ψήνουμε σουβλάκια για να έχουμε έσοδα. Οι μουσικοί είναι πολύ ακριβοί τους κι εμείς πληρώνουμε αδρά. Είμαστε συνεχώς με το χέρι στην τσέπη. Δουλεύουμε με τα χέρια μας, άξια» δήλωσε ο κ. Πασχαλίδης.

Φλέγον ζήτημα και κύριος σκοπός τού Συλλόγου είναι το κτηριακό. Ο Σύλλογος πραγματοποιεί μερική ανάπλαση στον αύλειο χώρο του, με ιδιωτική χορηγία αφού ο Δήμος τούς έδωσε μόνο την… άδεια. Το κτήριο είναι μεν ιδιόκτητο, αλλά πολύ μικρό για τις ανάγκες του Συλλόγου καθώς δεν επαρκεί για τις εκδηλώσεις και τα τμήματά του. «Θέλουμε χρηματοδότηση για την αγορά οικοπέδου και την ανέγερση κτηρίου που να καλύπτει τις ανάγκες μας» τόνισε ο πρόεδρος.

Συνέχισε λέγοντας για τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν: «Έχουμε άποψη και για την πόλη μας και για το μέλλον μας. Έχει καταρρεύσει το σύστημα των οδών. Τα φρεάτια δεν καθαρίζονται. Θέλουμε μεγαλύτερη προσοχή στην καθαριότητα από τους υπαλλήλους τού Δήμου. Υπάρχουν αδέσποτα που αποτελούν κίνδυνο, αφού μας επιτίθενται».

Η κα. Τερζοπούλου τούς ευχαρίστησε για την εγκάρδια υποδοχή που τους επιφύλαξαν. «Εσείς οι Θρακιώτες είστε άνθρωποι με χιούμορ. Σας όπλισε ο Θεός με αυτό. Ο καθένας διοχετεύει ό,τι έχει μέσα του», συνεχίζοντας: «Θέλουμε να δώσουμε το στίγμα του συνδυασμού στον πολιτισμό. Την δεκαετία του 80 υπήρχαν κονδύλια για τον πολιτισμό. Μετά τη συνθήκη τού Σένγκεν όμως, με την έλευση τής παγκοσμιοποίησης, θέλουν να σβήσουν τον πολιτισμό. Αγωνιζόμαστε με νύχια και με δόντια για να στηρίξουμε τις πολιτιστικές δραστηριότητες των συλλόγων της περιοχής».

«Όλα στο σύλλογο σας είναι υπέροχα. Αγωνιζόμαστε για το μέλλον που μας αξίζει. Οι πολίτες μας είναι νοικοκυραίοι οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν τα ήθη και έθιμα αλλά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δε βοηθάει. Μη βρεθούμε στο στρατό χωρίς όπλα», δήλωσε.

Τόνισε με έμφαση πως μέσω ΕΣΠΑ μπορούν να βρεθούν κονδύλια για την ανέγερση κτηρίου στη Νότια είσοδο της πόλης ενώ για τα αδέσποτα, ανέφερε πως δε θέλει να πει παχιά λόγια αφού δυστυχώς δε βοηθάει η κείμενη νομοθεσία. Αν όμως αλλάξει, θα μπορέσουν να κάνουν πολλά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.