Ο Δημήτρης Λυμπεράκης, διευθύνων σύμβουλος της Egnatia Aviation, μιλά για τις εντυπώσεις του από τη λειτουργία της σχολής εκπαίδευσης επαγγελματιών πιλότων στην Κοζάνη (Βίντεο)

20 Οκτωβρίου 2019
10:26

Συνέντευξη στην εκπομπή “Manufactum”, του TOP Channel, με τη Ρίτα Τσιούρα, παραχώρησε, την Παρασκευή 18/10, o Δημήτρης Λυμπεράκης, διευθύνων σύμβουλος της Egnatia Aviation, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε και για τις εντυπώσεις του από τη λειτουργία της σχολής εκπαίδευσης επαγγελματιών πιλότων στην Κοζάνη.

 

11 σχόλια

    • Επένδυση σημαίνει όφελος προς το Δήμο και την τοπική κοινωνία. Εδώ όμως πρόκειται για μια ιδιωτική σχολή με δίδακτρα άνω των 80.000 ευρώ. Εξήγησε μας αναλυτικά και χειροπιαστά τι όφελος έχει ο Δήμος και οι δημότες, και πόσοι κοζανίτες μπορούν να πληρώσουν και φοιτούν εκεί.

      • Κανένα όφελος για τον Δήμο. Δίκιο έχεις.
        Ήρθαν οι ιδιώτες και μας μπαστακώθηκαν. Φέραν και καμιά κατοσταριά κόσμο απάλλού να τριγυρνουν μέσα στα πόδια μας και να ψωνίζουν από τα μαγαζιά μας. Τους νοικιασαν κι εκατό σπίτια μέσα στην πόλη και δεν έχουμε τώρα να τα δώσουμε σε φοιτητές.
        Άσε το άλλο.
        Έπιασαν το αεροδρόμιο μας και πετάνε τα αεροπλάνα τους. Λες και δεν υπάρχουν άλλα αεροδρόμια.
        Θέλουν και να το εκσυγχρονίσουν.
        Ακούς εκεί θράσος!
        Δίκιο έχεις φίλε μου.
        Ας τα μαζέψουν και να φύγουν οι αεροπόροι. Δεν έχουν καμιά δουλειά στην πόλη μας.
        Δεν έχουμε κανέναν ανάγκη. Εμείς έχουμε την μαμά ΔΕΗ να μας ζήσει. #not

        • Η μπάλα στην εξέδρα για άλλη μια φορά! Η γνωστή γκαιμπελίστικη μέθοδος! Καμιά ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματα. Κάθε ιδιώτης επενδύει με βάση το συμφέρον του και είναι λογικό αυτό, όπως πχ. χαμηλώτερο μίσθωμα, διευκολύνσεις κλπ. Από εκεί καο πέρα όμως όταν κάποιοι σχολιαστές ομιλούν για “σοβαρότερη επένδυση των τελευταίων ετών”, μειώνουν την αξία επενδύσεων όπως η μονάδα διαχείρισης απορριμάτων πχ που δημιούργησε δεκάδες θέσεις εργασίας.

          • Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα υπάρχει άτομο που θα με κατηγορούσε για προπαγάνδα (γκαιμπελίστικη μέθοδος).
            Προπαγάνδα υπέρ ποιού;
            Υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
            Δεν τη θέλεις;
            Θέλεις να αναλάβουν οι δήμαρχοι την Egnatia Aviation όπως γίνεται με την Διάδυμα που αναφέρεις ως μεγάλη επενδυση;
            Θα σε χάλαγε αν υπήρχαν στην πόλη άλλες 5 παρόμοιες επενδύσεις ιδιωτών;
            Τι ακριβώς είναι αυτό που σε χαλάει;
            Σε χαλάει που έφερε την επένδυση ο κ.Ιωαννίδης;
            Ας φέρει και ο κ.Μαλούτας μια παρόμοια επένδυση και θα τον εξυμνήσουμε.
            Αυτή η μιζέρια και η εσωστρέφια είναι που θα ερημώσει την πόλη μας.
            υγ: εννοείται ότι ο ιδιώτης θα κοιτάξει να νοικιάσει τα σπίτια σε χαμηλό μίσθωμα. Όλοι μας το ίδιο δεν κάνουμε; Ατυχές το παράδειγμα.

          • Είναι ολοφάνερο ότι κάνεις προπαγάνδα υπέρ του πρώην δημάρχου, όσο και να κρύβεσαι. Πάλι πετάς τη μπάλα στην εξέδρα. Ιδιωτική εταιρία είναι, δεν είναι κατόρθωμα του δημάρχου. Όποιος και να ήταν στη θέση του θα ερχόντουσαν, δεν τους έκανε χάρη.

        • Γιατί έρχονται μόνο αλλοδαποί σπουδαστές και δεν έχει ούτε έναν Έλληνα; Δεν υπάρχει κάποια διευκόλυνση στα δίδακτρα, εντοπιότητα κλπ.

  • Τη μπαλα στην εξεδρα ποιος την πεταξε.. προσπαθωντας να μειωσεις την επενδυση της εταιριας γραφεις για το τι κερδιζει η πολη και ο Δήμος.. κερδιζει λοιπον και αυτο θα σου το πουν οι επαγγελματιες της πολης. Ελεος με το να προσπαθειτε να μηδενισετε τα πάντα..

    • Κανείς δεν προσπαθεί να μειώσει την επένδυση της ιδιωτικής εταιρίας που είναι λογικό να αποσκοπεί στο κέρδος. Το να ισχυρίζονται όμως κάποιοι πως πρόκειται για επιτυχία του πρώην δημάρχου, είναι υπερβολή. Όποιος και να ήταν δήμαρχος θα υποδεχόταν θετικά την επένδυση, δεν πρόκειται για κατόρθωμα συγκεκριμένου προσώπου.

      • Δεν την υποδέχτηκε, αυτός βρήκε και την έφερε. Έχει τεράστια διαφορά το ενα με το άλλο. Και ναι είναι μεγάλη προσωπικη επιτυχία του πρώην δημαρχου. Τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκαφη

  • Για να μην εκτιθεστε στα σχόλια:
    Ο Δημήτρης Λυμπεράκης , διευθύνοντας σύμβουλος της Egnatia Aviation μίλησε για μια χαρούμενη μέρα για την εταιρία και την πόλη της Κοζάνης με την άφιξη του πρώτου αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της πόλης. Μέχρι τις 26 Ιουνίου θα έρθουν και τα υπόλοιπα αεροπλάνα, ενώ ως τότε θα γίνουν απαραίτητα έργα υποδομής και συντήρησης στο αεροδρόμιο.

    «Τα επόμενα 2-3 χρόνια θα γίνει μια βάση με 180 μαθητές και 12 αεροπλάνα» ανέφερε ο κ. Λυμπεράκης και ως το 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί και τα υπόλοιπα έργα που έχουν προγραμματιστεί. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε το Λευτέρη Ιωαννίδη που ήταν δίπλα στις προσπάθειές τους και είχε προτείνει ως εναλλακτική βάση αυτή της Κοζάνης δίπλα στης Καβάλας μιλώντας για έναν αυτοδιοικητικό με όραμα για τον τόπο του.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.