Πτολεμαΐδα: Ψηφιακός μαστογράφος στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

1 Μαρτίου 2017
13:08

Εκατό (100) ψηφιακές  μαστογραφίες, για την πρόληψη του  καρκίνου  του μαστού,  έγιναν από τα μέσα Ιανουαρίου του 2017 μέχρι σήμερα, στο ακτινολογικό τμήμα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπου από τον περασμένο Νοέμβριο, λειτουργεί ένας από τους πλέον σύγχρονους ψηφιακούς τομογράφους στα Νοσοκομεία όλης της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι δεν δόθηκε ευρεία δημοσιότητα, εξ αιτίας της προσπάθειας σταθεροποίησης των τεχνικών  χαρακτηριστικών του μηχανήματος, το ενδιαφέρον γυναικών για να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο είναι μεγάλο, αλλά η έλλειψη εξειδικευμένου τεχνικού και ιατρικού δυναμικού, οδηγεί σε αναμονή περίπου έξι μηνών.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Ακτινολογικού τμήματος, Πασχάλη Μήγγο η πλήρης και καθημερινή λειτουργία του ψηφιακού μαστογράφου, απαιτεί την απασχόληση ενός ακόμη ακτινολόγου και δύο τεχνολόγων, ώστε να διπλασιαστεί ο αριθμός των 20 ψηφιακών μαστογραφιών που γίνονται έως τώρα εβδομαδιαίως.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Ένα σχόλιο

  • Μπράβο χίλιες φορές. Κατι που έπρεπε να γινει χρόνια πριν αλλα που…. Τέλος παντων, καλλιο αργα παρα ποτέ. Αξιοι οι υπεύθυνοι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.