Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Την Πέμπτη 23/2 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κοζάνης

3 Μαρτίου 2017
11:00
Κανένα σχόλιο

Την Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017, Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης με αίτημα « Μαζικοί Διορισμοί στα Σχολεία, Κάλυψη των Σύγχρονων Μορφωτικών Αναγκών», έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κοζάνης, ώρα 1:30 μ. μ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, η πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Ε. Εορδαίας, η Ε.Λ.Μ.Ε. Κοζάνης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Εορδαίας, Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με πανώ της Ομάδας Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών Κοζάνης και μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Όλοι απαιτήσαμε με το ψήφισμα που κατέθεσε ο Σ.Ε.Π.Ε. Κοζάνης ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ στη συνάντηση με τον Περιφ. Διευθυντή Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την τοποθέτηση της εκπροσώπου της Ομάδας Πρωτοβουλίας  Αναπληρωτών τονίστηκε ότι και η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τους χειρότερους όρους για τους αναπληρωτές αφού χιλιάδες συνάδελφοι αυτή τη στιγμή είναι απολυμένοι μετά τις Υπουργικές Αποφάσεις για τα ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία αλλά και τις αλλαγές σε Γυμνάσια και ΕΠΑΛ. Όλες οι αλλαγές και τα μέτρα της  Κυβέρνησης  δεν έχουν επιπτώσεις μόνο στους αναπληρωτές αλλά και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Τα προβλήματα είναι ακόμα χειρότερα στην Ειδική Αγωγή, αφού το παιδί πριν προλάβει να αναπτύξει σχέση με τον εκπαιδευτικό, εκείνος πρέπει να απολυθεί. Επίσης με τη γενίκευση της ιδιωτικής παράλληλης στήριξης και στα ειδικά σχολεία, οδηγούνται στον καιάδα τα μορφωτικά δικαιώματα αυτών των μαθητών. Για όλη αυτή την κατάσταση υπεύθυνοι δεν είναι μόνο όλοι οι Υπουργοί των τωρινών και των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά οι πολιτικές και οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. που όλα τα προηγούμενα χρόνια εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ και συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΑΝ.ΕΛ. Είναι μέσα στα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου που μιλάει για εξορθολογισμό 2 δις στην εκπαίδευση.

Επίσης από την Ε.Λ.Μ.Ε. Κοζάνης κατατέθηκαν και   τα αιτήματα που ψηφίστηκαν στη Γ.Σ. των προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. στις 18 Φλεβάρη.

Οι δύο εκπρόσωποι της Ε.Λ.Μ.Ε. Εορδαίας που ανήκουν σε συγκεκριμένη παράταξη( ΣΥΝΕΚ-ΣΥΡΙΖΑ και ήταν υποψήφιοι στην ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ.) διαχώρισαν τη θέση τους και παρουσίασαν το πρόγραμμα της θεματικής εβδομάδας σαν μία ριζοσπαστική καινοτομία της κυβέρνησης στα Γυμνάσια που καλό θα ήταν να εφαρμοστεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το χειρότερο ήταν, ότι σχεδόν κατάγγελναν τους συναδέλφους των Ε.Π.Α.Λ. ότι κάνουν εικονικές και πλασματικές εγγραφές μαθητών για να μη φανερωθούν οι υπεραριθμίες και αυτό δυσκολεύει το έργο της κυβέρνησης. Για τα 27άρια τμήματα των εργαστηριακών μαθημάτων όπου οι μαθητές κινδυνεύουν με τους δύο υπεύθυνους καθηγητές, για τις ελλείψεις σε υποδομές, για τα κενά, για την ελλιπή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, για τις περικοπές ωρών στα φιλολογικά, στη βιολογία κ. ά., για την τάξη μαθητείας στα Ε.Π.Α.Λ. που στέλνει έτοιμο φτηνό εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις με μεσάζοντες τους εκπαιδευτικούς και για τους συναδέλφους που αναγκάζονται να συμπληρώνουν ωράριο σε 2-3 ή 4 σχολεία και πολλοί από αυτούς θα κριθούν υπεράριθμοι την επόμενη χρονιά χωρίς να ξέρουν και πού θα βρίσκονται, δεν ανέφεραν τίποτα. Γιατί όλα αυτά τα μέτρα είναι πολιτικές και κατευθύνσεις της Ε.Ε., του Ο.Ο.Σ.Α. και του Σ.Ε.Β. που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σαν κυβερνητική παράταξη πρέπει να τα στηρίξουν. Αυτή η τακτική  είναι γνωστή από παλιά και από τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ, είναι η τακτική του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καλεί όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, να καταδικάσουν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και τον συνδικαλισμό που αποτελεί το ανάχωμα για την εφαρμογή αυτών των πολιτικών. Από κοινού με τα σωματεία μας, τους μαθητές μας, τους γονείς να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε για ένα σχολείο που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.