ΕΠΑΛ Ημερήσια: Mε μόλις 840 μόρια, δηλαδή με βαθμό 0,8, υποψήφιος μπαίνει στο τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας

27 Αυγούστου 2019
14:48

 

Αποφασισμένη να θεσπίσει ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια δηλώνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, μαθητής εισήχθη στο πανεπιστήμιο με βαθμό μόλις 4,7.

Συγκεκριμένα όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο χαμηλότερος βαθμός εισαγωγής από το Γενικά Λύκεια είναι 4.737 μόρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Ακόμα χαμηλότερες βαθμολογικές επιδόσεις είχαμε στους απόφοιτους των ΕΠΑΛ. Στα επαγγελματικά Λύκεια με μόλις 840 μόρια, δηλαδή με βαθμό 0,8, υποψήφιος μπαίνει στο τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης. Αλλος υποψήφιος, με μόλις 845 μόρια, εισέρχεται στο τμήμα πολιτικών μηχανικών της Πάτρας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το πρωί η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον Σκάι, ενα ποσοστό μαθητών από τα Γενικά Λύκεια της τάξης του 25% μπαίνει στο πανεπιστήμιο με βαθμοί κάτω από την βάση του 10, ενώ στα επαγγελματικά Λύκεια το ποσοστό ανεβαίνει στο 40%.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/mpike-sto-panepistimio-me-bathmo-47

13 σχόλια

  • Το ευφυέστατο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα πήρε σάρκα και οστά. Αυτοί που με τις ιδέες τους ξεφτίλισαν και την ΑΝΩΤΑΤΗ εκπαίδευση σήμερα θα λιάζονται σε κάποια παραλία χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτήσουν πουθενά. Όλοι θα γίνουν φοιτητές και μαζί με τις οικογένειές τους θα ζούνε το όνειρο για 5-6 χρονάκια. Ας την ονομάσουν μεταλυκειακή εκπαίδευση να ησυχάσουμε, αφού δεν έμεινε και κανένας εκτός. Λύκειο, μεταλυκειακό, ΟΑΕΔ η φυσική πορεία του 95%. Σκληρή πραγματικότητα, αλλά πραγματικότητα.

  • Φοβερη ιδεα αυτο το τμημα – ποιος αραγες να το σκεφτηκε ;;; Ο ορισμός του ασχετου πρεπει να ειναι – μας ξεφτίλισε πάλι

  • ΤΕΙ θα λέτε και θα κλαίτε!!!

    Χαχαχα!

    Η εκδίκηση είναι ενα πιάτο που τρώγεται κρύο. Στην περίπτωση της κατάργησης της τεχνολογικής εκπαίδευσης, δεν πρόλαβε κάν να παγώσει…

    Τώρα νε τα 2αράκια και τα 3αράκια άντε να σας δω τι σόι πανεπιστήμιο θα φτιάξετε.

    Χαχαχα!

  • Τελικά αυτοί που λέγανε ότι με τη συνένεωση των δύο ιδρυμάτων θα γίνουμε το χειρότερο ΑΕΙ είχαν δίκιο. Τα μόνο τμήματα που διασώθηκαν ήταν αυτά του πρώην ΑΕΙ. Έτσι με τη συνένωση γίναμε ένα μεγάλο ίδρυμα αλλά ποιοτικά χειρότερο. Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που το έκαναν.

  • 14.000 μορια οι μηχανολογοι 15.000 οι μαιες. Κατα τα αλλα σνομπαραν το τει γιατι αυτοι μπαινουν με μεγαλες βασεις…νατα τα χαιρια σας . Κομπλεξ. Το ζητουμενο ειναι να μπορεσετε να ανταπεξελθετε στα ετη σπουδων. Εκει ειναι το ζητημα κι οχι οι αριθμοι των μοριων. Νηπιαγωγοι κ μηχανολογοι ιδια μορια.

  • Αυτό το αποτέλεσμα προσδιόρισε επακριβώς ότι το πρόβλημα δεν ήταν η ύπαρξη των ΤΕΙ όπως συκοφαντικά έλεγαν το ΤΕΕ και οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, αλλά ο αριθμός των εισακτέων.

    Εφόσον μειώσεις τον αριθμό των εισακτέων αυτόματα ανεβαίνει η ποιότητα των σπουδαστών.

    Το ουσιαστικό πρόβλημα βέβαια είναι στην ίδια την κοινωνία που νομίζει ότι αν έχει ένα χαρτί πανεπιστημίου θα λύσει αυτόματα και το επαγγελματικό – βιοποριστικό πρόβλημα των παιδιών της, αλλά δεν αντιλαμβάνεται επίσης ότι για να γίνει αυτό, πρέπει αφενός να έχουν τα παιδιά αντίληψη για να αφομοιώσουν την επιστημονική γνώση και αφετέρου να υπάρχει μια οικονομία που να μπορεί να απορροφήσει όλους αυτούς τους απόφοιτους. Εφόσον δεν πληρούνται αυτοί οι όροι, τότε η “επένδυση” πάει άπατη…

    Παρατηρώντας τα τμήματα τόσο του πανεπιστημίου (ή μήπως ΤΕΙ) δυτικής Μακεδονίας, βλέπω ότι έχουν δημιουργηθεί τμήματα που δεν αντέχουν ούτε ως κεφάλαια περιορισμένης διδακτέας ύλης. Μάλλον έγιναν για να βολευτούν κάποιοι ως μέλη ΔΕΠ.

  • Τα 840 μόρια στα ΕΠΑΛ είναι με άριστα τα 2000 μόρια, άρα ο βαθμός είναι 8,4 στα 20 κι όχι 0,84. Ρωτήστε πρώτα πριν γράψετε κάτι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.