Στo Τεπελένι και στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση εργασίας του έργου TACTICAL TOURISM, στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg-IPA CBC Greece – Albania 2014-2020

28 Μαΐου 2019
14:03
Κανένα σχόλιο

 

Στo Τεπελένι και στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας πραγματοποιήθηκε το διήμερο 23-24/5/2019, η δεύτερη συνάντηση εργασίας του έργου TACTICAL TOURISM, στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg-IPA CBC GreeceAlbania 2014-2020. Συγχρόνως πραγματοποιήθηκε και OPEN INFO DAY με πλήθος εκδηλώσεων, ξεναγήσεων, εκθέσεων, εισηγήσεων κτλ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε η αποτίμηση της πορείας του έργου και ο σχεδιασμός για τη συνέχεια. Συζητήθηκαν όλες οι άμεσες δραστηριότητες του έργου και τέθηκαν οι χρονικοί στόχοι ολοκλήρωσής τους.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας (Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.) συμμετέχει ως εταίρος στο έργο «Targeted ACTIons for the preservation, rehabilitation and promotion of historical, Cultural and natural assets encouraging TOURISM, in the entire GRAL crossborder area (ΤΑCTICAL TOURISM)». Στο συγκεκριμένο έργο συμμετέχουν συνολικά 6 εταίροι από 2 χώρες (Ελλάδα, Aλβανία), ενώ επικεφαλής εταίρος της κοινοπραξίας είναι η Περιφέρεια του Αργυροκάστρου της Αλβανίας. Tο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του Interreg IPA CBC GreeceAlbania 2014-2020, εδαφική συνεργασία της Διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας-Αλβανίας.

Το έργο ΤΑCTICAL TOURISM αποσκοπεί να συμβάλλει στη συνολική τουριστική αναβάθμιση της διασυνοριακής περιοχής μέσω στοχευμένων δράσεων στρατηγικής σημασίας. Οι δράσεις αποσκοπούν να αναβαθμίσουν υφιστάμενους ή και να δημιουργήσουν νέους πόλους τουριστικής έλξης στις περιοχές ενδιαφέροντος και περιλαμβάνουν τη συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη του επιλεγμένου ιστορικού, πολιτιστικού και φυσικού πλούτου. Ο ρόλος του ΤΕΕ/ΤΔΜ στο έργο είναι η προετοιμασία του φακέλου ένταξης της Καστοριάς στην UNESCO.

Περισσότερες πληροφορίες για το TACTICAL TOURISM μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου:  https://greece-albania.eu/ και

https://greece-albania.eu/projects/targeted-actions-for-the-preservation-rehabilitation-and-promotion-historical-cultural-and-natural-assets-encouraging-tourism-the-entire-gr-al-cross-border-area

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.