Η Τηλεθέρμανση με λιγνιτική συμπαραγωγή παραμένει κυρίαρχη επιλογή του Δήμου Εορδαίας και της Δ.Ε.ΤΗ.Π. (Δελτίο τύπου)

17 Σεπτεμβρίου 2019
11:57

Σε απάντηση πρόσφατων δημοσιευμάτων, προκειμένου να αποφευχθεί οποιασδήποτε σύγχυση σχετικά με τις προτεραιότητες της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, διευκρινίζεται ότι η επιλογή του Δήμου Εορδαίας και της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης για την παραγωγή θερμικής ενέργειας ήταν και παραμένει η συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας από τους λιγνιτικούς σταθμούς της Δ.Ε.Η. που είναι εγκατεστημένοι στο Ενεργειακό Λεκανοπέδιο της Πτολεμαΐδας και της Εορδαίας.

Όσο λειτουργούν λιγνιτικές μονάδες που αξιοποιούν τα λιγνιτικά αποθέματα της περιοχής μας, η λιγνιτική συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας, που αποτέλεσε συστατικό λόγο της τηλεθέρμανσης, θεωρείται αυτονόητη επιλογή.

Η ενίσχυση της συμπαραγωγής εντάσσεται στους στόχους των Κοινοτικών Οδηγιών για την ενέργεια και το περιβάλλον, και οι επιδόσεις της στην ενεργειακή αποδοτικότητα, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην τοπική και στην εθνική οικονομία επαληθεύονται στα 25 έτη λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας.

Σύμφωνα με τις μελέτες αξιολόγησης εναλλακτικών λύσεων τροφοδοσίας της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, που εκπονήθηκαν από την ΑΝ.ΚΟ., το ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ και τις οικονομοτεχνικές αναλύσεις των Υπηρεσιών της Δ.Ε.ΤΗ.Π., εγκρίθηκε από την Διοίκηση η υλοποίηση διασύνδεσης με την μονάδα «Πτολεμαΐδα 5» για την βασική τροφοδοσία της Τηλεθέρμανσης και εφεδρειών με Φυσικό Αέριο αντί πετρελαίου, μέσω διασύνδεσης με τον Διαδριατικό αγωγό (ΤΑΡ).

Οι λύσεις εφεδρειών με Φυσικό Αέριο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέονται με την βασική τροφοδοσία της Τηλεθέρμανσης, που επιλέγεται να είναι από την μονάδα «Πτολεμαΐδα 5», την πλέον σύγχρονη και αποδοτική λιγνιτική μονάδα της χώρας, ως βέλτιστη λύση, οικονομοτεχνικά βιώσιμη, περιβαλλοντικά φιλική και κοινωνικά επιβεβλημένη. Οι μελέτες των επιλογών αυτών έχουν ήδη ανατεθεί και επίκειται η ολοκλήρωσή τους.

Η άμεση διάθεση της απαιτούμενης δημόσιας δαπάνης για την συγχρηματοδότηση των έργων και η έγκαιρη σύνδεση της Τηλεθέρμανσης με την νέα Μονάδα «Πτολεμαΐδα 5», λόγω απόσυρσης του ΑΗΣ Καρδιάς, είναι πρώτιστο μέλημα και καθήκον της νέας δημοτικής αρχής, σε συνέχεια των προσπαθειών των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου μας, ώστε η Τηλεθέρμανση με συμπαραγωγή Ηλεκτρικής και Θερμικής Ενέργειας να συνεχίσει να παρέχει στους κατοίκους και στα δημόσια κτίρια ενεργειακά αποδοτική, φιλική προς το περιβάλλον και χαμηλού κόστους θερμότητα.

10 σχόλια

  • Μεχρι τωρα μας λεγατε οτι αν κλεισουν οι λιγνιτικες μοναδες δεν θα εχουμε τηλεθερμανση,τωρα που υπαρχει αξιοπιστη λυση μεσω του αγωγου ΤΑP μας λετε να λειτουργει η τηλεθερμανση μονο με λιγνιτη!!!! Η ευρωπαικη ενωση ειναι ξεκαθαρη,λιγνιτης τερμα αρα παρτετο αποφαση οτι η τηλεθερμανση δεν εξαρταται απο τον λιγνιτη υπαρχουν πολλες εναλλακτικες!!! Το παρτι της δεη με τα προκλητικα προνομια τελειωνει!!!!

    • Εορδαίε,
      σου είπαν ότι αν κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες δεν θα έχεις τηλεθέρμανση στην τιμή που πληρώνεις σήμερα. Η αξιόπιστη λύση, μέσω του αγωγού ΤΑΡ, θα σου κοστίζει τρείς (3) φορές παραπάνω. Το party με τις “προκλητικές” τιμές στην τηλεθέρμανση τελειώνει !!!!

      • Ο λιγνίτης πάει τελείωσε δικέ μου. Επιτέλους ξεπεράστε το μαζί με τους άλλους και ελάτε να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα μην τύχει και μας κόψουνε την θέρμανση μέσα στον χειμώνα με -20. Αλλιώς βγες επώνυμα και ανέλαβε εκ των προτέρων προς τους συμπολίτες σου όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από μια διακοπή του συστήματος μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

        • Το φυσικό αέριο είναι ορυκτό καύσιμο, όπως και ο λιγνίτης και φυσικά συμβάλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Είναι φτηνότερο κατά 30% σε σχέση με το πετρέλαιο. Για να υπολογίσεις το κόστος που θα πληρώνεις, ρώτησε τους χρήστες πετρελαίου πόσο πληρώνουν.

  • Ντροπή για τέτοια συντεχνιακή ανακοίνωση από μία δημοτική εταιρία, η οποία πληρώνεται από τους δημότες για να υπηρετεί τους δημότες. Και σήμερα \και για τα επόμενα χρόνια αυτό που θα εξυπηρετεί 100% τους δημότες είναι το αέριο. Σε περίπτωση που φέτος ή σε άλλον προσεχή χειμώνα μείνουμε από τηλεθέρμανση με τον λιγνίτη να βγείτε και να πείτε εάν τολμάτε τα ίδια. Σαν δεν ντρέπεστε λίγο.

  • Πουλήστε το 51% της ΔΕΤΗΠ σε ιδιώτη μήπως γίνει καμία σοβαρή δουλειά.

    Η ΔΕΤΗΠ δεν πρέπει να εξαρτάται από καμία θερμική ενέργεια άλλης εταιρίας.

    Δημιουργήστε μία μονάδα συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού, άδεια παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, προγράμματα “douple play”, συμβουλευτικές υπηρεσίες εξοικονόμησης ενέργειας.

  • Η ΔΕΤΗΠ εχει δικιο εχουμε μια αξιολογη εταιρεια μη την πετροβολατε γιατι αν παμε σε ιδιοτικη εταιρεια τοτε θα δουμε ποσο πουλανε το καλαμποκι στα γρεβενα

  • Ετσι ελεγαν και με τον ΟΤΕ και μια χαρα τηλεφωνια πληρωνουμε. Ετσι ελεγαν και με τη δεη και πηγαμε στον ιδιωτη και;;; Πληρωνουμε πιο λιγα απο το να μαστε στη δεη. Το ιδιο θα γινει και με τη δετηπ. Απλα οι μπαταχτσηδες δυσανασχετουν γιατι αν μπει ιδιωτης θα πρεπει να πληρωνεις. ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ; ΕΧΕΙΣ!ΑΥΤΟ ΘΑ ΝΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ. Ακους εκει που πηραν θεση και οι βολεμενοι της δετηπ να υποστηρηζουν τους βολεμενους της δεη.

    • Γεια αφησε απληρωτο λογαριασμο στον οτε η σε ιδιοτικη εταιρεια και μετα να δω το τηλεφωνο που κρατας στα χερια σου τη χρηση θα εχει

      • ετσι ειναι το σωστο. Και γω να ειχα μια εταιρεια θα απαιτουσα να πληρωθω. Στο ξαναλεω γιατι μαλλον δεν καταλαβες. Πληρωνεις; Εχεις. Ειτε αυτο λεγεται οτε ειτε δεη ειτε δετηπ ειτε ευδαπ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.