ΓΕΝΟΠ: Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αντιδρούμε στην απολιγνιτοποίηση, την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων

10 Νοεμβρίου 2019
07:05

Υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων και με αποκλειστικό θέμα ημερήσιας διάταξης το νέο νομοσχέδιο που φέρνει δραστικές αλλαγές στη λειτουργία της ΔΕΗ και ουσιαστικά ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, συνεδρίασε σήμερα ,σε έκτακτη σύγκλιση, το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ παρουσία και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας Παναγιώτη Κουντουσιάδη (εργαζόμενοι στα διυλιστήρια, το φυσικό αέριο).

Μετά την διεξοδική ενημέρωση του σώματος για τις πρόσφατες εξελίξεις και τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο ειδικά σε σχέση με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) καθώς και στις εργασιακές σχέσεις ,αναπτύχθηκε έντονος διάλογος για τη θέση που διαμορφώνει το συνδικαλιστικό κίνημα στον Όμιλο ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) και στον ΑΔΜΗΕ, ειδικά ενόψει της δημόσιας διαβούλευσης επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αλλά και της ψήφισής του από την Ελληνική Βουλή.

Ήδη δρομολογήθηκε ένα πλήρες πρόγραμμα ενημερώσεων στους χώρους εργασίας (ορυχεία, μονάδες, διοίκηση, καταστήματα) ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις για κινητοποιήσεις και απεργίες και μάλιστα εξετάστηκε η δυνατότητα συντονισμού και στενότερης συνεργασίας μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και των εργαζόμενων στη ΔΕΠΑ για την οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει την ιδιωτικοποίησή της.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

11 σχόλια

    • Η επάρκεια του συστήματος δεν φαίνεται με καιρό που ούτε θέρμανση ούτε κλιματισμό χρησιμοποιούμε. Η ευστάθεια θα κριθεί αν συνεχίσει έτσι ο καιρός γιατί με την Ηλιοφάνεια παράγουν οι καθρέφτες και με τον ανεμάκο τα φουρφούρια, για τα οποία χρειάζονται τα λιγνιτικά της ΔΕΗ για να μην έχουμε Μπλακαουτ. Δεν υπάρχει περίπτωση βέβαια να γίνει κάτι γιατι απλά το παιχνίδι είναι πουλημένο από τους ίδιους τους συνδικάλες.
      Μάριος Κέτσερης

  • Δυστυχώς τώρα είναι αργά…..Δεν θα απεργήσει κανείς,άλλωστε με δύο μονάδες που δουλεύουν ποιος θα σας λογαριασει.

  • Εμείς κ Αδαμίδη οι εργαζόμενοι στον Άης Αγίου Δημητρίου θα βγάλουμε εκτός τίς μονάδες 1 2 3 εσύ να βγάλεις εκτός την 4 και 5 που τροφοδοτούν με θερμική ενέργεια-τηλεθερμανση την πόλη της Κοζάνης το ίδιο και στον Άης Καρδιάς κτλ.Επισης θέλω να πιστεύω ότι θα κάνεις κάτι περισσότερο από ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συγκεντρώσεις συλλαλητήρια σε πόλεις και χωριά!!!!

  • Και μετα αναρωτιεστε δεητζηδες γιατι ο κοσμος ειναι εναντιον σας!!! Οι εποχες που εκβιαζατε περασαν ανεπιστρεπτη!!!

  • Συμφωνα με τα
    λεγομενα του
    μαστορα σχετικα
    με την συνταξη του
    που θα παιρνει και
    ενδεχομενως να
    αλλαξει και τοπο
    διαμονης.Εγω τωρα
    γιατι να κανω απεργια;;;

  • Πάνε οι “χρυσές εποχές” που ο κάθε “”υπάλληλος”” της ‘ΔΕΗΣ’ κατέβαζε το διακόπτη και ταλαιπωρούσε όλη την Ελλάδα. Απεργίες….απεργίες αλλά πάλι πληρωνόταν ‘τότε’ . Όλα δικά τους τα είχανε, συν τους παχυλούς μισθούς, συν….συν…να μην τα ξαναλέμε. Και μας κουνούσαν και το δάκτυλο…!!!! Αν δεν το έχουν καταλάβει εκεί στη ΔΕΗ, ο κόσμος πλέον δεν είναι μαζί τους(βέβαια εδώ και πολλά χρόνια). Αυτά και τα ξαναλέμε……..

  • Μόνοι σας δεητζήδες βγάλατε τα μάτια σας καταφέρατε όλοι η Ελλάδα να είναι εναντίον σας δεν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.