0 κ. Τσίπρας περιφρονεί τη λαϊκή κυριαρχία (του Στάθη Κωνσταντινίδη)

6 Ιουνίου 2019
10:21

Ο πρωθυπουργός έβαλε ένα πολιτικό στοίχημα στις ευρωεκλογές το οποίο έχασε παταγωδώς. Προανήγγειλε εθνικές εκλογές, χωρίς να είναι υποχρεωμένος σε αυτό, επικαλούμενος τη δημοκρατική του ευαισθησία. Με την απόφασή του, όμως, ουσιαστικά αναγνώρισε το έλλειμμα της πολιτικής του νομιμοποίησης: την αναντιστοιχία της κοινοβουλευτικής του δύναμης με το εκλογικό σώμα. Ομολόγησε ότι με αυτούς τους συσχετισμούς δεν μπορεί να κυβερνήσει!

Από τις δύο συνταγματικές λύσεις, δεν επέλεξε την παραίτηση της κυβέρνησής του και τον σχηματισμό υπηρεσιακής (εκλογικής) {βλ. άρθρα 38 και 37 παρ. 3 Σ} αλλά τη διάλυση της Βουλής με την επίκληση εθνικού θέματος εξαιρετικής σημασίας {βλ. άρθρα 41 παρ 2 Σ}. Αναμενόμενο (ειδικά από αυτόν)!

Και ενώ, ενόψει των παραπάνω, όλοι περίμεναν την παύση του εκτελεστικού και νομοθετικού έργου από μία κυβέρνηση που υπέστη συντριπτική ήττα, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κυβερνά (!), συνεχίζει να νομοθετεί (!), δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση με αποφάσεις που δεν προλαβαίνει να εφαρμόσει ο ίδιος!

Ασκεί εξουσία που παραβιάζει τη δημοκρατική αρχή!

Τελικά, με την ψήφο τους οι πολίτες δεν αποδοκιμάζουν μόνο την πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης στα οικονομικά και εθνικά ζητήματα. Προστατεύουν και τους θεσμούς και τη συνταγματική τάξη, από τον κ. Τσίπρα!

Στάθης Κωνσταντινίδης

Διδάκτωρ Νομικής – Δικηγόρος

Πολιτευτής ΝΔ Ν. Κοζάνης

40 σχόλια

    • Δε νομίζει κανεις οτι με αρθρογραφία και μόνο χρίζεται κάποιος υποψήφιος …

      Ο συγκεκριμένος πάντως το αξίζει να ειναι

      Εσυ που κράζεις τι σκας ? Καίγεσαι για κατι ?

        • γιατι ρε φίλε ξέρεις που μένει; τουλαχιστον αυτός εχει και 500 εμφανίσεις ΣΕ ΟΛΑ τα χωριά της Κοζάνης τα τελευταία 4 χρόνια, ο δικός σου ο “Κοζανίτης” πατησε σε κανένα χωριό εδω και 4 χρόνια; αντε μάθατε μια καραμέλα και την λέτε, αμα θέλεις να πάμε οτι ωρα θέλεις στο σπίτι του στην πτολεμαϊδα να πιουμε καφέ να σου λυθεί η απορία που μένει…

    • Είναι ο μόνος που αγωνίζεται τέσσερα χρόνια στο νομό, με πλούσια δράση. Ο Κόσμος τον θέλει και φάνηκε από τις τεράστια συμμετοχή του στις τέσσερις εκδηλώσεις που έκανε στους τέσσερις Δήμους.

      • Σύμφωνοι! Το θέμα είναι ποιους ακούνε στο κέντρο….με καταλαβαίνεις?

        Θα είναι κρίμα και άδικο αν δεν είναι στο ψηφοδέλτιο ο Κωνσταντινίδης πάντως.

        • τβρα πως αγωνιζεται καποιοςγια το νομο κατοικωντας και εργαζομενος σε αλλο νομο ειναι ενα ζητημα

  • Εσύ και ο Κάτανας είστε οι μοναδικοί που τρέχουν για το κόμμα άλλα νομίζω θα σας φάνε οι κουμπάροι και συγγενείς πρώην υποψηφίων

    • προφανώς ειναι οι μόνοι που το κάνουν γιατί είναι οι μόνοι που μπορούν απο οικονομικής άποψης να το κάνουν, ο Κωνσταντινιδης ας πουμε οι 4 συγκεντρωσεις που εκανε αρχες του ετους ηταν πολυέξοδες και προφανώς κανεις αλλος δεν εχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει τέτοιες εκδηλώσεις και μάλιστα εκτός προεκλογικής περιόδου, ο άνθρωπος μαζεψε 1200 ατομα σε κοπη πιτας στα Πετρανα,ο Κατανας πληρωνει οσα ελεγε οσο ηταν στο ΑΝΕΛ , κανεις δεν τα ξεχναει , τι εσερνε για την ΝΔ , καλο παιδι και εργατικό και μπράβο του που γύρισε στην ΝΔ, αλλα ελεγε πολλα και άσχημα για την ΝΔ οσο ηταν στους Ανελ,ολοι κανουμε λαθη και τα αναγνωρισε αλλα απο την συγχωρεση μεχρι την υποψηφιοτητα ειναι μεγαλη διαδρομη, στον Κωνσταντινιδη πιστώνεται και το γεγονός οτι στις δύσκολες προηγούμενες εκλογές που κανεις δεν ηθελε να βαλει ηταν ο πρωτος που εθεσε τον εαυτό του στην διαθεση του κομματος ενω ηξερε οτι στην Κοζανη η ΝΔ δεν θα βγαλει πανω απο εναν βουλευτη…

    • Πω πω εμπάθεια …ειναι να τρομάζεις μα μερικών τα σχόλια !
      Σαν τον Τσίπρα και’ συ η τους τελειώνουμε η μας τελειώνουν

      Χαλάρωσε και απόλαυσε το δικε μου

  • Στην νέα ΝΔ χρειάζονται άτομα με το προφίλ σου.

    Ήρθε ο καιρός να απαλλαχθούμε από κομματικά “παράσιτα” και πολιτικούς σκευωρούς

    Αναμένουμε την ανακοίνωση της επτάδας των υποψηφίων με εσένα μέσα!!

    Καλή δύναμη

  • Αυτή είναι η κατάντια της σημερινής ΝΔ. Ο Τσίπρας μπορούσε αν ήθελε να κάτσει μέχρι τον Οκτώβρη, αλλά πάει σ’ εκλογές. Μόλις πάει στον Παυλόπουλο, κλείνει και τη Βουλή. Αλλά “διδάκτωρ δικηγόρος” αυτά τα ερμηνεύει όπως γουστάρει, λες και είναι σε καφενείο!

    Αν σας ενδιαφέρει η λαϊκή κυριαρχία, δυο πράγματα μόνο πρέπει να κάνετε: να διώξετε απ’ τον τόπο την Τράπεζα της Ελλάδος και την ΑΑΔΕ! Ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι Ελληνικοί θεσμοί, αλλά αυτό ούτε να το ψελλίσετε δεν τολμάτε!

  • Τέτοιος ανθρώπους μορφωμένους και σοβαρούς θέλει η ΝΔ για να νομοθετούν και όχι κάτι ανεπάγγελτους που το μόνο που κάνουν είναι να ασχολούνται με παλαιοκομματική μικροπολιτική και ίντριγκες.Κάποιοι που επί χρόνια δεν άφηναν να εξελιχθούν νέα στελέχη για να μην χάσουν κάποτε οι ιδιοι τις θέσεις τους.

      • ΑΧ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΜΠΕΝΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ο ΓΑΠ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!
        ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

        ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΠΟΠΗΣΑΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ! 2010 KAI ME TO PSI
        ΑΛΛΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ Ή ΕΣΤΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ!!!!!

        ΤΟ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΝΩ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΓΕΛΟΙΟ

  • Ο Σαμαράς έχασε τις ευρωεκλογές το 2014 και δεν παραιτήθηκε ως όφειλε σύμφωνα με την λογική σου. Αν ήθελε ο Τσίπρας θα καθόταν μέχρι τις εκλογές του Οκτώβρη γιατί τότε θα έληγε η 4ετία του. Αυτά που γράφεις δεν στέκουν σε λογική είναι μόνο για τους δεξιούς ψηφοφόρους σου.

    • Ο Σαμαράς έχασε με 3 και κάτι τοις εκατό σε ένα κλίμα έντονης και άθλιας αντιπαράθεσης που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τισ μαχαλομαγκιές του τότε
      Δεν έχασε κατά κράτος όπως τώρα ο Τσίπρας, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω προκηρύσσει εκλογές γελόντας…σε φάση έκανα το κομμάτι και φεύγω
      Καμία συγκριση μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα λοιπόν…
      ούτε μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα

        • Ναι ε? Είναι δηλαδή τόσο καλός ο Τσίπρας? Οι 9.5 μονάδες που πήρε η ΝΔ παραπάνω δηλαδή δε σε βάζουν σε σκέψεις?

          Αίτνε ρα αίντε

          • Κλείσε μόνο για 5 λεπτά τον ΣΚΑΪ και σου εγγυώμαι ότι θα δεις τον κόσμο αλλιώς.

  • Προς διδακτωρ νομικης:Γραφετε με επισήμανση ‘Ασκεί εξουσία που παραβιάζει τη δημοκρατική αρχή!”… Ως διδακτωρ γνωριζετε ότι καμία δημοκρατική αρχή δεν παραβιάζεται, η παρούσα βουλή είναι εκλεγμένη δημοκρατικά και ασκεί τα καθήκοντά της εως την επόμενη σύνθεση της, οπότε ότι αναφέρεται κινείται στα πλαίσια του λαϊκισμού και κομματικού οφέλους. Το χειρότερο, κατακεραυνώνει την νομική σας υπόσταση…. εν ολίγοις, ΕΚΤΙΘΕΣΤΑΙ κ. ΝΟΜΙΚΕ…

  • Μετά τη δήλωση το βράδυ των εκλογών του έβαλαν πάγο οι δικοί του για να τακτοποιήσουν κάποιες μετατάξεις ανθρώπων τους στη Βουλή κλπ και έτσι για τη διάλυση της βουλής θα επικαλεσθεί την πορεία της οικονομίας .

  • Γιατί δεν μας θυμίζεις ρε παλικαράκι και το τι έκανε ο Σαμαράς όταν έχασε στις ευρωεκλογές του 14;

    Θα στο θυμίσω εγώ. Άφησε τη χώρα ακυβέρνητη για 7-8 μήνες και παρέδωσε άδεια ταμεία και καμμένη γη για να πετύχει την αριστερή παρένθεση που οραματιζόταν!

    Και ούτε στην τελετή παράδοσης του Μαξίμου δεν τόλμησε να πάει. (Σχεδον) άφησε τα κλειδιά κάτω από το χαλάκι…. Τέτοια ξεφτύλα.

    …Που θα μιλήσετε για τον Τσίπρα εσείς οι δεξιούληδες…

  • Σταματήστε την καραμέλα. Ο Κωνσταντινίδης έχει έρθει στον Βαθυλακκο περισσότερες φορές απ όλους τους άλλους μαζί. Και στην Κοζάνη είναι συνέχεια. Έχει γραφείο και παρουσία εδώ και χρόνια. Σεμνό και καλό παιδί. Πρώτος με διαφορά.

    • Αυτο το πραγμα με την οικογενειοκρατια οχι μονο στους αρχηγους αλλα και σε βουλευτες καποτε πρεπει να τελειωσει

  • ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ; ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ. ΑΣ ΜΗΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΚΡΙΤΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΑΥΤΑ ΛΕΝΕ.

  • Ακούτε τι λέτε; Όλοι κατηγορούν τον Τσίπρα γι αυτά που κάνει ενώ έχει προκηρύξει εκλογές. Συνταγματολόγοι, η ένωση εισαγγελέων, η ευρωπαϊκή επιτροπή. Κι εσείς εκεί τα δικά σας. Σε 4 μήνες έφευγε υποχρεωτικά και ο κόσμος του είπε μάστο! Κι αυτός εκεί να κάνει κι άλλη ζημία.

    • Ποια ακριβώς είναι η ζημιά που εννοείς; το ότι δεν σου μειώνει το αφορολόγητο το θεωρείς ζημιά;

      Το ότι δεν έκοψε τη σύνταξη στον πατέρα τη μανα και τον παππου σου το θεωρείς ζημιά;

      Έλεος πια. Έχει και η επιπολαιότητα τα όρια της.

  • όποιος ήταν στις συγκεντρώσεις του σε πτολεμαϊδα (με θερμοκρασία -5) και κοζάνη στα πετρανα με 800 άτομα μέσα και 400 άτομα να μην χωράνε να μπουν στο Plazza ξέρουν οτι είναι ο πιο δημοφιλής αυτήν την στιγμή, το θέμα είναι όμως οτι η Ντόρα που έκανε το λάθος επιμένοντας για τον Μιχαηλίδη θα επιμείνει και για τους άλλλους κολλητούς της ; ( Ακριτίδη, παπαδόπουλο) αν το κάνει χαμένη θα βγει η ΝΔ, αυτήν την στιγμή ο Κωνσταντινίδης είναι ο μόνος (απο την στιγμή που έφυγε ο Κασαπίδης) που μπορεί να φέρει πανω απο 10-12000 σταυρούς στην ΝΔ.

    Τον γνώρισα εδω και 2 χρονια, ο χαρακτήρας και η μεταδοτικότητα αλλά και η αισιόδοξη αύρα του είναι άλλο πράγμα, είναι ένας άνθρωπος που χαίρεσαι να μιλάς μαζί του , εξαιρετικό παιδί, αυτά τα γράφω οχι για να του κάνω διαφήμιση , απλά για να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία γνωρίζοντας τον.

    Όπως εξαιρετικά παιδιά είναι και η Βρυζίδου και ο Ζυγούρης.

    • Συμφωνώ σε όλα!! Η Ντόρα βέβαια ας κάνει ότι θέλει με αυτούς τους δύο Εορδαίους. Υπάρχουν άλλες 5 θέσεις και μια αξίζει να την πάρει ο Κωνσταντινίδης

      Έχω επίσης θετική γνώμη για Ζυγούρη αλλά καλύτερη υποψηφιότητα που έλκει καταγωγή από την περιοχή των Σερβίων είναι ο Αμανατίδης

      • δεν τον γνωριζω τον Κυριο Αμανατίδη και προφανως ο Ακριτιδης βαζει σε κινδυνο περισσότερο τον παπαδοπουλο λογω εντοπιότητας, εκτος αν πάνε να κάνουν μεγαλύτερο λάθος πηγαίνοντας να διορθώσουν το λάθος με τον Ακριτίδη βάζοντας 3 απο πτολεμαϊδα και 2 απο κοζάνη, πολυ ενδιαφέρον θα έχει να δουμε ποια θα είναι και η τριτη γυναικα του ψηφοδελτίο, κανεις δεν ξέρει ποια θα είναι

        • Ενημερωθηκαν στα κεντρικά γραφεία για το “αντικειμενικοτατο” προφίλ του υπευθύνου σας και τους “αντικειμενικούς” συσχετισμούς αορατων δυνάμεων που θέλετε να φανταστούμε, ευχαριστούμε πολύ,θα λάβουμε σοβαρά υπόψη τα σχόλια σας,καλό απόγευμα!

          • δεν νομιζω οτι θελεις βοηθεια για να φανταστείς , το κανεις και απο μονος σου και προφανώς το κάνεις ολη μέρα …

  • ο Παπαδόπουλος δεν έχασε εκλογή, το κόμμα έχασε ! Το 2012 πήρε 9000 περίπου σταυρούς προτίμησης με αύξηση 38% απο την προηγούμενη! Καταλαβαίνω την ανάγκη για ανανέωση χρειάζεται η περιοχή όμωs έναν άνθρωπο με την εμπειρία του, οι αλλαγες που ερχονται είναι δύσκολες για την περιοχή δυστυχώς!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.