Με πανηγυρική λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκε σήμερα η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Μακάριου Ανδρεάδη, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Βλαχερνών Τετραλόφου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, παρουσία του πνευματικού του, γέροντα Στεφάνου Ηγουμένου της Μονής Δρυοβούνου, πλειάδας κληρικών, πολιτικών, συγγενών και φίλων, που κατέκλυσαν τον περικαλή Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος στις πατρικές του προτροπές προς τον π. Μακάριο νεοχειροτονούμενο Πρεσβύτερο της τοπικής μας εκκλησίας σημείωσε μεταξύ άλλων << θα πρέπει να έχεις το γνώρισμα της αγάπης, να προσφέρεσαι και να δίνεσαι, ακόμα και σ’ αυτούς που σε πίκραναν. Να σε αξιώσει ο Θεός να καταστείς άμεμπτος ενώπιον του Ιερού Θυσιαστηρίου, να δανείζεις τα χέρια σου ανενόχως και ακατακρίτως και να πνεύσει μέσα σου, η πλούσια χάρις του Θεού >>. Ο π. Μακάριος είναι 43 ετών και θα υπηρετεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας Βλαχερνών Τετραλόφου.

Είναι επίσης διοικητικός υπάλληλος του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, όπου και θα συνεχίσει να εργάζεται παράλληλα με τις ιερατικές υποχρεώσεις του.

Φωτογραφίες – Κείμενο από το προσωπικό προφίλ στο facebook της δημοσιογράφου Κατερίνας Μαρκοπούλου