Εορδαία: Ιατρική Σχολή και Πανεπιστημιακό το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, ζητά ο Σάββας Ζαμανίδης 

3 Σεπτεμβρίου 2019
10:22

Να διεκδικήσει η Εορδαία την λειτουργία Σχολής Ιατρικής, η οποία δικαιωματικά θα πρέπει να έλθει στην Πτολεμαΐδα, και να συνδυασθεί με την αναβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, ώστε, να εξελιχθεί σε Πανεπιστημιακό, «κι αυτό πρέπει να αποτελέσει διεκδίκηση όλου του Λαού της περιοχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παναγιώτη Πλακεντά». Τη θέση αυτή, διατύπωσε στη διάρκεια της τελετής Ορκωμοσίας του Νέου Δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και μελών των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων Εορδαίας, ο απελθών Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης. Χαρακτήρισε «Λάθος» την άποψη που επαναλαμβάνεται, περί αδυναμίας στέγασης του Νέου Πανεπιστημιακού τμήματος της Εργοθεραπείας και των φοιτητών, υποστηρίζοντας, πως έχουμε το πλεονέκτημα να φιλοξενήσουμε ακόμη περισσότερες, πιο Δυναμικές, Σχολές 


ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

19 σχόλια

  • Αραγε τι προεργασιες εκανε ο κ.Ζαμανιδης για ολα αυτα.. Ας αφησει τις οδηγιες και πως θα διαχειριστη τον δημο ο κ.Πλακετας.
    Επισης ο ανθρωπος που δεν πατησε στο Μποδοσακειο νοσοκομειο 5 χρονια μιλαει για πανεπηστημιακο νοσοκομειο που δεν υπαρχουν ειδη πρωτης αναγκης και αναλωσιμα οπως επιδεσμοι και βαμβακια..
    Ευτυχως τελειωσαν οι μερες σας στην δημαρχια αποσυρθητε γιατι μονο κακο κακο κανατε..

  • Αυτός ζει σε άλλη πόλη; Εδώ δεν υπάρχουν ούτε διαμερίσματα ψάχνουν φοιτητές, οικογένειες, εργαζόμενοι που έρχονται…

  • Ελικόπτερα, ιατρικές σχολές, πανεπιστήμια και νοσοκομεία ονειρεύεται.
    Ας στελεχωθει το νοσοκομείο πρώτα με τις στοιχειώδεις ειδικότητες και μετά συζητάμε…

  • Κλείσιμο όλα στην πτολεμαΐδα.

    Να περάσεις δε μπορείς από το κέντρο, θέλετε και πανεπιστήμιο.

    Ούτε για κτηνοτροφική σχολή δεν είστε!

  • ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ. Η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΗΤΑΕΙ? ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ?

    • Σε όλα τα κράτη της Ευρώπης και στις Η.Π.Α. γίνονται διαχρονικά προσπάθειες για ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη των πόλεων που βρίσκονται στις ίδιες γεωγραφικές περιφέρειες. Αυτός είναι ο λογος που συνεχίζουν να προοδεύουν όλες αυτές οι κοινωνίες. Στο ελλαδιστάν κάποια βλαχαδερά θεωρούν ότι έχουν κληρονομικά δικαιώματα απέναντι σε όλους και όλα κοιτώντας μόνο τον κ….λο τους.
      Υ.Γ Άρχοντα, 100 χρόνια πίσω είσαι!!!

        • Ποιητή τι ακριβώς εννοείς;
          α. Ο Πτολεμαϊδιώτης είναι ο επαρχιώτης κομπλεξικός;
          β. Ο Κοζανίτης είναι ο πρωτευουσιάνος έναντι του οποίου ο Πτολεμαϊδιώτης νιώθει κομπλεξικός και αναπτύσσει έντονα τοπικιστικό καιροσκοπισμό;
          Εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να επιτρέπουμε άλλο στο κάθε «βλαχαδερό» συμπολίτης μας, που νομίζει ότι το μέλλον της περιοχής και δη η ισόρροπη ανάπτυξη των δύο πόλεων με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη όλης της περιοχής σε μια εποχή βίαιης αποβιομηχανοποίησης είναι αποκλειστικό προνόμιο δικό του, να παίζει κανέναν απολύτως ρόλο στα τεκταινόμενα της περιοχής μας. Και ότι θα πρέπει να κυριαρχήσουν οι δίκαιες και ενωτικές φωνές για έναν μεγάλο μητροπολιτικό δήμο. Άλλωστε 15’ απόσταση είμαστε. Κομπλεξικέ «πρωτευουσιάνε»

  • ΑΝ ΑΝΑΚΥΡΗΧΘΕΙ Η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Η ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΕ?

    • Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΖΑΝΗ. Σ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕ Σ’ ΑΡΕΣΕΙ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΕΤΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ.ΒΑΚΟΜΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΤΕΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΓΕΡΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 6 ΜΗΝΕΣ

  • Βρε κακιούλες οι Κοζανίτες.. Εσείς που βάλατε χέρι στον τοπικό πόρο ενώ την ίδια στιγμή ισχυριζοσασταν ότι δεν σας άγγιζε η μόλυνση (όταν ο αέρας σχεδόν πάντα είναι βοριάς-ε ρε ψεύτες)…

    Τώρα… κουνάτε στους άλλους το δάκτυλο για τοπικισμό και δικαιοσύνη; Χαχαχα! Ας γελάσουμε!..

    Ενεργειακή πρωτεύουσα η Πτολεμαΐδα, δικαίωμα της να διεκδικήσει το αυτονόητο.

  • Αγαπητοι Πτολεμαιδιωτες,

    Ενα μαθημα ιστοριας και πραγματισμου:

    Η πόλη σας μέχρι τις αρχες του 1900 ηταν ενα τουρκικο χωριο με το ονομα Καιλαρ. Μετα την Μικρασιατικη καταστροφη, αυξηθηκε σημαντικα ο πληθυσμος απο προσφυγες της Ιωνιας και του Ποντου, με παραλληλη αποχωρηση του τουρκικου στοιχειου.

    Με την ελευση της ΔΕΗ το 1950 και την αξιοποιηση των κοιτασματων λιγνιτη η πολη γνωρισε εκρηκτικους ρυθμους αναπτυξης, οικονομικης και οικιστικης, προσελκυοντας και ανθρωπους απο αλλες περιοχες της χωρας κυριως μηχανικους.

    Οσον αφορα την οικιστικη, με εντελως αναρχο τροπο, και αυτο αποτυπωνεται στο οικοδομικο εκτρωμα στο οποιο διαμορφωσατε την πολη σας. Η πολη αναπτυχθηκε στην ουσια μεσα σε ενα ισοπεδο κρατηρα, που το χειμωνα εχει το χειροτερο κλιμα σε ολη τη Δ.Μακεδονια, ενα μειγμα υγρασιας, ξηρου κρυου και βαρυτατης ρυπανσης.

    Οικονομικα, παρολο που επεσε πακτωλος χρηματων στην περιοχη, τα επενδυσατε σε ακριβα γερμανικα αυτοκινητα, σε εξοχικα στην Χαλκιδικη και σε γλεντια σε ποντιακους γαμους. Ουδεμια υποδομη, ανυπαρκτη πολιτισμικη αναπτυξη, ελαχιστοι τοπικοι πολιτικοι με οραμα.

    Με την ελευση της μεταλιγνιτικης εποχης, και την οικονομικη και περιβαλλοντικη απαξιωση του μη ανεωσιμου αυτου ορυκτου πορου, ερχεται και η στιγμη να αντιμετωπισετε την αληθεια. Αυτο το μερος, τεχνητα και μονο εγινε πολη, και στεγασε καποιους προσωρινους κατοικους για 2 γενεες. Απο κει και περα, το μερος αυτο ΔΕΝ μπορει να υποστηριξει τον τρεχοντα πληθυσμο του, επειδη δεν εχει κανενα πλεονεκτημα σαν τοποθεσια. Προφανως και υπαρχει λογος που ιδρυθηκε πολη στην τοποθεσια της Κοζανης το 1700 και οχι στα Καιλαρια.

    Καλως προσπαθειτε να σωσετε οτι περισωζεται, αλλα το μερος σας απλα θα γινει Γρεβενα στην καλυτερη στα επομενα χρονια, με περιορισμενη νεολαια και συντριπτικη πλειοψηφια γηρασμενο πληθυσμο. Αντιστοιχη θα ειναι και η μοιρα της Κοζανης, σε μικροτερο βαθμο βεβαια. Αυτα προφανως και τα γνωριζει η κεντρικη εξουσια, και δεν θα μπει σε λογικη καμιας μεγαλης επενδυσης, εκτος απο ξεροκομματα για να κατευναζει για λιγο τα πνευματα.

    Οι εξυπνοτεροι απο σας, το χουν εγκαιρως αντιληφθει και εστειλαν τα βλασταρια τους ηδη αλλου, επενδυσαν τα παχυλα εφαπαξ σε σπιτια Θεσσαλονικη και αλλου. Οι απομενοντες, καλο ειναι να αλλαξετε πλευρο και να αφυπνιστειτε.

    Καλη δυναμη

    • Δηλαδή επιβεβαιώνεις όλα αυτά που πιστεύουν χιλιάδες άτομα στην Δυτική Μακεδονία και ειδικά στην Κοζάνη. Ότι ακόμη υπάρχει μία μικρή μερίδα “παλαιόσουρδων” που είναι στο περιθώριο και όταν βρει λίγο ιντερνετικό αέρα ξεσπαθώνει και βγάζει όα τα κόμπλεξ του παρελθόντος. Καλά σας έχουν κάνει οι πρόσφυγες από τον Πόντο και την Ιωνία και σας έχουν θέσει στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Πουθενά δεν είσαι!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.