Σύσκεψη των σωματείων εργαζομένων ΔΕΥΑ Κοζάνης, Εορδαίας, Φλώρινας και εργαζομένων Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου με θέμα την απολιγνιτοποίηση της περιοχής και το μέλλον των τηλεθερμάνσεων

22 Νοεμβρίου 2019
12:29

Την Τετάρτη 20-11-2019 με πρωτοβουλία της ομοσπονδίας (ΠΟΕ-ΔΕΥΑ) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των σωματείων εργαζομένων ΔΕΥΑ Κοζάνης, Εορδαίας, Φλώρινας και εργαζομένων Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου με κύριο θέμα την απολιγνιτοποίηση της περιοχής και το μέλλον των τηλεθερμάνσεων.

Η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων έως το 2028 ή σύμφωνα με τον υπουργό κο Χατζιδάκη, ότι αυτό θα γίνει και νωρίτερα έως το 2023, δημιουργεί νέα δεδομένα για την λειτουργία και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τηλεθέρμανσης, οι οποίες είναι άμεσα εξαρτώμενες από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Στη συνάντηση έγινε μια πρώτη καταγραφή του προβλήματος που θα προκληθεί στην τηλεθέρμανση καθώς και οι εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν για την συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων Τηλεθέρμανσης

Διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει καν σχεδιασμός, ούτε αναμονή, ή πρόβλεψη για εφεδρικό ή εναλλακτικό καύσιμο. Εξαγγελία χωρίς ισοδύναμη πρόταση για την περιοχή την οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή.

Δημιουργεί επίσης προϋποθέσεις ερήμωσης και αύξηση της ανεργίας σε ύψος που ακόμα δεν είναι σε θέση να εκτιμηθεί επακριβώς, όπως και οι επιπτώσεις της βίαιης αυτής ενέργειας συνολικά στην Δυτική Μακεδονία.

Χρέος μας είναι να συντονίσουμε τις προσπάθειες όλων με τους φορείς της περιοχής, για να αποτρέψουμε τις αποφάσεις που κλείνουν βίαια τις μονάδες.

Για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας πρέπει να δοθεί με ενότητα από όλους μας.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των φορέων της περιοχής μας την Δευτέρα 25/11/2019 και ώρα 17:00 στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.

5 σχόλια

  • Εγώ πάντως, επειδή έχω εμπιστοσύνη στην κρίση μου για τους υπεύθυνους, έχω κρατήσει την μασίνα από το πατρικό…

  • οι πονηριδηδες ,οι οποιοι εχουν μεινει στο απυροβλητο χωρις καμια περικοπη μισθων μεσα στην κριση,κι ολοι κανετε πως δε ξερετε!

  • Καιρός να έρθει το φυσικό αέριο να ησυχάσουμε από αυτούς με τις μπακαλίστικες πολιτικές τους και τις πατέντες τους που έχουν κάψει τόσο κόσμο στην πόλη με το να χρεώνουν σε άλλους τα χρέη των μπατακτσήδων ενοικιαστών. Ψηφίζουμε φυσικό αέριο ακόμα κι από ιδιώτες παρά αυτούς.

  • Επιτέλους να απαλλαγούμε από αυτούς με τις μπακαλίστικες πολιτικές τους και τις πατέντες τους που έκαψαν τόσο κόσμο στην πόλη με το να τους χρεώνουν τα χρέη των μπατακτσήδων ενοικιαστών. Ψηφίζουμε φυσικό αέριο και μάλιστα από ιδώτες να μην έχουμε καμία σχέση με αυτούς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.