Επίσκεψη της Αθηνάς Τερζοπούλου στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης

8 Μαΐου 2019
16:32
Κανένα σχόλιο

 

Τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Μαΐου, η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη διευθύντρια Βασιλική Βόντσα.

Η κα. Βόντσα δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις εκπαιδευτικές δομές που λειτουργούν στο δήμο Εορδαίας και στις οποίες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα, ενώ εξέφρασε την περηφάνεια που νιώθει για τα προνόμια ειδικής αγωγής που υπάρχουν στο δήμο μας.

Στην Πτολεμαΐδα λειτουργεί το ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο-λύκειο Πτολεμαΐδας, το οποίο είναι για ελαφριά περιστατικά παιδιών με ειδικές ανάγκες και στεγάζεται στο κτήριο της Βούλγαρη. Υπάρχει επίσης στη Πεντάβρυσο το ειδικό επαγγελματικό εργαστήριο κατάρτισης για τα πιο βαριά περιστατικά. Σημαντικό είναι πως έχουν ιδρυθεί τμήματα ένταξης σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Εορδαίας, τα οποία λειτουργούν όταν υπάρχουν τουλάχιστον 3 παιδιά, που χρίζουν ιδιαίτερης διαχείρισης στο κάθε σχολείο. Υπάρχουν ειδικοί παιδαγωγοί και νοσηλευτές καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό για την εκπαίδευση και φροντίδα των παιδιών αυτών.

Είναι γεγονός πως ο δήμος μας έχει ενισχυθεί κατά μεγάλο ποσοστό στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής με την ύπαρξη παράλληλης στήριξης σε όλα τα σχολεία για τα πολύ ελαφριά περιστατικά.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στο δήμο μας (εκτός φυσικά από τα 3 λύκεια), τα 5 γυμνάσια και το μουσικό γυμνάσιο-λύκειο της Πτολεμαΐδας, έγινε ειδική μνεία για τα επαγγελματικά λύκεια. Το 1ο ΕΠΑΛ, που προσανατολίζεται στις πολυτεχνικές ειδικότητες (δομικών εφαρμογών, οχημάτων, μηχανολόγων κ.λπ.). Το 2ο ΕΠΑΛ που εκτός των άλλων εκπαιδεύει τους μαθητές στους τομείς της νοσηλευτικής, της πληροφορικής, της γεωπονίας, της διοίκησης επιχειρήσεων κ.α. Το εσπερινό ΕΠΑΛ του δήμου λειτουργεί τα απογεύματα για να εξυπηρετεί μαθητές όλων των ηλικιακών βαθμίδων και να τους προσφέρει, ακόμη και σε μια πιο προχωρημένη ηλικία, ένταξη στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και απόκτηση απαραιτήτων πτυχίων με τα οποία μπορούν να αιτηθούν για θέσεις εργασίας ακόμη και σε 8μηνες συμβάσεις στη ΔΕΗ.

Η κα. Τερζοπούλου έμεινε ευχαριστημένη από την εγκάρδια υποδοχή που της επεφύλαξε η κα. Βόντσα, κυρίως όμως από την άρτια και εμπεριστατωμένη ενημέρωση που είχε. Σημείωσε τη σπουδαιότητα της πρόσβασης των παιδιών του δήμου μας στις δομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής και δήλωσε την ικανοποίησή της για τις υπηρεσίες που προσφέρονται από τα εργαστήρια, τα ειδικά τμήματα και εν γένει τα σχολεία που λειτουργούν.

Στάθηκε στη σημασία του να μπορούν οι δημότες της Εορδαίας να εξασφαλίζουν τα απαραίτητα πτυχία και πιστοποιητικά, που τους εξασφαλίζουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Κλείνοντας, θέλησε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς για το εξαίρετο έργο τους, εκπαίδευσης και φροντίδας των παιδιών μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.