Tην Τετάρτη 19 Ιουνίου , στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης, η 3η Καλλιτεχνική – Μαθητική ποντιακή συναυλία, την οποία διοργανώνει ο Νίκος Κοτταρίδης (Σχολή εκμάθησης Ποντιακής Λύρας)

12 Ιουνίου 2019
09:50
Κανένα σχόλιο

 

Η 3η Καλλιτεχνική – Μαθητική Ποντιακή Συναυλία, την οποία διοργανώνει ο Νίκος Κοτταρίδης (Σχολή εκμάθησης Ποντιακής Λύρας) με την ευγενική υποστήριξη του Ο.Α.Π.Ν. του Δ. Κοζάνης, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 στις 8:30 μ.μ, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για μία αφιερωματική συναυλία, με αφορμή τον ορισμό του έτους ως επετειακό έτος μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με τραγούδια που αποτυπώνουν τον Ξεριζωμό, το πιο οδυνηρό γεγονός στην Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Εκφραστές της τραγικής αυτής Ιστορίας, μαθητές του κ. Ν. Κοτταρίδη από τη Σχολή εκμάθησης Ποντιακής Λύρας στην Κοζάνη, του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δρεπάνου και του Ποντιακού Μορφωτικού Συλλόγου Κλείτου, οι οποίοι, ως σύγχρονα ποντιόπουλα, με γνώμονα την παραδοσιακή ποντιακή μουσική και τη συνδρομή των εξαίρετων καλλιτεχνών της Ποντιακής Μούσας, εξιστορούν μέσα από τα τραγούδια, τη ζωή, τα πάθη, την κακουχία, τη δυστυχία, αλλά και την γενναιότητα, τη λεβεντιά, τη δύναμη και την ελπίδα των Ελλήνων του Πόντου και αποτελούν άξιους συνεχιστές της παράδοσής μας.

Στο Τραγούδι: Κοκκινίδης Λευτέρης (Κοκκινάς), Σιαμίδης Νίκος (Σιαμόγλης), Χαραλαμπίδης Γιάννης (Μωμός)

Κοτσογλανίδης Δημήτρης, Κουβρακίδης Αντώνης, Παρχαρίδης Τάσος, Τσαμπερτίδης Θάνος.

Στη Λύρα: Κοτταρίδης Νίκος

Στη Φλογέρα: Θεοδωρίδης Σωτήρης

Στο Νταούλι: Χαϊτίδης Γιώργος, Κωνσταντινίδου Έφη, Κοτταρίδης Ταξιάρχης, Κοτταρίδης Γιάννης

Αφηγητής: Χαμιζίδης Ιωάννης (Ερευνητής του προγονικού λόγου και της Ιστορίας των Ελλήνων, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών Κοζάνης)

Ομιλητής: Κωνσταντινίδης Θεόδωρος (Δρ. Κοινωνιολογίας και Επιστημών Συμπεριφοράς).

Κοτταρίδης Νίκος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.