Tο foodaholics.gr προτείνει Γαλλική μπισκοτένια αχλαδόπιτα

Συστατικά

0/15 συστατικά

Οδηγίες

0 από 13 βήματα ολοκληρώθηκαν

  1. Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου να αφρατέψουν.
  2. Ενσωματώνουμε τα αυγά.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε μα γίνουν ζύμη.
  4. Όταν είναι έτοιμη την τυλίγουμε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  5. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και τα αχλάδια που έχουμε κόψει σε κομμάτια.
  6. Όταν καραμελώσουν προσθέτουμε το κονιάκ, τις σταφίδες, την κανέλα, το γαρίφαλο, την βανίλια και αφήνουμε να χάσουν τα υγρά τους.
  7. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και προσέχουμε το ένα να είναι μεγαλύτερο από το άλλο.
  8. Ανοίγουμε το μεγάλο κομμάτι σε φύλλο και το βάζουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 26 εκατοστών.
  9. Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τις άκρες και με ένα πιρούνι τρυπάμε πολλή καλά.
  10. Απλώνουμε λίγη μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο.
  11. Βάζουμε την κρύα γέμιση.
  12. Ανοίγουμε σε φύλλο την ζύμη που έχει περισσέψει και την κόβουμε σε λωρίδες με πάχος περίπου 1 εκατοστό.
  13. Δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε στο βίντεο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "I have read and accepted the Privacy Policy * " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.