kozan.gr: Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, στο kozan.gr, με καλεσμένους τους υποψηφίους βουλευτές Γ. Αμανατίδη & Π. Κουκουλόπουλο (Βίντεο)

21 Ιουνίου 2019
20:57
Κανένα σχόλιο

 

Τους Γιώργο Αμανατίδη, υποψήφιο βουλευτή με τη ΝΔ και τον Πάρι Κουκουλόπουλο, υποψήφιο βουλευτή με τον ΚΙΝΑΛ, υποδέχτηκε το kozan.gr κι η Νατάσα Χατζηγεωργίου, στο πλαίσιο του κύκλου των πολιτικών εκπομπών, που διοργανώνει η ηλεκτρονική μας εφημερίδα με αφορμή τις Εθνικές Εκλογές στις 7 Ιούλη του 2019, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα προβλήματα αλλά και τις ευκαιρίες που δίνονται και πρέπει να αξιοποιήσει η περιοχή. Συζητήθηκαν θέματα όπως οι ενεργειακές εξελίξεις, το μέλλον της ΔΕΗ, η συνένωση Πανεπιστημίου & ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων όπως ο Τοπικός Πόρος και το Ταμείο Δ. Μετάβασης κ.α..

 

Κλικ στο καθένα από τα παρακάτω για γρήγορη θέαση – μετάβαση σε μερικά χαρακτηριστικά σημεία της συζήτησης

 

Π. Κουκουλόπουλος: “Από τα προσωρινά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και στα οποία βασίζεται η ΕΛΣΤΑΤ, δυστυχώς φοβάμαι, πως, όταν σε 2 χρόνια θα έχουμε τα οριστικά στοιχεία της τετραετίας (κι έξι μήνες) του ΣΥΡΙΖΑ στον τόπο, θα έχουμε χάσει το 33% του εισοδήματός μας. Δεν υπάρχει στα παγκόσμια οικονομικά χρονικά τέτοιος βαθμός συρρίκνωσης του εισοδήματος”.

Γ. Aμανατίδης για τα 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: “Οι δείκτες στην Δ. Μακεδονία δείχνουν ότι πολλά προβλήματα επιδεινώθηκαν”

Π. Κουκουλόπουλος για ΣΥΡΙΖΑ & ΔΕΗ: “Ο κ Τσίπρας όπως απεδείχθη υπηρέτησε σχέδιο μεταπρατικών συμφερόντων. Σήμερα η μικρή ΔΕΗ προφανώς δε μπορεί να επαναφερθεί στο προσκήνιο, διότι το μεγάλο πλεονέκτημα της ΔΕΗ είναι η πελατεία (ακόμη και σήμερα). Δόθηκε το 25% της πελατείας χωρίς να εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Εδώ που είναι τα πράγματα πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτό το ξεπούλημα με την αποεπένδυση, να υπάρξει άμεσα ένα σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ, κυρίως όμως από τους συμφωνημένους στόχους με την Τροίκα και την Ευρωπαϊκή ένωση, να προταχθούν οι στρατηγικές συμμαχίες για την ΔΕΗ. Πρέπει να μπει Στρατηγικός Επενδυτή”.

Π. Κουκουλόπουλος: “Δεν υπάρχει πρακτικά Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. Έχουν ενσωματωθεί όλα στο ταμείο εκσυχρονισμου”

Γ. Αμανατίδης για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη συνένωση Πανεπιστημίου – ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας: “Eγώ θα περίμενα στη διαβούλευση για το Πανεπιστήμιο να συμμετέχουν κι άλλοι φορείς. Δε μπορεί να πείσει κανείς ότι υπήρχε ένας στρατηγικός σχεδιασμούς ¨που εξυπηρετεί τους στόχους και τα συμφέροντα της Δ. Μακεδονίας”.

Π. Κουκουλόπουλος για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη συνένωση Πανεπιστημίου – ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας: “Είχαμε περίεργους αποκλεισμούς με κορυφαίο και πιο γνωστό του Πρύτανη του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, που χωρίς καμία δικαιολογία βρέθηκε τελείως απέξω.. Η Π.Ε. Κοζάνης στην ιστορία του ισοζυγίου ήταν η μεγάλη χαμένη, Ακόμη κι η παραδοσιακότερη σχολή που ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής το 1976, η ΣΔΟ, λες κι είναι καροτσάκι της έβαλαν καρούλια και πήγε σε άλλη πόλη”.