Οι Κινέζοι μετατρέπουν τη Δυτική Μακεδονία σε κέντρο έρευνας και καινοτομίας στη βιομάζα και τα βιοκαύσιμα

21 Νοεμβρίου 2019
13:09

Σε διεθνές κέντρο έρευνας και καινοτομίας στον τομέα των βιοκαυσίμων φιλοδοξεί να μετατρέψει τη Δυτική Μακεδονία η στρατηγική συμφωνία που υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με το κινέζικο πανεπιστήμιο Beijing University of Chemical Technology (BUCT).

Με δεδομένο το ενδιαφέρον που έχουν εκφράσει επιχειρηματικοί όμιλοι από την Κίνα για ενίσχυση της παρουσίας τους στα ενεργειακά δρώμενα της χώρας, σε συνδυασμό με τις προοπτικές που ανοίγει για επιχειρηματική δραστηριότητα η μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγινική εποχή, ο τομέας των βιοκαυσίμων αναδεικνύεται στην αιχμή του ενδιαφέροντος.

Σε αυτά τα πλαίσια, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σύναψε πρόσφατα συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με το BUCT.

Η συνεργασία των δυο ιδρυμάτων θα αφορά πλήθος κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων.

Ήδη, οι δυο πλευρές εξετάζουν τη δημιουργία ερευνητικού κέντρου στην περιοχή, με επίκεντρο την παραγωγή ενέργειας και βιοκαυσίμων από βιομάζα.

Επίσης, διερευνώνται οι προοπτικές και οι δυνατότητες δημιουργίας κοινού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών σε αντίστοιχο αντικείμενο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το BUCT θα συνδιοργανώσουν στην Ελλάδα το 8ο Διεθνές Συνεδρίο Βιο-διυλιστηρίων τον Ιούλιο του 2021.

Πρόκειται για κορυφαίο θεσμό στο συγκεκριμένο τομέα, που αναμένεται να συγκεντρώσει την αφρόκρεμα του κλάδου από όλο τον κόσμο, με τους διοργανωτές να φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της διοργάνωσης προκειμένου να καταστεί η Δυτική Μακεδονία επίκεντρο του ενδιαφέροντος διεθνώς.

ΠΗΓΗ https://energypress.gr/

12 σχόλια

  • ΧΙΛΙΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ( Π.Χ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ , ΑΓΡΙΑΓΚΙΝΑΡΑ, ΠΥΡΗΝΑΣ ΕΛΙΑΣ ΚΛΠ) ΔΕΝ ΘΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

  • Το πανεπιστήμιο από μονο του τα ορεξεύεται αυτά ;
    Πηρε το επίσημο ΟΚ από κάποιον να κανει τετοιες συμφωνιες ;

    Μηπως η μπάλλα χανεται ; οεοε οεο

    • Αφορά 2 από τα συνολικά 11 έργα που επελέγησαν προς χρηματοδότηση από το ελληνικό Υπουργείο Ανάπτυξης και την κινεζική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Διμερής και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας – Κίνας”.

      Τα δυο έργα, στα οποία συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, είναι τα εξής:

      α) Ολοκληρωμένη διαχείριση και αξιοποίηση αγροτικών υπολειμμάτων – εφαρμογή στην παραγωγή ενέργειας

      Στο συγκεκριμένο έργο, συμπράττουν με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ακαδημαϊκοί και επιχειρηματικοί φορείς από Ελλάδα και Κίνα.

      Συγκεκριμένα, από ακαδημαϊκούς φορείς συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Πατρών (ως Επικεφαλής Εταίρος), και το Beijing University of Chemical Technology (BUCT).

      Επίσης, συμμετέχει η ΣΥΡΜΕΤ Α.Ε., καθώς και οι κινεζικές εταιρείες BUPPEE και BENRAN.

  • ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΑΒΟΥΖΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ! ΟΤΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ (ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ) ΘΑ ΤΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΟΥΝ ΟΟΟΟΛΑ ΕΔΩ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΛΙΓΝΙΤΗ Ε; ΘΑ ΜΥΡΙΣΕΤΕ ΧΥΤΑ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

  • μια άκρως σημαντική ενέργεια του Πανεπιστημίου μας, που πιθανόν ν΄ ανοίξει σημαντικές – και αναπτυξιακές – προοπτικές για τη Δυτ. Μακεδονίας και πυροβολείται έτσι!!
    Μ.

  • ΤΟ Π.ΤΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ;ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Π. ΤΕΙ ΣΩΘΗΚΑΜΕ.ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ Π. ΤΕΙ ΤΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΕΡΓΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ;

  • Παληκαρια, το πανεπιστημιο ειναι το μελλον του τοπου μας. Φροντιστε να το στηριξετε οπως στηριζετε το σπιτι σας. Αν δεν το καταλαβαινετε εχετε σοβαρο προβλημα.

    • Παρε κουβερτα μην ΜΑΣ κρυωσεις ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ υγρασια.Μαλλον εχεις γκαρσονιερες ΚΑΙ ψαχνεις για φοιτητες ΠΕΛΑΤΕΣ εστω ΚΙ ΑΝ γραφουν 0,8.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.